10/12/2016 - 07:56
 
For snart længe siden besluttede jeg at investere i en billig 3D printer og valgte denne model http://3deksperten.dk/wanhao-prusa-i3.html.
Den var meget billig og så var jeg i gang.
Der er 2 store udfordinger ved 3D print - Det tekniske med at få printeren til at kører - varm plastik er drilsk indtil man finder "melodien" og endeligt så er tegning i 3D print noget man lige skal igang med.
Begge dele havde jeg dog rodet med i mit tidligere virke så det gik rimeligt smertefrit og i dag hvor jeg deltager i MakerSpace Vordingborg kan jeg se at det er noget alle kan lære.

Som meget stor CW fan skulle CW og 3D print selvfølgelig kombineres og jeg gik i gang med at tegne en lille box til en fordeler således at man kan have mange padler på den samme keyer på en gang.
Diagrammet er MEGET simpelt - på stikket parallel-forbindes alle ben og så er det ligegyldigt hvilket stik der går til radio og hvilket stik der går til padler.
 
Som det fremgår er resultatet en god lille MEGET brugbar ting som koster noget nær ingenting at lave, men som har en meget stor nytteværdi i dagligdagen, og som mig bekendt ikke kan købes hos nogen forhandler.
 
Efterfølgende så gik jeg i gang med at eksperimentere med at lave fingerstykker til padlerne og det er også et sjovt projekt.
Mange padler lider af den svaghed at fingerstykkerne er for små eller sidder for højt men det er absolut ikke noget problem med en 3D printer og et tegneprogram.
Jeg bruger forskellige tegneprogrammer eksempelvis http://www.onshape.com som er gratis og web baseret, hvilket er en fin ting når man eksempelvis skal ned på det lokale bibliotek og printe sine ting, hvis man ikke selv har en 3D printer.

Jeg håber med denne - How-To - at have inspireret dig til at kigge nærmere på 3D print.

Med venlig hilsen
OZ1JHM
Hjalmar

Afstemning

Total votes: 840

Din gode positive kommentar

i kan se en af mine andre 3D
i kan se en af mine andre 3D print her http://oz1jhm.dk/content/stm32f7-discovery-3d-printed-box
 

 
3d printer
Det er lige det vi har manglet i alle årene, (siden 1985) en mulighed for at lave kasser som selv konen kan  holde ud at se på.  Jeg bruger dog inventor som tegne program. FLOT arbejde 
Glædeligt jul og GODT nytår.
mvh
De OZ1LDO