TBDXC Marathon 2022


Hej fans og deltagere i vores TBDXC Marathon 2022

Dejligt at se, at der selv i juli, den traditionelle feriemåned for mange, har været stor aktivitet i vores maraton. Jeg er glad for, at vi har fået otte nye tilmeldte, så i øjeblikket er der 111 deltagere, der sender loggene ind. Hvis du bare sammenligner stillingen, ser det ud til, at der ikke er sket meget, da de fleste frontløbere er de samme som for en måned siden. Lad os alligevel se nærmere.

HP / CW
Ingen ændring for position 1 til 4 (AA3B, OZ3SM, DL1BUG, I2IFT), men nummer 5 i øjeblikket er Martin, OK1RR fra Praha. Han er stor fan af CW og foretrækker QRQ. Bortset fra dette er Martin en af ​​forfatterne af Linux-Log-Software CQRLOG, som har TBDXC-medlemslisten indbygget. Tak! Bud, AA3B har næsten 1000 multiplikatorer nu (777 DXCC, 220 zoner) og Steve, OZ3SM har 981 multiplikatorer, så det viser, at der ikke er mangel på interessante QSO'er.

LP / CW
Janosz, SN5J tilføjede yderligere 1000 QSO'er i sidste måned og er ensom på nummer 1. Heden er på, på den anden hadn, for position 2 til 5. Hen, OU2I er stadig anden og Piotr, SP7OGP tredje, men Helga, IN3FHE klatrede til position 4 nu. Jeg finder Helgas succeser så meget desto mere bemærkelsesværdige, når jeg tænker på, at hun bor i Merano, midt i bjergene og ikke har nogen bjælke. 4000 QSO'er indtil videre viser, at TOR (tid på radio) betaler sig! Nummer 5 i øjeblikket er Dex, YO3HEX. Da jeg læste hans historie på TBDXC Facebook-gruppen, blev jeg meget imponeret. Han lærte CW for 6 måneder siden og siger selv, at det var lidt "selvmordsagtigt" at forbedre sine CW-færdigheder i mindst 3 timer om dagen... Men over 3700 QSO'er i år viser, at selv "nybegyndere" kan nå et meget godt niveau i en kort tid! Jeg er nysgerrig efter at se, hvordan hans score fortsætter med at udvikle sig.

 RP / CW
Chris, G4BUE lavede yderligere 350 QSO'er i sidste måned og fortsætter med at være nummer 1 på QRP/CW med næsten 2 millioner point indtil videre! Det er QRP, når det er bedst! 🙂 Mig, DL3NAA og Ray, DL1EGR er stadig aktive, men jeg tror, ​​at Chris vil være vinderen, medmindre en Mr. eller Mrs. "ukendt" dukker op ud af ingenting i de resterende måneder og ødelægger ranglisten.

HP / SSB
Jim, KL7KK er stadig først, Robert, ZS1OPB anden, men da der ikke var nogen seneste opdateringer fra Jim og Robert, føler jeg mig usikker på at kommentere. Position tre og fire besiddes stadig af OE1HHB og MI0BHX. Nummer 5 er nu Nick, N1DFD, men som Daniel har IU4FLO ikke opdateret sin score siden maj, alt er muligt...

LP/SSB
Rubens, IU1HJF er stadig førende med næsten 2500 QSO'er. Anden nu er Dirk, ON3UN, der passerede George, KM4ODS, der er tredje. Jeg er ikke sikker, men jeg tror, ​​at ON3 er en grundlæggende licens i Belgien, så Dirk må nok ikke bruge alle frekvenser. Dette gør hans næsten 2000 QSO'er endnu mere bemærkelsesværdige. Måske kan Dirk afklare min tvivl lidt?! Rang 4 og 5 indehaves af Heike, DC2CT og Dirk, ON7AH. Lad os se, at det vil ske! 🙂

 QRP / SSB
Samme billede som sidste måned: David, M6KCI foran Uli, DG4SFS. Kun to deltagere indtil videre 🙁

HP / blandet
Ingen store ændringer også i denne kategori af vores maraton: Randy, K5ZD først (BTW tks for din gode feedback), Dan KP2J er anden, mens Thomas, KE3GK har rang 3 i øjeblikket. James N6DHZ og Mario, IK1LBL har ændret rang 4 og 5 i øjeblikket, men forskellen er kun omkring 5 procent af pointene, så det ser ud til at være et åbent løb!

LP / blandet
Augusto, IK4RQJ ​​nåede at arbejde med yderligere 1000 QSO'er i juli for i alt 5146 QSO'er inden for de første 7 måneder. Wow! Jose, EA4HKF er nummer to, og også på pladserne 3 til 4 finder vi samme OMs som sidste måned med Adam, SP5UFK og Tom, OZ4MU. På rang 5 finder vi Mauro, IV3HAX med sit specielle kald IO3A.

QRP / blandet
Som QRP-fan vil jeg gerne skrive mere om stor aktivitet i QRP-kategorierne, men desværre ser 2022 ikke ud til at blive et "QRP-år". Ingen ændringer indtil videre: HK4KM fører stadig foran Jürgen, DF5WW og Anthony, K8ZT.

WARC / blandet
Også denne kategori har kun virket en lille ændring i løbet af den sidste måned: Bud, AA3B foran Pete, MM0TWX. Lars, LB2TB er nummer tre nu og overgik Jim, KL7KK. Position fem er stadig mig, DL3NAA.

Jeg er ked af, at månedsrapporten denne gang er lidt kortere og også mere "kedelig", men der var ikke mange spektakulære ændringer... Alligevel er jeg glad for, at aktiviteten på båndene i SSB og CW stadig er der og nogle TBDXC-medlemmer har også taget deres station på ferie. For eksempel havde jeg en fin QSO med Red, 9A/DL1BUG.

Jeg ønsker jer alle gode solrige sommerdage og en masse sjov med vores smukke hobby!

73 Peter DL3NAA (dl3naa@gmx.de)
TBDXC President og Marathon Manager