RABOS, Radioamatørernes Borgerservice

 

Radioamatørernes Borgerservice

Deltag i den kommende RABOS event

Du kan deltage i vores første spændende event. Lørdag d. 16 marts kl 10-12

Se alt om eventen på Birkerød afdelings hjemmeside http://www.oz5bir.dk/rabos-event/ Radioamatørernes Borgerservice

Formålet med Radioamatørernes Borgerservice er at kunne yde kommunikationshjælp til borgerne i tilfælde af udfald af telefontjenester og internet på grund af strømafbrydelse.

Danmark har en elforsyning af høj kvalitet som yder en stor grad af forsyningssikkerhed. Al erfaring viser imidlertid, at ingen komplicerede systemer er 100 procent sikre. Det må derfor påregnes, at elforsyningen vil kunne svigte som følge af teknisk uheld eller som følge af kriminelt eller fjendtligt cyberangreb.

Vi har fuld tillid til at det danske beredskab er velforberedt på en sådan situation og har robuste interne kommunikationssystemer, som sikrer at beredskabet kan fungere under et strømsvigt.

Under et strømsvigt vil den enkelte borgers telefon og internet imidlertid ophøre med at fungere.

Under et strømsvigt vil den enkelte borger derfor ikke have mulighed for at tilkalde hjælp ved akut opstået sygdom eller anden nødsituation, idet borgerens fastnettelefon, mobiltelefon og internetforbindelse ophører med at virke under et strømsvigt.

RABOS er for øjeblikket ved at afklare, om der foreligger lokale beredskaber, som vil være til rådighed for de civile borgere, og dermed tilsikre at borgeren, også under strømsvigt, vil kunne komme i forbindelse med ambulance/brandvæsen i tilfælde af akut sygdom eller anden ulykke.

RABOS har nyligt udsendt breve med spørgsmålet til kommunerne i hovedstadsregionen og til regionsrådsformanden i København.

Vi er nu begyndt at få svar ind. De foreløbige svar viser,  at sådanne lokale beredskaber ikke findes.

Dette opfatter vi som et væsentligt problem for borgernes sikkerhed. Hvis dette viser sig at være det generelle billede, vil vi i RABOS påbegynde en afklaring af, i hvilket omfang områdets certificerede radioamatører vil kunne bidrage med en kommunikationstjeneste, som adresserer problemet.

Interesseret i at arbejde med i RABOS ?

Henvend dig til formanden: Hans Elfelt Bonnesen, OZ5RB.  mail@RABOS.dkDer sker hos os


Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt
klik her for EDRs fulde kalender

Kontakt os

Formand: Hans Bonnesen, OZ5RB
E-mail: mail@rabos.dk
Telefon: 28599467
Hjemmeside: