OZ6ARC uge 46

Mojn Venner !

I torsdags, den 18. november 2021 havde vi igen et rigtig spændende møde i OZ6ARC.

Der var rift om pladserne da John rullede sit foredrag ud om behandling og montering af stik i alle former og på kabler i alle tykkelser. Vi fik en grundig gennemgang af emnet, fint underbygget med videoer på storskærm. Der var flere der fik en ’aha-oplevelse’ med hensyn til hvordan det SKAL gøres. Vi fik nye metoder forevist og det viste sig at flere havde gjort det forkert, men nu kan vi gøre det rigtigt efter specialisternes kyndige vejledning.

OZ1HYG Ivan, kunne sandelig også bidrage med en masse Spændende kabler og stik. Ivan havde medbragt specialværktøj til kabelmontering, super smarte værktøjer, men desværre også i den dyre ende, vi turde slet ikke spørge om prisen da vi så at det kom fra Schweiz 😊 stor tak til Ivan for dit bidrag til emnet!

Stikket til venstre med den bå hætte koster 500kr!!   Ved siden af stikket ses specialværktøj til klargøring af kabel for montering af stikket..

Stor tak til vores nye medlem OZ2MAX Max som havde medbragt kage til alle 15 mand, det var jo ekstra hyggeligt med kage til kaffen.

Vi fik også lejlighed til at hilse på et nyt ansigt, nemlig Martin, som Max havde indbudt til vores møde fordi Martin er lidt interesseret i teknik, dejligt at se nye interesserede.

Her  linkes til de 3 video vi så fra youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=uJKRcxKQlyM  på rg 213

https://www.youtube.com/watch?v=DWIKgI62M_8   pl259 på nye coax kabel

https://stecker-shop.net/    Stik til at skrue på kan evt købs her

https://www.youtube.com/watch?v=35SWUllkVjw stik til at skrue på


Næste gang den 25. November har vi almindelig klubaften hvor vi blandt andet får snakket om vores projekter, som reparation af HF antennen i masten, og vores strømsikring der mangler de sidste komponenter, så vi kan komme i gang med montering og afprøvning.

Vi ses i OZ6ARC Åbenrå til hyggelig radioamatør snak og kaffe, vel mødt 😊

Vy73 de OZ1BMO, Gert 

 - - - - - -

       Se alle nyheder på vores altid aktuelle, opdaterede hjemmeside !
       http://www.oz6arc.dk. HUSK! Opdater din browser, så det ikke er gammelt indhold fra cachen, du ser! Det er ikke altid browseren gør det selv!   Har du forslag til relevante link´s, så skik en email til mig, og dermed bidrage til lidt afveksling på hjemmesiden !
       - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

      Selvfølgelig fortsætter vores daglig snak på Lokalfrekvensen 145.525 MHz omkring kl.17 ...
     og hver lørdag kl. 9,45 omkring frekvensen 3,707 MHz +- QRM  og / eller på 145.525 MHz !    Vi prøver at være QRV på Knivsbjerg 70cm om aftenen ved 21-tiden, hvor vi plejer at holde teknik forum.

     73 og velkommen !

     73´de  oz9acv  Lejf