Primære faneblade

HVAD ER EN RADIOAMATØR
 
Et tilsyneladende simpelt spørgsmål, med rigtig mange svarmuligheder.
 
Først og fremmest er en radioamatør en person med interesse for radiokommunikation, primært på amatørniveau. Dog er den del beskæftiget med trådløs kommunikation som en levevej.
Radioamatører findes i alle aldre, køn og nationaliteter med vidt forskellige baggrunde og professioner- fælles for os er hobbyen, som indbefatter alle facetter af tekniske, sociale og kommunikative elementer.
 
Som certificeret radioamatør har du muligheden for at benytte de frekvensbånd som er tildelt radioamatørerne.
Frekvensbåndende strækker sig over et meget bredt spektrum. Du har mulighed for at boltre dig på alt fra mellembølge til microbølgeområdet.
Frekvensbåndene har forskellige udbredelsesforhold, egenskaber og muligheder.
 
Vil du kommunikere med hele verden eller mere lokalt og regionalt, har du mange valgmuligheder. På HF båndene kan du med simpelt og relativt billigt og hjemmebygget udstyr opnå kontakter til hele verden sågar ud i rummet. Microbølge moonbounce- EME, giver mulighed for verdensomspændende kontakter tillige med sattelitter til amatør formål.
Du kan opnå forbindelser via reflekterende lag i atmosfæren, sattelit, månereflektioner, repeatere (relæstationer) analoge som digitale.
CW-morse, phone- klar tale og et utal af digitale modulationsarter og kodninger kan benyttes.
Internationale rumstationer bemandes ofte af radioamatører, kontakt med dem er ikke utænkelig.
 
Er du til tekniske og elektroniske eksperimenter eller vil du hyggesnakke med dine nærmeste medamatører eller ukendte medamatører i fjerne egne af verden, har du uanede muligheder for det med dit amatørradiocertifikat.
Et certifikat er dog ikke er en forudsætning for at dyrke hobbyen.
Nogle nøjes med at lytte til stationer fra nær og fjern, andre dyrker Contests (konkurrencer) eller udvikler og leger med elektronik og data i form af microcomputere og andet hjemmebyg. Andre igen, dyrker rævejagt- pejling af skjulte sendere i fri natur, nogle aktiverer sjældne lokaliteter ifm. DXpeditioner og rejser.
Udover at mødes over æteren, mødes mange i forbindelse med amatørtræf, loppemarkeder og andre events.
I de lokale afdelinger under EDR mødes mange, for der at få talt og hygget om løst og fast, igangværende og kommende projekter.
 
Share