Jule- og Nytårstest 2018

Resultater for Jule- og Nytårstest 2018

Resultaterne er sorteret i de forskellige kategorier og vinderne af præmierne er markeret med *

Når du læser dette kan de tre bedst placerede i hver kategori hente deres diplom her på hjemmesiden.  Har du ikke har mulighed for at downloade kan du skrive til mig og jeg vil sende dit diplom til dig pr e-mail.

 

 

 

 


Hent dit diplom her


Præmierne til vinderne

I år er præmien igen noget praktisk brugbart og et ganske unikt EDR-produkt med et overraskende indhold.

 

Bemærk:

Præmierne er først ved at blive gjort klar og burde være fremme hos dig inden den 1. marts

Jeg var lidt for optimistisk med kun at fortælle de var på vej. De har en lidt længere vej end bare postforsendelse, sorry.

 


Herunder kan du læse kommentarer fra deltagerne.

OZ9HX – De nye testregler er udmærket, dog vil jeg foreslå en ombytning af tidspunkterne i nytårstesten således at vi starter på 80m. Min erfaring gennem flere år er at signalerne bliver større på 40m sidst i perioden. Udover vanskelighederne på 40m var det en rigtig god test med gode forhold. Tak for i år.

OZ8AAT  – Jeg havde 9+ 30-40 QRM i det meste af testerne, dog faldt det til 7-9 da naboen slukkede huset og gik 5 minutter før slut.  73 de OZ8AAT

OZ1IPP – Hermed mit første forsøg udi contest efter 33 års fravær. Skulle hilse at sige at det kunne mærkes ;o)  Jeg gjorde mit bedste, og indrømmer gerne: Der er da vist plads til forbedringer.  God jul og godt nytår. Vy 73 Bent/OZ1IPP

OZ6NF – Fine forhold på 80m, og næsten alle signaler var kraftige. Selv mine 7-8w blev hørt uden problemer. Der bliver kamp om rangfølgen, når nu alle kunne nå at opsøge alle de andre! Men hyggeligt. Vh Gunner

OZ4FA – Hermed mine logge fra juletesten. Forholdene var gode. Deltagelsen i testen kunne være bedre, og var præget af en del tomgang i den sidste halve time af testerne. Om formiddagen var der meget QRM fra den tyske test. Vy 73 de OZ4FA

OZ1AXG – Ikke det store deltagelse i år… men sjovt at deltage endnu en gang i EDR juletest classic 😉   Udstyr her er K3S og ca. 200w til en 80 meter vertical. Antennerne var overisede og ude af resonans den 23/12 i en slags sne/regn storm – men det nåede heldvis at smelte alt sammen inden EDR’s juletest løb af staben. God jul herfra !
Note: I reglerne står der : “Hvert korrekt præfiks giver 1 multiplier i hver kategori”.  Det har jeg valgt at fortolke således: Hvert korrekt præfiks giver 1 multiplier i hver periode“. Da man jo, af indlysende årsager, ikke ved hvilken kategori folk deltager må det vel være 1 mult i hver periode tænker jeg 😉  Hilsen OZ1AXG Flemming

OZ1QZ – God jul. Efter juletesten på 80m er vi et par stykker der måske ikke læser reglerne korrekt. Reglerne siger at der skal ganges med hvert prefix osv. dvs multip.
Lars´ program gør det IKKE automatisk, så skal det være en manuel beregning?  Eller skal vi se bort fra multip.?  73 de OZ1QZ / John
[Jeg laver selv alle beregninger de OZ2I]

OZ6TW – I år er det præcis 20 år siden, at jeg sidst deltog i juletesten. Det var sjovt at være med igen og at høre nogle af “de gamle”. Første periode gik fint det første kvarter, men så brød det lidt sammen, da tyskerne startede kl. 09:30. Det er hårdt når man, som jeg, bor få kilometer fra grænsen. Anden periode var præget af en kraftig støj som nærmest lød som elektrisk regnvejr, men alt i alt en rigtig god oplevelse. Jeg er med næste år!
Jeg forsøger at deltage i nytårstesten!  Lots 73s!  Torben, OZ6TW

OZ4UN – Det er mig ikke helt klart, hvad der skal forstås ved prefix. Tak for testen – det er lidt kedeligt, at der ikke er flere deltagere, men det må man vist vænne sig til. Station: K3 + PA 500W – Antenne: 5-sidet loop med toppen oppe i et ahorn træ, ca. 18m over jord. 73 de OZ4UN Poul-Erik

OZ6HR – Hermed log fra OZ6HR`s deltagelse i juletesten. Desværre var der kun mulighed for at være med i den travle formiddagssektion.
Jeg har IKKE rettet klokken til UTC tid, for Lars`s program benytter DNT tid, hvilket også er beskrevet på side 1 i testreglerne! På side 2 står det godt nok at det skal være UTC, men det er da vist en fejl. Afviser du loggen på den konto, så giv lige et praj. For OZ6HR EDR Horsens – OZ1QZ / John K Formand

