Nuuk 6. maj 2017

OX3LK, KNR TV udsendelse fra 1995

Dette er ikke en artikel, men en henvisning til et youtube video link, som KNR TV (Grønlands Radio/TV) genudsendte den 5. maj, 2017 (genudsendelser er også populære her i Grønland). Jeg blev gjort opmærksom på TV genudsendelsen af Bendt/OX3RO.

Jeg har indsat denne 'artikel' under DX Spalten, da jeg ikke fandt en mulighed for at kategorisere mit indlæg under 'generelt'.

Se link til denne video i denne artikel (link er indsat i EDR's web-side og er en del dette indlæg). Udsendelsens varighed er ca. 32 minutter.

Karl/OX3LK var i årtier QRV fra Paamiut (Frederikshåb), og der er sandsynligvis mange OZ'ere, som har haft forbindelse til Karl/OX3LK på kortbølgebåndene.

Udsendelsen er ikke tekstet på dansk, men jeg overvejer at få den tekstet, da jeg vurderer udsendelsen har almen interesse, også for danske EDR medlemmer. Jeg vil forsøge at få hjælp til at få oversat til dansk, hvad som bliver sagt i udsendelsen.

Er der nogen, som kan hjælpe med at sætte tekster på en video, hvis/når dette bliver aktuelt?

Jeg er i kontakt med KNR/Grønlands Radio for at høre, om jeg kan få hjælp hos dem, og om KNR kan give tilladelse til at udsendelsen bliver tekstet og bliver placeret på youtube i tekstet udgave.

Men, uanset om man ikke direkte forstår, hvad som bliver sagt under udsendelsen, så er det ganske fornøjeligt at se og høre Karls forklaringer om hans radiostation. Og så får man også fornøjelsen at høre, når Karl/OX3XR spiller musik.

Man får også et godt indblik i, hvordan en OX radioamatør kan indrette sig med antenner og radioudstyr.

Karl døde for nogle år siden, og er begravet i Paamiut.

Med venlig hilsen
Peter Thulesen
OX3XR

Afstemning

Total votes: 939

Din gode positive kommentar

Dejligt gensyn
Jeg havde fornøjelsen af at lære OX3LK, Karl, at kende sidst i 90'erne og har siden været på besøg hos ham en del gange. Han var altid frisk på at eksperimentere med noget nyt og havde mange sjove påfund :-)