I vedhæftede fil finder du lidt inspirarion til en hjemmebygget antennenomskifter
Forfatter og ide mager Palle Stenbøg OZ6PSJ

Afstemning

Total votes: 686

Din gode positive kommentar

4 Port remote antenneomskifter.
Hjalmer og Palle
Det ser rigtig fint ud. Kan man et sted finde et diagram og måske arduinokoden?

Vy 73 de OZ9F - Leif
4 Port remote antenneomskifter.
Jeg tilslutter mig Leif´s kommentarer, men er nysgerrig efter hvorledes den rette antenne vælges.
Har selv forskellige metoder i "støbeskeen", bl.a som potmeterstyring men også CI-V styret, som jo er fint til ICOM modellerne. Ellers er der jo, hvis man har en 7300, mulighed for at lade radioen vælge ud fra spændinger givet på multistikket på bagpladen.
73 de OZ1QZ / John
 

OZ1QZ

Uden egentlig at have prøvet
Uden egentlig at have prøvet det, så mener jeg, at CAT udgangen på radioen bl.a. giver frekvensen. Det er så den, der jeg vidt jeg husker hedder CI-V på Icoms radioer.

Jeg har et lidt tilsvaende projekt i støbeskeen, men det må komme, når det bliver lidt mere tid.

 
73, Jørgen OZ0J
EDR - noget som kunne være så godt....
På min gamle Kenwood 850
På min gamle Kenwood 850 havde jeg en lille pic 16F-8ben som 5 gange i sekundet spurgte transcieveren hvilken frekvens den var på. Svaret fra transcieveren blev stoppet direkte ind i en pic16F-40ben, som sad i en remote tuner fra Hamware. Tuneren var forudinstillet fra 80 til 10 m, og når systemet kørte automatisk, passede antennen altid til transcieveren...
Mit næste vinterprojekt bliver en CI-V interface, der sætter båndskiftet i mit PA, samt vælger den rette antenne, og evt. også venter på, at en remote tuner har fundet den rette match. Tuneren bliver en stockcorner fra Holland; 1 Kwatt udgaven.
Tilbage til omskifteren; det er et lækkert hjemmebygget projekt I har fået sat sammen her; masser af respekt for det...wink

`73
Lars - OZ1FUS
EDR -Noget man kommer til at melde sig ud af... Desværre...

Koden er nu lagt ud ..MEGET
Koden er nu lagt ud ..MEGET simpel og ja man kan jo sagtens lave noget CAT styret, men det var ikke det palle havde i støbeskeen.
Ret simpelt at udskifte switch med en encoder hvis man har lyst til det.

MEN fedt at der bygges ;)

 
Cat kode
Det var da en meget god ide med Cat interface. MEN LAAAANGT uden for mine kompetancer. Der må rigtig gerne fifles vider med dette og hvis det lykkes at få til at virke modtager jeg gerne koden så  jeg kan forbinde den direkte til min Icom7300 radio :-)
 

// OZ6PSJ - Palle

Det er allerede lavet...