12/12/2016 - 20:29
 
Hvis du trykker på denne video vil du se hvordan der så ud tirsdag d 6/12-2016 i Vordingborg Makerspace.

Der bliver undervist i lodning, elektronik, programmering, 3D print, laserskæring, 3D scanning og meget meget mere, hver tirsdag og torsdag aften.

Nogle ville måske syntes at MakerSpace og Experimenterende Danske Radioamatører ikke hører sammen.
Der er efter min opfattelse HELT forkert, og det har jeg nu holdt 2 foredrag om. Et hos EDR amager og et på ATF fyn.
Det er NETOP en kæmpe mulighed for at udbrede kendskabet til det at være radioamatør og hvis du kigger efter på videoen vil du faktisk se flere af slagsen.
Erik OZ9ABQ formand for OZ8SMA Sydsjælland Møn afdelingen
Hans Otto OZ2HNS Kasser samme sted
Brian OZ1BV som vi alle kender som flittig tidligere spalteredaktør i OZ og nu med på holdet bag EDR.dk
Jørgen - ny radioamatør som jeg ikke kan huske call på - han blev radioamatør fordi han kom i MakerSpace og nu kommer i OZ8SMA
undertegnede som er idemanden bag MakerSpace Vordingborg.

Hele opgaven går ud på at finde en vej ud i offentligheden med det som "vi kan".
Her handler det om ikke at være for snævre i vores udsyn. F.eks. så er der jo radiobølger i ALT nu om dage, så lad os da demonstrere hvordan en robot kan styres ved hjælp af radiobølger og i den ombæring snakke lidt om antenner og hvordan de virker. Vi kunne også være de første til at undervise i hvordan man fik en trådløs router til at have et større dækningsområde ved at "hacke" antenne på den - hvem skulle ellers underholde " de uindvidede " i denne fornemme diciplin, hvis ikke vi skulle. 
Og prøv lige at sætte en annonce i avisen - "KURSUS AFTEN - sådan får du din trådløse router til at række dobbelt så langt" .....Hvor mange tror du ville komme laugh
Hvis du allerede har prøvet " Fieldday - kom og oplev en radioamatør" så ved du at den sælger ikke mange billetter.

Vi skal opfatte MakerSpace som en kæmpe mulighed af potentielle "kunder i butikken" - De er ALLE Elektronik, Data og Radio interesserede....Og især hvis vi hjæper dem lidt på vej......

Efter min opfattelse er det værste vi kan gøre IKKE at indvolvere os med disse grupper, da vi så mister chancen for at præsentere vores elskede hobby.

Herunder ser du nogle af de slides jeg brugte ....Har du lyst til at se flere så mail og lad os se om vi ikke kan finde en aften i 2017, hvor jeg kommer forbi jeres lokalafdeling og fortæller om hvordan vi fik succes i Vordingborg.

Dette var et af mine bidrag til hvordan fremtiden kunne se ud for EDR - Giv gerne din kommentar men endnu bedre lav en artikel med dine gode forslag.

EDR noget vi giver til hinanden

Hjalmar Skovholm Hansen
OZ1JHM
 

Afstemning

Total votes: 943

Din gode positive kommentar

Flere af din slags Hjalmer,
Flere af din slags Hjalmer, ville ønske vi havde noget lign. Her i Aalborg for helt grønne folk 

Søren Oz2nml

Flere af din slags Hjalmer,
Flere af din slags Hjalmer, ville ønske vi havde noget lign. Her i Aalborg for helt grønne folk 

Søren Oz2nml

Og dette stod i den lokale
Og dette stod i den lokale avis i dag ...


 
QST januar 2017 har på side
QST januar 2017 har på side 81 en rigtig fin artikel om hvordan man på makerfaire kan få succes med at udstille vores hobby således at folk der færdes i Makerspace kredse får lyst til at blive radioamatører.

De har sat et Young team op som står for det ! ...  Det tror jeg vi skal have kigget lidt på....

Hvem vil være med til sådan et TASK FORCE ?

 
Maker --> radioamatør
At sætte et Young Team op til det meget fine formål at vise de gode og positive sider af "Verdens bedste hobby" må alt da lige være en opgave vores nyudnævnte ungdomskoordinator OZ0CP skal involveres i.

I US er ARRL ikke alene om aktiviteter af den karakter. Adafruit folkene begyndte i foråret 2016 mere intensivt at dyrke amatørradioen. Starten på den tunge del var et lille Hack af en Tytera DMR radio, blog serien kan ses her: https://learn.adafruit.com/tytera-md-380-dmr/overview
Søges der på Ham Radio kommer der en lang liste over projekter: https://blog.adafruit.com/tag/ham-radio/
Samme udvikling ses i Europa også i UK er der en RSGB lokalafdeling i London dannet af maker folk.. Og flere steder rundt i Europa, deler makere og amatører klublokaler m.v

Mere inspiration kan findes her https://media.ccc.de/v/emf2016-83-rebooting-a-hobby-how-modern-digital-comms-are-reviving-amateur-radio
Vy 73 de OZ5WU/Michael 

EDR.dk noget der kunne være godt, men er nu ØDELAGT
Hvorfor gør vi ikke det ?
Hvorfor gør vi ikke det ?

