Tesla Memorial – BemærkningerSøren Kristensen

Tesla Memorial HF CW 2022
En test jeg havde luret på i flere år, men først i denne weekend fik jeg lejlighed til at deltage. En overskuelig test, der afvikles på 40 og 80m, udelukkende CW. Starter lørdag aften 1800 UTC og slutter søndag morgen ved sunrise 0600 UTC.
En førstegangs-deltagelse kræver lidt forberedelse, for at lægge den rette taktik og sætte sig et realistisk mål. Et kig på de seneste års resultater, afslørede at man skulle have 300+ QSOer for at havne i den sjove ende af resultats listen. Den pointgivende faktor er afstanden, da man udveksler Locator og så bliver der udregnet point herefter. Desværre ingen multipliers, så det gælder bare om at få skovlet noget ind – helst DX.
I gang fra start på 40m, hvor jeg hurtigt konstaterede at der var flere contester i gang. Den mest ”forstyrrende” var BERU. Her gælder det for engelske besiddelser (Commonwealth) om at kontakte hinanden og moderlandet. Jeg hørte en del VK og ZL med fine signaler, men de var desværre No Go. Canadiske stationer og selvfølgelig Storbritannien fyldte også godt på båndene.
Men jeg fik da fisket en masse andre stationer ud af vrimlen og det gik ganske fint indtil 20-tiden hvor det ebbede ud på 40m. Skiftede til 80m hvor festen fortsatte. Der var ikke særlig god respons på RUN, så det meste foregik med S/P. Kl. 0000 UTC var øjnene små og indtastnings-fejlene store, men heldigvis var der heller ikke mere at komme efter på nogle af båndene.
Så ned på madrassen og få noget søvn.
Op igen kl. 0400 UTC og starte båndstøvsugeren op på begge bånd. Det kørte stille og roligt indtil solen brød frem og det var slut.

Resultat:
Bånd Qso point
3,5 137 2017
7 113 1784
Total 250 3801
Lidt mindre end målsætningen, tænker at jeg skal være lidt mere aggressiv de første timer, mens der at god aktivitet på begge bånd. Der er altid plads til forbedringer.
73 til alle
OZ0B / OZ1ISY Søren


Stephan Muller

Har deltaget i denne contest de sidste to aar med stor fornøjelse. Den afvikles som VHF-contester med Grid locator som basis for en pointgivning, der er semi-proportional med afstanden mellem stationerne.
Med gæster inviteret til lørdag aften vidste jeg at det kun ville blive en begrænset deltagelse fra min side. Startede sent med 20 min på 40 m. Derefter gæster. Igen på pinden 21:35 z.hvor 80 m stod for tur. Det gik lidt trægt da BERU contesten kørte samtidigt. Kørte 100% running.
Mange tak til Søren. OZ0B, der kaldte mig på begge bånd.
Efter ca 2 timer i sadlen blev resultatet iflg. N1mm+:

Band QSOs Pts Pt/Q
3,5 73 1056 14,5
7 30 471 15,7
Total 103 1527 14,8
Score: 1.527
langt under sidste års resultat, men godt at virke i en contest igen efter 2 ugers pause.
Vy 73 de Stephan, OZ3SM