10 posts / 0 nye
Seneste indlæg
Erfaring med SunSDR?
Er der nogle som har erfaring med Experts SDR radioer? F.eks. deres Sun SDR pro som også kan køre 144 MHz. Sammenlignet med Flex SDR, ser det ud til at man får mere for pengene. Ligeledes er deres MB1 transceiver en helt ny radio, som de etablerede producenter endnu ikke har fået på gaden.
https://eesdr.com/en/
Your rating: Ingen Average: 5 (1 vote)
Næh, ingen erfaringer med netop den sdr. Men hvis du søger en sdr til amatørformål ville jeg foreslå en SKY-SDR. Den har jeg kørt med nu i 3 mdr, og den er fremragende. Du finder den på https://www.aerial-51.com/new-sk... 
Den har den fordel, at du ikke skal koble den til en pc, du tilsætter blot din cw paddle eller mikrofon, antennekabel og 12 Vdc, så er du kørende med 8 w på 160 - 6 m, også fin som /p. Den kan det samme som min Ten-Tec ORION II i næsten alle retninger, men kun 8 w. Selektiviteten ned til 20 Hz på CW, fuld QSK og fold-back på HF, så du behøver ingen antennetuner. Faktisk kører jeg nu mere med SKY-SDR end med min ORION!! - Når det kniber med de 8w tænder jeg for mit PA trin, så har jeg >200 w QSK. Den kører også fuld CAT med mit logprogram. Som en af de eneste sdr har den båndfiltre i modtagerindgangen.

Og så koster den kun 739 €, alt incl mikrofon, halvdelen af SunSDR - 144 MHZ er alligevel noget andet end HF. Hvorfor binde det sammen?
 
Your rating: Ingen Average: 5 (1 vote)

girogiro

Hej 6NF

Tak for dine erfaringer. Jeg er 99,8% VHF+ amatør, så HF er noget der følger med :) Prisen på 739 Euro er OK, men ikke så langt  fra SunSDR som kan får for ca. 1100 Euro, RX spec er dog et stykke fra Expert eller Flex SDR radioerne.
 
Your rating: Ingen Average: 5 (1 vote)
Fint indlæg om SunSDR transceiver! Diskuter gerne videre om mulige transceiver-løsninger, som er gode til VHF/UHF/SHF-aktiviteter.
Jeg kiggede primært på Icom 7300, fordi jeg her fik 50 og 70 MHz med, men blev så gjort opmærksom på, at den ikke har transverter-udgang. Ud over 144 MHz direkte kan jeg også se en fordel med SunSDR som bagsats til 10 GHz transverter med 144 MHz-udgang, så man ikke skal igennem 2 gange transvertere.
Your rating: Ingen Average: 5 (2 votes)
Jeg har gennem nogle år kørt med en Hermes direct sampling SDR. Den bedste radio, som jeg nogensinde har haft. Den kører fra 10 kHz og op til 60 MHz. Som software anvendes PowerSDR, som kan styre transvertere og lave adaptiv modforvrængninger til undertrykkelse af intermodulationsprodukter på TX.

Hermes kan ved at udskifte to lavpasfiltre bringes til at køre op til 150 MHz. Produktionen af Hermes er p.t. stoppet af forskellige årsager, men så vidt jeg ved, er ny udgave under udvikling. Denne skulle indeholde filtre til både 60 og 150 MHz samt et 5 W PA.

Der arbejdes på en videreudvikling af PowerSDR kaldet Thetis, som baseres på nye og endnu bedre filteralgoritmer.
 
Your rating: Ingen Average: 5 (2 votes)

Vy 73 de OZ1FF/Kjeld

QRV 1,3 - 47 GHz/JO45BO58

Hej Claus..
Jeg har en SUNSDR pro2 , og har haft den et års tid.  Jeg købte den også mest på grund af 144Mhz som jeg bruger til mine transvertere op til 24 GHZ..