OZ2JKJ – Hej. Nåede da lige at komme i luften til juletesten i år. Håber loggen er til at tyde, jeg bruger XLog på Linux, den plejer at være ok til det meste. 73 og god jul herfra OZ2JKJ

OZ7BQ – Glædelig Jul. Hermed mine logs fra Juletesten. Hyggeligt som sædvanligt, men med udfordringer. Den første halve time i morgensessionen på SSB gik fint, men så gik tyskerne i gang og det var svært at komme videre. I CW delen mangler vi deltagere. I aften sessionerne startede vi fint ud, men skip blev hurtigt for langt til OZ QSOer. Selv de jyske kilowatter kunne næppe høres i den sidste halve time på CW.
Jeg brugte for første gang OZ1IVA’s logprogram. Det virker OK, men hvorfor er tiden i DNT, når der kræves UTC?  Min log er i DNT, som jeg håber er OK. Til gengæld må jeg så rette ADIF udgaven, så tiden bliver i UTC inden jeg sender til Clublog og LOTW.
Min rig: KX3/KXPA med 100 W og en Inv L antenne. (Det er så heller ikke det bedste til OZ QSOer). 73 Hans Jørgen

OU1E – Her min log for den første jule test jeg har deltaget i.  Vy 73 de OU1E, Rene Rasmussen

OZ1XV – Hermed log for juletesten. Det blev en hyggelig test, med mange kendte call, men også call som jeg aldrig havde hørt før, blev kørt og logført. Vy 73 de OZ1XV, Kurt Christiansen

OZ6VG – Hej Hermed log. NB: OZ1IVA’s program angiver tiden i DNT, så jeg har manuelt rettet tiderne i loggen til UTC. Vy 73 de OZ6VG, Vagn K. Kjeldsen

OZ9QQ – Mojn Henning. vedhæftet fremsender jeg juletesten i txt format, håber du kan læse den, jeg vedhæfter også filen i cbr., men der mangler nogle tegn “OZ”, min fejl. Med hensyn til testen var forholdene fine, der var dog i sidste halvdel om formiddagen lidt forstyrrelser sydfra, men det var dejligt at få en kort sludder med mange gamle venner. Jeg ønsker dig En lidt forsinket Glædelig Jul samt et Godt Nytår.  OZ9QQ

OZ1AAR – Hej Henning. Igen i år en fornøjelse at være med – SSB bliver dog nok aldrig rigtig mig – hihi.  og igen traditionen tro, mødtes familien på XYL´s side 2nd juledag til frokost – og for den gode stemnings skyld, så blev det igen kun 1st halvleg, jeg kunne være med til. Gl. bagjul. Vy 73 de OZ1AAR, Villy

OZ7S – Traditionen tro skal der tages afsked med svigermor, netop som første afdeling af testen er gået i gang! Det skete lynhurtigt; men efter afskedens stund kom jeg til at springe talgruppen 006-009 over og fortsætte direkte fra 005 til 010!
Fine forhold om formiddagen – især til Tyskland, hvor en vistnok tilsvarende test kom i gang, og om eftermiddagen drejede de gode forhold sig over mod UK, hvor en del hyggesnak pludselig blev involveret i stadig at skaffe sig albuerum på frekvenserne. Ellers måtte jeg endnu en gang konstatere, at PA-trinet, et Ameritron AL-82, rigtig var i hopla med min lavthængende dipol – endda så meget, at det ret ofte slog over og gnistrede faretruende. Det har det ikke gjort på 80 meter før. Irriterende og sikkert ikke just livsforlængende for de involverede komponenter. Godt nytår!  73, OZ7S Sven

OZ2AL – Vedlagt sendes log fra OZ2AL  Den Gamle By, Aarhus.   OZ2AL er kaldesignal på radioamatørstationen i Den Gamle By i afdeling 1974 og er indrettet i et værelse på tørreloftet i en af 1974 bygningerne. Shacket er indrettet som OZ2AL, Arne på Samsø havde indrettet det i sit hjem. Radioudstyret er tidstypisk fra dengang og består p.t.  bl.a. af en DRAKS TR4  – en rørtransceiver. Nærmere oplysninger om OZ2AF kan bl.a. findes på QRZ.COM, men også på Den Gamle By’s hjemmeside. Prøv bare at Google. Den 26. december 2018 var radiostationen betjent af OZ2SF Svend. De 14 forbindelser blev kørt medens radiostationen havde gæster, hvorfor der skulle være opmærksomhed rettet til gæsterne samt juletesten. Tidsangivelserne kan derfor være lidt forskudt. Vi benytter en G5RV antenne, men på 80 m. har vi et ret højt støjniveau, men de kørte OZ stationer blev alle hørt med signaler der lå over S9. Gæsterne fik en oplevelse og bekræftelse på, at radioamatørhobbyen lever i bedste velgående om end, der ikke er så mange aktive som i 1974.
God jul og godt nytår fra OZ2AL Den Gamle By i Aarhus – Vy 73 de OZ2SF Svend

