Stew Perry Topband Challenge

Boring Amateur Radio Club

Regler for Stew Perry Topband Challenge
2022 Datoer: 12. marts, 18. juni, 22. oktober og 17. december
Konkurrenceperiode: 1500z i 24 timer. Maksimum aktivitet er 14 timer. Off-tider skal være minimum 30 minutter uden QSO'er.
Bånd og tilstande: Kun 160 meter CW.

Kategorier: Enkeltoperatør eller multioperatør; høj, lav eller QRP-effekt. Lav effekt er 100 watt eller mindre output. QRP er 5 watt eller mindre. Høj effekt er 1500 watt output eller hvad du lovligt kan køre i dit land, alt efter hvad der er mindre.

Udveksling: lokator med fire tegn (dvs. CN85). RST er valgfrit.

QSO-point: Antallet af QSO-punkter for hver kontakt afhænger af afstanden mellem de to stationer. Dette beregnes ved at tage afstanden mellem midten af ​​de to gitterkvadrater. Tæl minimum et point pr. QSO og et ekstra punkt for hver 500 kilometers distance. Eksempelvis vil en QSO med en station 1750 kilometer væk tælle for 4 QSO-point. Ingen yderligere afstand for lang sti er tilladt.

QSO-point ganges med 2X, hvis du arbejder på en lavenergistation og 4X for at arbejde med en QRP-station. Dette gøres baseret på modtagne logfiler og beregnes automatisk under logkontrolprocessen.

Bare rolig, hvis din logningssoftware ikke beregner QSO-point. Vores automatiserede logkontrolsoftware gør dette.

Velkommen til Regel 6. Vi vil gøre vores bedste for at beskrive, hvad du kan og ikke kan gøre for hver af kategorierne. Vi indser, at teknologiens takt ikke stopper - selv for TopBand. På grund af dette vil vi forsøge at starte med en erklæring, der udtrykker hensigten med disse regler, for at give læseren noget at gå på, hvis en tidligere distinkt linje er sløret på grund af teknologiske fremskridt.

Hvis du er single-op - det er vores hensigt, at du ikke bliver hjulpet af andre mennesker under arrangementet. Enhver kommunikation med andre mennesker end de udvekslinger, der finder sted over luften, kan hjælpe. Selvfølgelig kan du bede din kone om at bringe dig en sandwich - og sige hej til en gammel ven, der tilfældigvis ringer ind. Men - hvis assistancen begynder at gøre ting som at fortælle dig, at VK6VZ er på 1829,3 kHz, så går det for langt.

Så - pakkespotting er lige OUT. At bruge et chatrum til at oprette skeds er OUT. Dette er kategorien "dreng og hans radio". Ydermere er teknologien avanceret til det punkt, hvor den kan give assistance, der er på niveau med et menneske. At have en skimmer, eller omvendt beacon-netværk, eller hvad folk nu finder på i fremtiden, der kan fortælle dig, at VK6VZ er på 1829,3 kHz, ses også som assistance. Brug af denne teknologi er ikke tilladt i kategorien single-op. Vi er klar over, at bandscopes kan vise, at nogen er på 1829.3 - men da de ikke fortæller dig, hvem der faktisk er der, er det okay. Vi formoder, at dette tillader brugen af ​​"blinde skimmere", men vi vil virkelig gerne opfordre dig til at slukke for skimmeren og nyde konkurrencen, som vi gjorde dengang, da Stew Perry var omkring.

Vi er klar over, at nogle stationer bruger fjernmodtagere til at eliminere deres lokale QRN-problemer. Vi ønsker at inkludere dem i konkurrencen - men er nødt til at sætte en form for begrænsning på det, da vi ikke har til hensigt, at folk skal have fjernmodtagere på den anden side af deres land - eller på andre kontinenter. Det ville totalt ødelægge konceptet med at tildele ekstra QSO-point for kopiering af QRP-stationer. Derfor er fjernmodtagere okay, så længe de ikke er mere end 100 km fra dit sendersted. Dette svarer til nogenlunde en gitterfirkant. BEMÆRK - vi har ikke til hensigt, at du skal bruge en fjernmodtager, så du kan lave SO2R uden QRM fra dit TX-signal. Så - hvis du bruger en fjernmodtager - brug ikke en lokal på samme tid.

Hvis du er multi-op, kan du få assistance fra andre mennesker i din hytte. Vi ønsker stadig ikke, at du skal bruge cluster eller andre spottingmetoder, der sker under konkurrencen. Hvis du har en skimmer - så brug den. Fjernmodtagelsessteder inden for 100 km er okay. Hvis en netværkstilsluttet skimmer er inden for 100 km fra dig, skal du gå videre og bruge den.

