18 posts / 0 nye
Seneste indlæg
Til indlæg #7:

Hej Vagn

Tak for dit indlæg i dette her nye forum. Interessant at høre om radioforhold som de var i 1960'erne og 1970'erne.

Der er dog en ting. Enten må du forveksle mig med en anden station eller også er der en eller anden som på CW har misbrugt mit kaldesignal, dette tror jeg dog ikke meget på, da Ishøj ikke er særlig eksotisk i DX-sammenhæng, he he... Jeg er nemlig ikke aktiv på CW og har ikke afviklet nogen QSO'er på CW. Selv om jeg i sin tid tog morseprøven på speed 60 har jeg ikke holdt CW vedlige på et brugbart niveau, selv om jeg, med mine sparsomme antenneforhold, ville kunne få rigtig god gavn af CW. Det bliver dog nok mere sandsynligt at det vil være RTTY som jeg vil kaste kærligheden over. Foreløbig er det kun på SSB at jeg slår mine folder. Det skal dog lige siges at jeg næsten dagligt lige kort lytter i CW-området (for det meste båndene fra 14 MHz og opefter) for at se om der sker noget interessant der, men det er udelukkende kun modtagelse af CW.
Ud over det skal du have ualmindelig lav støj på 80, 60 eller 40 meter for at kunne høre mig, da jeg ikke kører særligt godt på disse bånd, og jeg har desværre selv ret meget elektrisk støj der døgnet rundt.
No votes yet

Vy 73 de OZ2D
Kim
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
FT8 kommer man ikke uden om. :-)
http://pskreporter.info/pskmap.html

Til indlæg #11:

Hej igen, Verner.

Jeg kan nu sagtens fyre 1000 Watt i alle mine antenner på nær min Diamond X-5000 som ikke klarer meget mere end 100 Watt, hvis jeg ville investere i et PA-trin som kunne levere det. Men risikoen for TVI, BCI og alle mulige andre typer af forsyrrelser gør at jeg formentlig aldrig kommer til at sende med så høj en effekt. Jeg kunne jo godt sidde og hyle over mine begrænsninger i antenneforhold, men det gider jeg ikke, og jeg trøster mig med at det kunne være meget meget værre. Og ud over det kan jeg bare snuppe bilen, finde et godt sted at parkere og køre DX derfra. Så helt håbløst er det jo ikke, man må bare se på løsninger frem for begrænsninger, så vidt man kan.
Your rating: Ingen Average: 5 (1 vote)

Vy 73 de OZ2D
Kim
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
FT8 kommer man ikke uden om. :-)
http://pskreporter.info/pskmap.html

Hej Kim.
Har du prøvet at udfordre boligforeningen i antennespørgsmål ? Man skal ikke bare tage et nej for et nej eller en vedtægt for gode varer. De kan have gjort regning uden vært, det er set før !! Der er masser, der presser på og får tilladelse til antenne opsætning hvis man går lidt til den med god begrundelse. Eller hvad med en magnetisk loop på altanen ? eller et flag i toppen af rundstråleren, så den fremstår som flagstang, hvis du har have smiley der er faktisk mange muligheder, hvis du er kreativ. 
 
Your rating: Ingen Average: 5 (2 votes)

Mvh.

Hej Per.

Det er værre end som så. Ikke alene står det i boligforeningens vedtægter at det er forbudt, det står også i den kommunale lokalplan, så jeg er ramt af et dobbelt-forbud om man så må sige. Og vi har ikke nogen altan. Jeg må ikke engang sætte en antenne op i haven under hegnshøjde, så det er ret hysterisk. Den eneste mulighed er sætte en flagstang op og placere en antenne inden i den, men jeg ved ikke om jeg må sætte en flagstang op som er høj nok til at det hjælper ret meget.
Your rating: Ingen Average: 5 (1 vote)

Vy 73 de OZ2D
Kim
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
FT8 kommer man ikke uden om. :-)
http://pskreporter.info/pskmap.html

