OZ6ARC – Uge 3-22

Mojn Venner!

Torsdag den 13. Januar 2022 holdt vi igen vores ugentlige radiomøde på Knivsbjerg UHF fordi Covid-19 har lukket vores fysiske klublokale.

Der var fremmøde af OZ7UE, OZ1LFW, OZ8TE, OZ2JMG, OZ5JAN, OZ1HYG og OZ1BMO

Vi fik alle taletid til emner der kunne have interesse.

Et af emnerne var den tiltagende datastøj på 432.00 til 438.000. Mange af vore medamatører oplever et stigende niveau af støj som primært ligger i den lave ende af båndet, men det er som om det trækker længere og længere op i nærheden af vores repeater frekvenser.

Der blev stillet spørgsmål om hvorvidt der bliver holdt kontrol med LPD (Low Power Devices) eller om det bare er blevet frit for enhver og lave udstyr der kører i vores amatørbånd. Man kan have den frygtelige tanke at vi om få år skal ligge og navigere mellem støjsignalerne og måske en dag helt opgive at bruge 70 cm båndet fordi det er blevet overtaget af kommercielle signaler.

I skrivende stund har OZ1BMO Gert skrevet en mail til ENS, som stiller spørgsmål omkring den ovenstående problematik, så hvis vi får svar til næste møde, så kan vi jo drøfte deres svar.

Der er vedhæftet en videofil som beskriver støjen som den ser ud på OZ1BMO Gert’s QTH, bare for lige at illustrere problemet, filen er også sendt til ENS…  / Den er for stor, så den er lagt på vores hjemmeside / Lejf, OZ9ACV
https://oz6arc.dk/onewebmedia/434.000%20st%C3%B8j.MOV

I forbindelse med de mange datasignaler, som vi ikke rigtig ved hvad er, havde OZ7UE John læst en artikel om en englænder der via en SDR dongle havde udviklet et program der kan decode de forskellige signaler vi bliver forstyrret af, og på den måde muligvis finde kilden til forstyrrelserne. John lovede at finde linket til programmet og vedhæfte det i et nyhedsbrev som bliver sendt til Jer alle.
OZ7UE,s Link til 433,9 Mhz decoder https://www.youtube.com/watch?v=Ms5r9o8P6N4

Der blev også drøftet kabler og stik igen, det er et spændende emne og der er meget godt at lære når OZ1HYG Ivan ruller ud af lærebogen.

Vy73 de OZ1BMO, Gert

Torsdag , den 20. januar 2022 høres vi igen på frekvensen 434.725 Knivsbjerg kl. 1930 !

Se alle nyheder på vores altid aktuelle og opdaterede hjemmeside !

http://www.oz6arc.dk . HUSK! Opdater din browser, så det ikke er gammelt indhold fra cachen, du ser! Det er ikke altid browseren gør det selv!   Har du forslag til relevante link´s, så skik en email til mig, og dermed bidrage til lidt afveksling på hjemmesiden !

       - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Selvfølgelig fortsætter vores daglig snak på Lokalfrekvensen 145.525 MHz omkring kl.17 og hver lørdag kl. 9,45 omkring frekvensen 3,707 MHz +- QRM  og / eller på 145.525 MHz !

73 og velkommen de oz9acv .