OZ0PL – Hermed i år formiddagens bidrag til en hyggelig juletest. Der var som vanlig (jule) trængsel og “alarm”. vy 73 de OZ0PL

OZ8IA – Hej, Hermed min log fra juletesten. Kunne desværre kun være med i første halvdel. Regner med at deltage igen i Nytårstesten. Vy 73/OZ8IA/Hans

OZ3SM – Vedlagt logs for juletesten 2018 SSB og CW. Det gik jo ganske godt i starten i SSB kategorien. Forholdene synes at være ganske gode. Så jeg troede det ville gå strygende i CW testen. Men der var ingen der svarede mit CQ i starten, så jeg troede antennen var faldet ned med 3 QSOer logget efter 10 minutter. Kombinationen af små signalstyrker overvejende fra lokale amatører og få deltagere er lidt kedelig.  Vy 73 Stephan, OZ3SM

OZ6PP – Hej Henning. Her er mine log’s for juletesten. Jeg har rettet tiderne til UTC manuelt, håber at det er OK. Altid en hyggelig test. Vy 73 / Mojn   Per.

OZ1CFT – Her er juletesten fra OZ4EDR – 73 OZ1CFT

OZ7YY – Jeg håber, at det er lykkedes for mig at lave en brugelig cabrillolog. Med hensyn til de nye regler, så kan jeg ikke forstå meningen med at indføre multipliere. Det gør bare logretningen mere besværlig, og med de få deltagere kan multipliere ikke ændre noget som helst for den bedste halvdel af deltagerne. Når hver anden eller hver tredje QSO er en multiplier, er det tidsspilde at spekulere i at finde multipliere. Det er det samme i NRAU testen, der ændrer multipliere heller intet.  God fornøjelse med logretningen. Godt nytår. 73 Finn oz7yy

OZ9HX – Hermed log for juletesten vedhæftet. Jeg håber at jeg har fået den lavet rigtig med mit nye UcxLog. Godt nytår. Vy 73 OZ9HX Jørgen

OZ3MC – så er der lidt til talknuseren. Juletest ssb: Det gik rigtig godt den første halve time, derefter startede Dl med test og der gik total qrm i systemet. Om eftermiddagen ingen problemer, da kørte det bare. Nytårstest: Næsten som sædvanlig, ingen kunne høre noget som helst på 40m i ssb afd. Det var meget opfriskende at kunne skifte til 80m efter en halv time uden særlige mange kontakter. OZ er for lille til 40m når solplettallene er som lige nu. 73 de Martin

OZ7EDR – Efter en venlig reminder 😉 følger her Juletest logs fra OZ7EDR. Endnu en gang tak for hjælpen. vy 73 Bjørn

OZ6MJ – Hej Henning. Vedlagt mit forsøg på at lave en elektronisk log – Håber du kan bruge den – Ellers lad mig udgå. Godt nytår til dig og tak for din indsats for amatørradio aktiviteter. Mvh Mads – Vy 73 OZ6MJ 5P6MJ Mads Rosell Web: http://oz6mj.dk

OZ5VY – Hermed min log for nytårstesten. Den blev lidt mærkelig, da jeg vist skulle have hentet en ny version af programmet. Håber den kan bruges – ellers er der jo papirkurven (hi) – 73 fra OZ5VY Orla

OZ1QZ – Godt Nytår. Hermed et lille bidrag til nytårstesten. 73 de OZ1QZ / John

OZ30EU – Hej Henning, og godt nytår. Reglerne siger utc tid, men logprogrammet laver det i dansk tid. Derfor har jeg vedhæftet to filer dansk, og UTC tid. Jeg syntes at du skal tillade begge typer. God DX, EVENTS, og DX i 2019 – VY oz30eu Svend Erik

OZ9QQ – Mojn Henning, vedhæftet er min Nytårstestlog, håber den er rigtig, der var problemer med programmet på grund af de 2 bånd. Vedr. testen.: Mange tak for en hyggelig test, 40 mtr. var fantastisk – hele båndet var fuld af italienere med styrker på 9+, 80 mtr. var ok, men skønt atter at tale med gamle venner. Jeg ønsker dig Et Rigtigt Godt Nytår. OZ9QQ

