OZ6ARC – Ugebrev 18-22

Mojn Venner!

Den 12. Maj havde vi tema aften i OZ6ARC, og denne gang var det med emnet: Vis os dit første byggeprojekt.

Der var stor tilslutning og der var mange spændende projekter på bordet, nedenunder er der vist et udpluk af projekterne.

Her er det OZ7UE John’s første radio, et projekt fra Populær Elektronik, vel dokumenteret på dansk.
OZ1HYG Ivan havde fundet sit gamle Braun byggesæt frem, et genialt koncept med små blokke der kan sammensættes til talrige opstillinger. Bundpladen er stelplan. Her vist med en morse generator. Vejledningerne er også på dansk.
Til venstre er det OZ8TE Jan, som medbragte sin første audio forstærker, meget flot arbejde, lavet efter ”Byg radio” bogen. Til højre er det vores nye medlem OZ1CRV Ole sammen med OZ7UE John. Ole havde medbragt et hjemmelavet projekt til en håndholdt VHF transceiver. Printene er håndlavet med Positiv20 i virkelig fin kvalitet. Diagrammer og komponent placeringer er håndtegnet.

OZ1CRV Ole er ”genopstået” radioamatør, som efter mange års stilstand har genfundet interessen for ”Verdens bedste hobby”.Ole har rødder i Haderslev hvor han for år tilbage var en særdeles aktiv radioamatør og har tillige arbejdet med elektronik på mange forskellige plan som professionel reparatør og udvikler.

Fra OZ6ARC skal lyde et stort ”Velkommen i klubben” til dig Ole!

Næste gang bliver et foreløbigt punktum for vinterhalvåret, da vi nu går over til sommerprogrammet. Det skal selvfølgeligt gøres med manér og som traditionen er, så afslutter vi med ”Slæbesild”. Der vil blive købt lidt ind så vi kan få en hyggeaften og ønske hinanden god sommer og ligeledes drøfte hvad vi skal eksperimentere med i sommer halvåret.

Sommerens program: Følgende torsdage, 16 juni,  21 juli og 18 aug. 2022 !

Det var alt for denne gang, og husk at være aktiv på båndene, vores radioer kan også sende!!  Vi mødes tit ved 21-tiden på UHF 434.725

hvor vi hygger med lidt teknik snak.

Vy73 de OZ1BMO

Gert

- - - - -
 
             Se alle nyheder på vores altid aktuelle og opdaterede hjemmeside !
       http://www.oz6arc.dk. HUSK! Opdater din browser, så det ikke er gammelt indhold fra cachen, du ser! Det er ikke altid browseren gør det selv!   Har du forslag til relevante link´s, så skik en email til mig, og dermed bidrage til lidt afveksling på hjemmesiden !
       - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

      Selvfølgelig fortsætter vores daglig snak på Lokalfrekvensen 145.525 MHz omkring kl.17 ...
     og hver lørdag kl. 9,45 omkring frekvensen 3,707 MHz +- QRM  og / eller på 145.525 MHz !
     73 og velkommen !

 73´de oz9acv / Lejf