Hent dit DMR-ID

Du skal have et DMR-ID for at komme på radioamatørernes DMR net. DMR-ID er et ID-nummer, som tildeles dig personligt og som programmeres ind i alle dine radioer. Denne artikel forklarer hvordan du gør.

Proceduren er følgende: Du går ind på en webside hvor du indtaster dit kaldesignal og andre oplysninger, og vedhæfter en kopi af dit certifikat. Så får du udstedt et DMR-ID.

De følgende screen-dumps viser, hvordan OZ1BXM blev registreret som enkeltbruger på DMR nettet.

Gå ind på https://register.ham-digital.org/

Figur 1.

Udfyld felterne som vist på figur 1. Tryk “OK” for at gå til næste side.

Figur 2.

Figur 2 viser de oplysninger, som du har indtastet. Gå videre ved at trykke “OK”.

Figur 3.

Gennemlæs siden (figur 3) og tryk på den nederste knap hvis du accepterer betingelserne.

Figur 4.

På figur 4 skal du indtaste de oplysninger, som er mærket med et rødt kryds. Tryk “OK” for at gå videre.

Figur 5.

På figur 5 tjekker du, om oplysningerne er korrekte. Du skal indtaste din mail-adresse igen. Gå videre ved at trykke “OK”.

Figur 6.

På figur 6 skal du vedhæfte en kopi af dit certifikat (copy of the license document). Det er nemmest at tage et screen-dump af dine data i Frekvensregisteret og vedhæfte filen. Nederst i denne artikel beskriver jeg hvordan man tager et screen-dump med Windows 10.

Når du har et screen-dump klar, trykker du på “Vælg fil” og browser til det sted på din harddisk hvor filen ligger. Krav til filens format og størrelse kan ses nederst på figur 6. Tryk “OK” for at gå til sidste side.


Figur 7. 

Tillykke, nu har du fået dit DMR-ID!

Du bør gemme en sikkerhedskopi af dit DMR-ID. Lav et screen-dump og gem det et sikkert sted. Det er også en god ide at gemme den mail, som du modtager.

Hjælp, mit DMR-ID er væk

 

Figur 8.

Hvis du mister dit DMR-ID kan du finde det igen ved gå til https://register.ham-digital.org/. Tryk på linket ved siden af “List of registered DMR-Users” og indtast dit kaldesignal i søgeboksen, som befinder sig nederst på siden.

Figur 9.

Figur 9 viser resultatet af en søgning på kaldesignalet. Både DMR-ID (her kaldes den “User-ID”) og andre oplysninger vises.

Sådan tages et screen-dump af certifikatet

I dette afsnit viser jeg hvordan du tager et screen-dump af dit certifikat. Det sker ved at slå dit kaldesignal op i Frekvensregisteret.

Du skal bruge en browser, som ikke blokerer pop-up vinduer. Jeg kunne ikke bruge Google Chrome, da den har indbygget pop-up stopper. Jeg åbnede i stedet Firefox og gik til

https://frekvensregister.ens.dk/Search/Search.aspx

hvor jeg skrev “OZ1BXM” i boksen “Kaldesignal” og trykkede “Søg”. Dette er vist nedenfor på figur 10.

Figur 10.

Figur 11.

Et nyt vindue popper op – det indeholder resultatet af søgningen. Klik på + til venstre for dit kaldesignal for at få hele certifikatet vist (se figur 11).  Nu er vi klar til at tage et screen-dump, da vinduet indeholder alle oplysninger om dit certifikat.

I Windows 10 skal du bruge “Klippeværktøj”. Åben Windows’ søgefunktion og skriv “Klippeværktøj”, så dukker app’en op som vist på figur 12. Klik på app’en for at starte den.

Figur 12. 

Figur 13.

Når “Klippeværktøj” starter op, vises vinduet på figur 13. Tryk på “Ny” for at tage et screen-dump. Med musen skal du afmærke det vindue, som viser dit certifikat. Gem vinduet som en fil ved at trykke på ikonet som vist nedenfor på figur 14.

Figur 14.

Klippeværktøj foreslår selv et filnavn: Udklip.png. Det er en god ide at omdøbe filen til dit kaldesignal, fx oz1bxm.png. Gem filen et sted hvor du let kan finde den igen, fx på Skrivebordet.

Relaterede

Leave a Comment