Selvom vi gerne vil opfordre dig til bare at bruge de oplysninger, du finder i dine hovedtelefoner - har BARC valgt at tillade brugen af ​​kaldesignaldatabaser (Super Check Partial) og endda dem, der kan huske gitterkvadraterne på stationer, du har arbejdet i tidligere begivenheder. Vi advarer om, at de, der stoler for meget på disse databaser, typisk har højere fejlprocenter.

Du er velkommen til at betjene ved hjælp af en fjernstation - så længe alle radiofrekvens-"ting" er placeret på det fjerntliggende sted og ellers opfylder alle de andre kriterier. Det er bedst ikke at operere fra to forskellige lokationer med det samme kaldesignal - da dette virkelig ville forvirre vores logkontrolsoftware, når de skal bestemme den korrekte afstand til dine kontakter.

Vi har set nogle få stationer anvende "dual CQing" metoder. Vi vil virkelig gerne fraråde denne aktivitet - da den bruger mere end din rimelige andel af bandet - som nogle gange kan være meget overfyldt. QSY er velkommen, så ofte du ønsker - men hvis vi ser et mønster med at bruge to frekvenser i en længere periode - vil vi føle, at du har ignoreret dette råd. Det er meget nemt at se med RBN (reverse beacon network), når dette sker.

Hvis du vil gøre noget, der ikke falder ind under en af ​​disse to kategorier (og stadig ønsker at komme videre og lave QSO'er) - er det stadig en god ting, og du kan indsende din log som en kontrollog. Vi vil stadig behandle din log og udskrive din score. Du kan forklare, hvad du lavede i dine sæbekassekommentarer, så alle kan se. Måske hvis nok folk indsender logfiler, der gør det samme som dig - vil vi overveje at oprette en kategori for den type operation.

Vi beklager, at denne regel er så lang. Vi ønskede virkelig at holde dette enkelt, men det så ikke ud til at være muligt længere. Hvis du har spørgsmål efter at have læst dette - så lad venligst den kedelige amatørradioklub vide det, og vi vil med glæde tilføje et par afsnit mere.

Åh - vi bør nævne snyd er heller ikke tilladt - hvis det ikke var klart. Dette inkluderer at køre mere end 14 timer og prøve at få det til at se ud som om du kun har kørt 14. Det betyder at køre mere strøm, end du formodes i din kategori og/eller land. Det omfatter også brug af QRZ.COM (eller andre lignende databaser) til at udfylde de manglende eller tvivlsomme gitterfirkanter eller kaldesignaler. Dette er en RADIO-konkurrence, og din log skal vise, hvad du hørte under konkurrencen - ikke hvad du fandt på internettet bagefter!!

Tak, fordi du læste regel seks.

Score: Slutresultatet svarer til det samlede antal QSO-point. Der er ingen multiplikator for forskellige bearbejdede gitter. Stationer, der kører mere end fem watt, men ikke mere end 100 watt, gange deres score med 1,5. Stationer, der kører under fem watt eller mindre, gange deres score med tre. Resultater vil blive grupperet efter kategori.

Rapportering: Din log skal indsendes inden for 14 dage efter konkurrencen enten ved hjælp af Log Upload Tool.

Papirbidrag vil kun blive accepteret til december-begivenheden med færre end 50 QSO'er. Mail til BARC 50335 NW Hayward Road, Manning, OR 97125.

Plaketter uddeles kun til Big Stew i december. For frivilligt at sponsorere en plakette, kontakt Tree, N6TR på tree@kkn.net. En liste over de sponsorerede plaketter kan findes på vores hjemmeside.

For at "ansøge" om en plakette såsom en førstegangsadgang - eller anden speciel kategori, bedes du inkludere disse oplysninger i dine SOAPBOX-felter på Cabrillo-loggen. Oplysninger indeholdt andre steder i din e-mail kan muligvis ikke ses af logtjekkerne. Hvis du bruger log-uploaderværktøjet, er der praktiske afkrydsninger for de plaques, du er kvalificeret til.

Kun én plakette kan vindes af enhver station til en specifik konkurrence. BARC vil træffe beslutninger om, hvilken plakette du vil vinde i tilfælde, hvor du kvalificerer dig til mere end én.

Stationer kan indtaste to kategorier (dvs. QRP og High Power), men skal bruge et andet kaldesignal for hver operation.

Master of the Four Seasons plaketten udstedes til den højest scorende single-op-station, som driver alle fire Stew-begivenheder på et år. Mere information om denne pris kan findes her.

Send comments and corrections about this page to Boring Amateur Radio Club
Revision Date: December 13, 2021
© 2021 Boring Amateur Radio Club, All Rights Reserved