Elecraft K3 – ERR 12V

Elecraft K3 ERR 12V                 [Finished – goto END]

Lørdag den 16. marts og søndag den 17. marts havde jeg lånt EDR’s HQ radiorum så jeg kunne køre med i Russian DX Contesten. Jeg havde lige monteret radio, strømforsyning og antenner og tændte det hele for at afprøve systemet. Første gang jeg tastede senderen viste min K3 denne fejlmeddelelse “ERR 12V“. KPA3-modulet (100w PA) gik i bypass-tilstand, radioen gik i QRP-tilstand, og blæseren startede på niveau 2. Power-styringen ville ikke justere højere output end 12 Watt. Jeg slukkede for K3 og tjekkede min 12 volt forsyning, som fint viste 13,8 volt, og tændte igen for K3 og det så fint ud, lige indtil jeg tastede den hvorefter jeg fik samme fejl. Jeg havde et problem og det skulle gerne løses her og nu.

Min K3 har serienummer 2334 og er produceret i 2008.
For 2-3 år siden havde jeg samme fejl og fik dengang hurtig tilsendt et modifikationssæt fra Elecraft (uden beregning) som bestod af nye stik med guldbelægning i stedet for de tin-belagte som var monteret i printene (KPA3 og RF board). Dengang skiftede jeg alle stikkene og fejlen forsvandt. Jeg var derfor hurtig på sporet af, at det måtte dreje sig om de stik og printkort (RF board – KPAIO3 board – KPA3).

Frem med skruetrækkeren og fjern de involverede printkort. Se efter om der var korrosion på stikkene og rens dem så godt som muligt. Monter det hele igen og vrik lidt med stikkene for eventuelt at give en bedre forbindelse.

Som sagt så gjort:

Skille ad, samle, rokke, afprøve, skille ad, samle, rokke, afprøve…..

Desværre var der ikke noget som hjalp, så løsningen lige her og nu blev at jeg kørte med 10 Watt gennem hele testen.

Vel hjemkommet igen

gik jeg i gang med at google fejlen og fik læst en del hjemmesider som fortalte om det samme problem. Flere havde også fået problemet et par år efter at de havde lavet den samme modifikation som mig.

RF Board med tydelige tegn på oxidering af de 6 stikben til højre

Jeg fandt en hjemmeside af F1JKJ som skrev at han havde fået dette “work-around” fra Elecraft support:

1 – Tag KPAIO3-boardet ud og monter to ledninger som vist.


 2 – Tilslut indgangen direkte til 12V indgangen af K3.


 3 – Tilsluttet udgangen til PA-12V-indgangen som vist.


Og her ser du resultatet med det hele monteret (uden sikring og blæsere monteret).


Jeg fik samlet det hele igen og var nu spændt på om det virkede – det gjorde det ikke :o(

Elecraft support

blev kontaktet og jeg sendte oplysninger om problemet – nu venter jeg på svar derfra.

—– – – – – – – – – – – – — —————————– – – – – – – – ——————————

Elecraft Support <support@elecraft.com>        tor. 21. mar. 19.49
til OZ2I

Hello Henning,

Thanks for contacting Elecraft.

Are there melted spade connector on the circuit breaker? Are the Connectors in good shape ?
Is there 12V at both ends of the circuit breaker wires?
Is there 12V all the way back to U6 on the 12v sense line? V12SPA

The schematics are available. Attached below.

Cheers,
Doug
Elecraft Customer Support
support@elecraft.com

——- – – – – – – ———————— – – – – – – ———————————————————-

OZ2I Henning Andresen <ha@oz2i.dk>      22. mar. 2019 00.46
til Elecraft

Hello Doug

THANK you for your suggestions and help.
I do have 14V on both ends of Circuit Breaker and on the KPA3 board.
There is 0,6V on the V12SPA line measured at the KPA3 board connector


Could it be the R15 or R16 on the KPA3 board ?

73 de OZ2I Henning

—— – – – – – – – ——————— – – – – – – – ————————————–

Elecraft Support          22. mar. 2019
til OZ2I

Hi Henning,

Could be an open or something shorting or dragging the 12V down after R16.
Check the voltage at the other side of R16 and Ohm it with the power off. The side away from R15, of R16 measures about 3K on mine, amp out of radio.
If all looks OK out of radio, check it in too, that line could be dragged down by something on the riser or RF board.
Could be a cut trace.
Basic voltage and continuity tracing until you find it.
Are the traces on the RF board above the rear/left foot OK? Sometime if too much weight is on the radio, the foot/bolt can cut the traces.
Keith

—— – – – – – – – ——————— – – – – – – – ————————————–

Det virker bare ikke og jeg har ikke målegrej, så jeg opgiver.
Men heldigvis har jeg min Ten-Tec Eagle 599AT.  Men ak og ve – da jeg starter Eaglen, fejler den med TX/RX skift og har en dum lyd. Ingen radio der virker – ingen contest – intet. ØV  🙁

Og nu er det så jeg ikke kan overskue det mere og har sendt dem begge til M.W. Electronic i Hanstholm.
Peter kan klare at få dem op på dupperne igen.
—- —- —- FORTSÆTTELSE FØLGER — — —

 

9. april 2019
Mine radioer er begge kommet hjem fra Hanstholm og virker nu igen.

K3 fejlen var: afbrudt printbane og reparation af lodninger samt dårlig forbindelse.

Eagle fejlen var defekt kondensator på LP-AMP boardet.

Så det . . .
—- —- —- END OF STORY — — —

 

Tip modtaget fra OZ0J Jørgen som har fået oplyst fra Elecraft at det kan hjælpe at skifte stik-forbindelsen mellem KX3 board og Frontpanel boardet. Det er ligeledes fortinnede stik i de gamle modeller og guld er bedre.

——————-
OZ2I HENNING

Relaterede

Leave a Comment