OZ6ARC – Ugebrev 12-22

Mojn Venner!

Den 17. Marts 2022 havde vi et meget interessant foredrag som blev holdt af OZ7UE John. Der var et rigtig pænt fremmøde som det kan ses på billederne.
Foredraget omhandlede brugen af EZNEC PRO2 V7.0 (EasyNEC),


Et program der kan bruges til at designe antenner og teste deres data INDEN de bliver sat op. Eller hvis man vil prøve noget helt nyt teknologi

I form af nye antenne designs, så er muligheden for at afprøve om det virker på papiret inden man går i gang. John forklarede fint hvordan de forskellige parametre skulle udfyldes, og som John sagde, så er det vigtigt at alt er udfyldt korrekt inden man sætter beregnings-delen i programmet i gang. Efter beregnings fasen viste John så den grafiske fremstilling af antennen som blev vist i EZNEC. Vi diskuterede forskellige ændringer og prøvede at se hvordan indvirkningen var i EZNEC…meget lærerigt og spændende.

Hvis det har vakt din interesse så kan programmet downloades GRATIS nu på https://eznec.com På siden er der links til både programmet og til andre programmer der kan arbejde sammen med EZNEC.


Næste gang vi mødes er Torsdag den 24. Marts kl. 19:30 hvor OZ1LFW Svend Aage holder et foredrag om nutidens batterier, der både skal være små, lette, billige og indeholde en masse strøm. De forskellige

makro, energi, brand, baggrund, batteri, genbrug,
        genopladelige, batterier, personlig computer hardware

dilemmaer vil Svend Aage sikkert komme ind på under foredraget. Et meget interessant emne som er højaktuelt i vores nuværende situation hvor alt skal være elektrisk..….

Hvis der bliver tid til det vil Svend Aage også lige komme ind på det farlige men effektivitetsfremmende middel i brandskum nemlig PFOS.

Der vil bestemt være noget at lære, så mød op….vi ses på torsdag.

Vy73 de OZ1BMO Gert

Her er link  til youtube videoen som blev omtalt i torsdags - synes den er god.  Roy W7El forklarer om EZNEC  og Roy har skrevet programet   https://www.youtube.com/watch?v=WNPghbiJFbU

Den 7. april holder vi årets generalforsamling husk at sætte X I kalenderen !!!

Se alle nyheder på vores altid aktuelle og opdaterede hjemmeside !
http://www.oz6arc.dk. HUSK! Opdater din browser, så det ikke er gammelt indhold fra cachen, du ser! Det er ikke altid browseren gør det selv!   Har du forslag til relevante link´s, så skik en email til mig, og dermed bidrage til lidt afveksling på hjemmesiden !
       - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

      Selvfølgelig fortsætter vores daglig snak på Lokalfrekvensen 145.525 MHz omkring kl.17 ...
     og hver lørdag kl. 9,45 omkring frekvensen 3,707 MHz +- QRM  og / eller på 145.525 MHz !
     73 og velkommen !

 73´de oz9acv / Lejf