Jeg saksede lige et aktuelt opslag på facebook .....Giv mig bare en eneste god grund til at det ikke er den lokale EDR afdeling der invitere til sådan en herlig aften for alle ...Har du hørt mit foredrag om hvordan vi øger aktiviteten i EDR så er dette blot en af de gode ideer ......

Glæder mig til at se første opslag fra DIG OG DIN lokal afdeling om dette .....

Nu smutter jeg i makerspace vordingborg og underviser en masse unge mennesker i arduino wink


 
EN KÆMPE MULIGHED
EN KÆMPE MULIGHED

Igen i dag dukkede der eb super post op på min facebook ..
Prøv at se kommentarerne ...ER DER IKKE NOGET BEGYNDER ELEKTRONIK I JYLLAND ?????

EDR har mange muligheder for at få nye medlemmer ....


 
1000 på venteliste og EDR
1000 på venteliste og EDR sover bare ....

http://hsfo.dk/horsens/Boern-i-k...

Det er altså nu at toget kører og skal vi have fornyelse så skal vi med..

 

 
Hej Hjalmar
Hej Hjalmar
​Det er da småting, der er 4000 danske radio amatører der også venter på at EDR vågner og bliver lige som i gamle dage, så de kan melde sig ind smiley

Kurt Poulsen
OZ7OU
EDR - join us
http://www.hameren.dk http://www.hamcom.dk

Hej Kurt og andre læsere
Hej Kurt og andre læsere

Først og fremmest ”tak for sidst” i Ålborg, det var da en hyggelig aften.
Du skriver, citat ” der er 4000 danske radio amatører der også venter på at EDR vågner og bliver lige som i gamle dage”.
Nu er det nok ikke lige frem gamle dage Hjalmar hentyder til i hans indlæg, men nok nærmere fremtiden. Hvis det der skal til, er at EDR bliver som i ”gamle dage” for at den kan overleve,(lidt endnu) er vi så ikke nået dertil at det er afvikling i stedet for udvikling vi har gang i. Jeg må da sige det skuffer/bekymrer mig meget at du som aktiv amatør kan komme med sådan en udtalelse, det tyder jo ikke ligefrem på at det er udvikling af foreningen du arbejdede på mens du var i HB. Som jeg sagde på mødet i Ålborg, så bliver EDR og dermed de danske radioamatører nødt til at åbne op for at EDR ikke blot er en forening for radioamatører, men også giver mulighed for at favne andre dele/grene af elektronik. Hvis EDR fortsat udelukkende kun skal være en forening for radioamatører, ja så er det afvikling. Jeg kan love dig at jeg med mit kandidatur i HB ikke vil kæmpe for at EDR skal blive som ”i gamle dage” men jeg vil kæmpe for at vi får en forening der vil favne bredt og som vil være inovativ og fremtidsorienteret. Når det så er sagt så er det igen som vi snakkede om på mødet i Ålborg, af største betydning at lokalafdelingerne kommer på banen og får sat skub i aktiviteterne, det hjælper ikke at alle radioamatørerne (gamle som nye) læner sig tilbage i lænestolen og tænker at det er da EDRs problem at få gang i aktiviteterne. Uden opbakning og aktiviteter i lokalafdelingerne ingen EDR.
Så kærer medamatører, skal vi nu ikke få lagt den der med ”gamle dage” og ”vi gør som vi plejer” på hylden sammen med alle de andre ubrugelige ting vi alle har i schaket, og så tage vi googles 3D briller på og kigger lidt på fremtiden, og lad os så se om ikke vi kan fange en af de nye Trents i de unges verden og hægte os på den. Der har aldrig været større interesse for elektronik ude i samfundet en det der er nu.
EDR er skam lysvågen, men forhåbentlig bliver det aldrig som i gamle dage. Som mine børn og børnebørn plejer at sige, når jeg taler om de gode gamle dage ” ja ja bedstefar og dengang var der også meeeget mere vinter med flere meter høje snedriver og mindst 20 graders frost i flere mdr. er det vær at vende tilbage til” NEJ.
Jeg ved godt at det ikke lige var det her trådstarter tænkte på, men det har da lidt med fremtiden at gøre :)

Vy 73 de OZ1DCZ, carsten
HB Medlem og aktiv radioamatør med hang til nye teknologier
EDR.DK -  noget vi giver til hinanden
 

Vy 73 de OZ1DCZ, Carsten

Sider