Hardwaren er fint lavet ude i Østen og kabinettet er solid lavet .. kølepladen mangler en blæser ,uden den bliver den meget varm . også ved kun RX.
jeg har haft et defekt relæ som rimeligt nemt kunne skiftes selvom det er smd .
Det er rigtig godt med 4 antenne indgange også selvom stikkene er lidt specielle . (miniUHF)

Det største problem er softwaren , den har mange fejl , hvis du læser i det engelske forum er der en del klager , som de godtnok lover at rette men det tager meget lang tid..
Nu er jeg ikke softwarespecialist , men især på 144mhz hvis man kikker efter svage signaler , kan man ikke se dem på grund af at de bruger en gammel version af OpenGL.  ofte oplever jeg man kan høre signalet i højtaleren , men det ses ikke på skærmen ..det skulle gerne være omvendt med en SDR . der er en SM HAM der har lagt en youtube video op om problemet.. som de iøvrigt har lovet at rette mange gange.

Den krærver en rimelig god PC for at køre bare med 1 skærm åben  .. jeg har en I7 processor med 16gb ram og SSD hardisk og alligevel kniber det med at have mere end 1 skærm åben uden det hakker i det...   Det virker rigtig dårlig selv på den bedste WIFI så jeg er nødsaget til at bruge LAN port og helst direkte tilslutning uden router.

Der er lavet en speciel remote software pakke .. den er kun "under udvikling"  , virker kun med RX og kun på et antenne stik med begrænsede funktioner .. det er slet ikke værd at prøve.

Jeg kender ikke Flexradioerne så kan ikke sammenligne , men jeg har da lært at det er en god ting at læse "forum"  før man køber..
jeg har sjældent set en radio med så god reklame som SUNSDR og så finde ud af at den lige mangler det sidste alligevel.

vy 73 de OZ1CTZ  Brian.


 
Your rating: Ingen Average: 5 (3 votes)
Hej Brian,

Tak for info. Det var meget nyttigt. Jeg fandt det review du omtaler. Det er fra ingen anden end SM5BSZ https://www.youtube.com/watch?v=...
Træerne vokser ikke ind i himmelen (endnu), selvom der sker meget på SDR fronten. Icoms nye IC7610 er kommet på gaden i Japan. Det bliver spændende at se hvad den kan præstere.
Your rating: Ingen Average: 5 (3 votes)
I indlæg #5 glemte jeg at nævne, at Hermes SDR indgik i Anan 10/100 radioerne fra Apache Labs, som ikke selv laver software. Her bruges PowerSDR, som oprindeligt blev udviklet til Flex SDR radioerne.

PowerSDR og firmware vedligeholdes og videreudvikles af en international arbejdgruppe med W5WC, K5SO, VK6PH, NR0V og m. fl. Ved en opdatering for nogle år siden var der en fejl i brugerfladen. Efter henvendelse til den ansvarlige blev fejlen rettet i løbet af et døgn.

I øjeblikket er der ret stille, da der arbejdes på en videreudvikling, som har navnet Thetis. Har prøvet den i betaversion, men som forventet er der en række fejl.

Mere info på:
http://apache-labs.com/
http://openhpsdr.org/download.php
https://github.com/TAPR/OpenHPSD...
http://sdr-radio.com/OpenHPSDR
http://www.youtube.com/watch?v=O... - Foredrag ved VK6PH
http://openhpsdr.org/doc/Pacific...
http://www.youtube.com/watch?v=O...

 
Your rating: Ingen Average: 4.5 (2 votes)

Vy 73 de OZ1FF/Kjeld

QRV 1,3 - 47 GHz/JO45BO58

Håber ikke jeg afsporer Claus's tråd for meget ved at spørge til IC7610.
Jeg mener det er en SDR transceiver ligesom IC7300, og den har transverter-udgang imodsætning til IC7300.

Men ved I om den kommer i en europæisk udgave med 70 MHz/ 4M ligesom det er muligt med IC7300?

Man får jo godt nok ikke 144 MHz med, men må have transverter til det bånd. Jeg har været igennem SM5BSZ's lange video om SunSDR, og jeg tror ikke den er den, jeg skal satse på.
Your rating: Ingen Average: 5 (1 vote)
Hej Jan,

Bortset fra rygter mellem amatørerne, så har jeg ikke set noget materiale fra Icom eller forhandlere det tyder på 70 MHz i en europæisk udgave.
Your rating: Ingen Average: 5 (1 vote)
Topic locked