Nogen samler på frimærker, andre på sommerfugle, og så er det mig der har en lille morsenøglesamling. På videoen her får du en lille kort rundvisning i samlinegn, fulgt af lidt mere eller mindre begavede kommentarer. Pointen er at udover at vi kan kummunikere med hinanden via radio er der andre ting som også kan være interessante for nogen. Historiens vingesus har heller ikke gået vores hobby forbi og det kan man bl.a. se ved at kikke på morsenøgler og deres oprindelse. Der er nøgler fra før krigens tid og fra selve 2. verdenskrig. Så er der en del nøgler fra efterkrigstiden. Fælles for dem alle er at de viser at til trods for at vi i mange år har kunnet snakke i radio så har morse haft et afgørende betydning for at vi til ALLE tider kunne overføre information fra et sted til et andet. Jeg håber at i hygger jer ligeså meget med at se på videoen som jeg har hygget mig med at lave den. God fornøjelse.

Afstemning

Total votes: 955

Din gode positive kommentar

Kære Istvan
Kære Istvan

Vores nye hjemmeside og alt det arbejde der er lagt i den giver bare så utroligt meget mening når man ser din video .
Din fantastiske samling ville vi IKKE kunne se på samme gode beskrivende måde på nogen anden måde ..
yes

TAK Istvan ...TAK ..You make my day ...

 

 
Telagrafnøglesamling - en rundvisning.
Hej Istvan

Genialt! Fin gennemgang og fortælling. Jeg blev inspireret så nu vil jeg se om jeg kan lave en lille video om mit nye Arduino display :-)

Vy 73 de OZ1BV, Brian
EDR - noget vi giver til hinanden
 
Spændende samling telegraphnøgler
Hej Istvan
Det er da en fornem samling nøgler du der har, og de er flot repræsenteret i glasskabet - kan godt forstå du er glad for det.
Hyggeligt at se, at en af mine Paddler er imellem. Det er den engelske med de røde padler, som jeg har købt tilbage i 1975 og bruger endnu. Lavet i enten støbejern eller måske sintermetal.
Fin video!
73 de OZ2I Henning
Takker...
Takker for de positive tilbagemeldinger.
​Henning - tak for info vedrørende den "rødpadlede" nøgle. Den er en af de nøgler jeg har været i tvivel om. Nu ved jeg hvilke retning jeg skal kikke. Jeg har haft den i mange år og har selv brugt den for 25 år siden. Kan ikke huske hvor og hvordan jeg har fået fat i den. Det eneste jeg husker er at jeg fik problemer med kontakterne og efter adskillige forsøg med at rense dem, uden held, opgav jeg nøglen.
Vy 73 de OZ1EYZ Istvan

73 de OZ1EYZ
Istvan

OK - jeg har også problemer
OK - jeg har også problemer med kontakterne. De er nok ikke bedste kvalitet, men det var den første paddle jeg købte så den ryger ikke ud alligevel  :-)
Nu bruger jeg faktisk den lille Mini Paddle fra Palm Radio. Den kan lige monteres oppe under radioen og fylder ingenting.
73 de OZ2I Henning
Hej Istvan.
Hej Istvan.

Tak for en spændende gennemgang af samling af morsenøgler.

Vy 73 OZ5ZI / Finni