Øv - det lyder ikke godt. Det var dog en "antennefjendsk" kommune, hvad med dem, der bor i parcel huse er de også berørt ??. Utroligt, at de (kommunen) kan bestemme om man må have antenner. Tænk hvis man bare satte ledninger op rundt omkring uden at det var en antenne, hvad ville de så gøre. Nej jeg bliver sgu harm, når jeg læser den slags. Hvad med dem som uanset regler osv. har krav på at kunne modtage specielle tv signaler, som ikke kan hentes via kabel tv. Dem kan man ikke fornægte opsætning af paraboler til netop modtagelse af disse tv kanaler jf. europæiske menneskerettigheds konvention. Der er noget, der ikke hænger sammen surprise
Your rating: Ingen Average: 5 (1 vote)

Mvh.

Lokalplanen er boligområdebestemt og den lokalplan som gælder for mit boligområde er nok den mest restriktive og mest regulerende i kommunen. Man må godt, efter ansøgning hos boligforeningen, sætte en parabol op i haven til TV-modtagelse, men den skal befinde sig under hegnshøjde og dermed ikke kunne ses af andre. Jo man er meget antennefjendsk her i dette her boligområde. Angående andre ting som tilfældige tråde og andet kan blive forlangt nedtaget/fjernet, det er ikke noget som jeg vil ud i ballade med boligforeningen om.

Parcelhus-kvarterene i kommunen er ikke ramt af de restriktioner som jeg er, men jeg har nu ikke indtrykket af at man kan lave mere der end man kan i så mange andre grundejerforeninger rundt omkring i landet. Der er ikke sat privatejede gittermaster op nogen steder (hvor vi taler om parcelhus-kvarterer), kun mindre master. Der er heller ikke ret mange aktive radio-amatører i min kommune så vidt jeg vurderer det
Your rating: Ingen Average: 5 (1 vote)

Vy 73 de OZ2D
Kim
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
FT8 kommer man ikke uden om. :-)
http://pskreporter.info/pskmap.html

Hej Kim//OZ2D
Indrømmet, jeg har taget fejl af dig og Kim//OZ2A.
Min holdning til Kim´s CW er naturligvis den samme, UFB måde af afvikle både CW hhv. qso ´er på.
Du skriver tidligere "sølle 100 watts", jeg har selv 100 watts til rådighed, ligeså en inverted W3DZZ, denne er ikke den bedste antenne til afvikling af DX, trods dette har jeg gaflet mange DX forbindelser på især 80 og 40 meter. En W3DZZ fungerer bedst på disse 2 bånd, ligeså er jeg til udfordringer, så der er jeg så heldig at mine ynglingsbånd er lig med de bånd en W3DZZ fungerer bedst på.
Du kan uden tvivl afvikle DX med din opsatte antenne, jeg læser dine indlæg som at du er interesseret i digimodes af forskellig art, fra anden her på Bornholm boende amatør har jeg bragt i erfaring at vedkommende med blot 50 watts gennem tiden har gaflet adskillige DX forbindelser, de af vedkommende amatør afviklede DX forbindelser (via digimodes), aftvinger respekt. Vedkommende bor endda i et byområde (Rønne).
Verner//OZ9XU har ligeledes vist at DX med små midler er mulig, samme har en 3. amatør tæt på mig ligeledes vist.
Om denne 3. mand, kan jeg med et smil oplyse at hans første qso efter mange års fravær var med ZL på 30 meter, han benyttede, og benytter stadig, 100 watts, antennen var dengang en midlertidig opsat longwire med en længde af omkring 30 meter, højden over jorden var 2 meter.
Held og lykke, i øvrigt tak for dine udmærkede tråde hvis fundament(er) er til glæde for mange aktive medamatører, herunder din tråd vedr. EDR´s mulige overtagelse er certifikatudstedelser hhv. administration af disse, men dette er at drøfte i en anden tråd.
Gode hilsener
Vagn//OZ1OXQ
Your rating: Ingen Average: 3.3 (3 votes)

Sider

Topic locked