Alle radioamatørers dag - 18. april

Hvert år den 18. april  tager radioamatører verden over, del i fejringen af World Amateur Radio Day. Det var på den dag, i 1925, at den internationale amatørradioforening IARU blev dannet i Paris.
 
Eksperimenterende radioamatører var de første til at opdage, at kortbølgespektret var langt fra at være en ødemark men kunne understøtte verdensomspændende radioudbredelse. I kampen for at bruge disse kortere bølgelængder var amatørradio "i alvorlig fare for at blive skubbet til side", har IARUs historie noteret sig. Amatørradio-pionerer mødtes i Paris i 1925 og skabte IARU foreningen til at støtte amatørradio verden over.
 
Bare to år senere opnåede radioamatørerne, på den Internationale Radiotelegraph Conference de tildelinger, der stadig er anerkendt i dag - 160, 80, 40, 20 og 10 meter. Siden starten har IARU arbejdet utrætteligt for at forsvare og udvide frekvensallokeringerne for amatørradio. Takket være støtte fra fremsynede administrationer rundt om på kloden kan radioamatører nu eksperimentere og kommunikere på frekvensbånd, der er strategisk placeret i hele radiospektret. Fra de 25 lande, der dannede IARU i 1925, er IARU vokset til at omfatte 160 medlemsforeninger i tre regioner. IARU Region 1 omfatter Europa, Afrika, Mellemøsten og Nordasien. Region 2 dækker Amerika, og Region 3 består af Australien, New Zealand, Stillehavsøerne og det meste af Asien. Den Internationale Telekommunikationsunion (ITU) har anerkendt IARU som repræsentant for amatørradio ligesom IARU har anerkendt EDR som repræsentant for de danske radioamatører.
 
I dag er amatørradio mere populær end nogensinde, med over 3.000.000 licenserede operatører!
 
World Amateur Radio Day er den dag, hvor IARU medlemsforeninger kan vise vores evner til offentligheden og nyde globalt venskab med andre amatører verden over.
 
Grupper bør fremme deres WARD-aktivitet på sociale medier ved at bruge hash-taggen #WorldAmateurRadioDay på Twitter og Facebook.
 
18. april er dagen for alle amatørradioerne at fejre og fortælle verden om den videnskab, vi kan hjælpe med at undervise omkring, samfundstjenesten, vi kan tilbyde og det sjove, vi har.
Har du kendskab til et arrangement eller kan du selv byde ind med noget er du meget velkommen til at kontakte mig;  oz1biiatedr [dot] dk
 
Hold øje med EDR hjemmeside !
Vi håber du vil deltage i en sjov og spændende dag, nemlig  World Amateur Radio Day!


Læs mere her:
https://edr.dk/da/article/invita...


 

Vedhæftede filer

Afstemning

Total votes: 61

Din gode positive kommentar

Invitation til dig - og din lokale afdeling
INVITATION til DIG - og din lokalforening
 
Læs mere her:
https://edr.dk/da/article/invita...

 
73 de OZ2I Henning