19/01/2018 - 11:40
 
Hybrid-diske og opdatering                                                                 ( en foreløbig udgivelse )
I forbindelse med opgradering fra Windows10, 1703 til Windows10 1709, er det konstateret, at maskiner kan låse og ikke mere kan startes op.

Ved nærmere undersøgelse viser det sig, at pågældende maskiner, er forsynet med HYBRID-diske, og at disse maskiner ikke har slået HURTIGSTART fra under opgraderingen.

Når opgradering finder sted, sker der opgradering af selve styresystemet, som ligger på den roterende del af hybrid-disken, men den del af hurtig-start-reboot-funktionen, der genstarter maskinen, og som ligger i hybrid-RAM, bliver 
IKKE opgraderet.
Dermed konflikter hurtigstart med den opgraderede Windows 10, og vil IKKE boote.

Løsning på problemet
Generelt er der INGEN gevinst ved, at have hurtigstart slået til, hvis maskinen er forsynet med en SSD-disk eller en HYBRID-disk.
Forskellen i opstart af disse maskiner med og uden hurtigstart slået til, er under 3 mikrosekunder. Derfor er Microsofts beslutning om, at hurtigstart er slået til som DEFAULT på maskiner med Hybrid-diske, helt forkert, fordi det går galt ved en opgradering.


Derfor skal HURTIGSTART være slået fra i styresystemet Windows10 før du opgradere.

Dette kan gøres som ADMINISTRATOR ved under Indstillinger, System, Strømstyring og slumretilstand, under Relaterede indstillinger ( i højre side af billedet ), Flere indstillinger for strømstyring, Vælg, hvad tænd/sluk-knappen skal gøre ( i venstremargen), under Lukkeindstillinger:

          at fjerne afkrydsningen ved Aktivér hurtig start (anbefalet)

 
Denne side bliver måske opdateret!
Efter anbefaling fra OZ1DIS, Allan
Udgivet af OZ6YM, Palle

Afstemning

Total votes: 59

Din gode positive kommentar