OZ3CC – Med nytårshilsen. Deltog kun i CW delen. 73 de OZ3CC

OZ8XW – Hermed vedhæftet min log for nytårstesten. Jeg bruger gammeldags papir og har efterfølgende skrevet den i word. 40 m var ikke noget at skrive hjem om. Det var stort set umuligt at føre QSO med OZ. 80 m gik noget bedre. Ideen med multiplier bør droppes. Når der kun er to multiplier med (Jeg kørte OZ og OV), så er det noget pjat.
Havde der nu været en og kun en OU station med, så havde vedkommende, uanset hvor mange QSOer han kørte, været uden chance for at vinde, idet han jo ikke kan køre sig selv dvs. at vedkommende kommer til at mangle en multiplier. Det kan heller ikke være rigtigt, at en station f. eks OU kan beslutte, hvem der skal vinde, ved kun at køre f. eks mig, indsende en log og derved give mig i dette tilfælde 3 multipliers frem for de to jeg nu har. Kort sagt væk med multipliers. Vy 73 og godt nytår, Flemming, OZ8XW
[Læs mine kommentarer sidst i artiklen]

OZ4UN – Tak for i år. Med det beskedne antal deltagere er det mest for traditionens skyld at jeg nok også er med næste år!  73 Poul-Erik, OZ4UN

OZ8R – Hermed sendes min log fra nytårstesten, det er hvad det blev til. Med ønske om et godt nyt år 2019 – Vy 73 oz8r

OZ6PP – Her er min log for nytåretesten. Jeg har rettet tiderne til UTC manuelt, håber at det er OK. Altid en hyggelig test. Vy 73 / Mojn   Per.

OZ3SM – Vedlagt logs for nytårstesten 2018 SSB og CW. Vi startede jo med SSB på 40M. CQ-kald i 5  min. før første QSO blev logget. Næste QSO logget efter yderligere 6 min. Næste al genereret HF forsvandt i verdensrummet. Derfor var det en god ide at vi denne gang fik chancen til at ønske hinaden hny på 80M, hvor det gik lettere; men igen igen for få deltagere desværre. Godt nytår vy 73 Stephan, OZ3SM.

OZ1LD – Her er min log for Nytårstesten. Se vedhæftet fil. Vedr. Nytårstesten. På 40m havde jeg  en qrm på 8 S grader og kunne kun høre 3 danske stationer, men en del udenlandske. På 80m var det meget bedre, men jeg måtte nøjes med 21 qsoér. Et rigtigt godt Nytår. Vy 73 de OZ1LD, Leon

OZ4CG – Hermed loggen fra Nytårstesten CW.  Det blev ikke til ret meget, da især 40M var næsten helt dødt (bortset fra en række kraftige OK, HA og PA-stationer…).  Kun 3 QSO’er  i den første halve time, hvor jeg godt nok svagt kunne høre 4-5 andre stationer, men de kunne ikke høre mig!
Lidt bedre gik det på 80M, men stadig et beskedent resultat. Men altid hyggeligt at møde de forskellige og få udvekslet en nytårshilsen!
Go’ arbejdslyst med alle loggene! – og rigtigt godt nytår!  På genhør i det nye år!  Best 73 OZ4CG Carsten, Bornholm Isl.

OZ4FA – Hermed mine logge fra nytårstesten. I første periode på 40 meter SSB var
forholdene til indenlandske stationer stort set umulige for os med almindelige antenner, dog bortset fra enkle stationer i nærområdet. I CW testen over middag gik det lidt bedre, hvor hele landet kunne nås, selvom signalerne var små. Derimod var forholdene udmærkede på 80 meter i begge afdelinger, men der manglede nogle flere deltagere.
God arbejdslyst med loggene og Godt Nytår..Vy 73 de OZ4FA

OZ2AA – Tak for testen, 40 m var elendig, meget svage signaler, og de kunne ikke læse mig, men ok.  Godt nytår Vy 73 de OZ2AA

OZ1XV – Hermed log med nytårstesten, 40meter delen var ingen succes med kun 4 contakter, men 80meter delen var ok med mange glade nytårshilsner. Så det blev en god test. Vy 73 de OZ1XV, Kurt Christiansen

OZ4NA – 40m skuffede med dårlige forhold i det nordjyske. Sydligere fik de vist logget flere stationer. 80m gik så forrygende. Det bliver spændende at se hvor stor indflydelse multipliers får for resultatet. Godt nytår til alle VY DE OZ4NA BENT

OZ6KS – I’m confused … No wait … Maybe I’m not. 73

OZ5KF – Kommentar til de nye regler for testen: Det giver lidt mere udfordring med 30 min på 40m og 30 min på 80 m. Jeg betragter dog stadig ”testen” som en sjov nytårsleg og ikke som en rigtig contest; det er der alt for få deltagere til. Og det samme gør sig gældende for juletesten. Men misforstå mig ikke; jeg synes det er sjovt at deltage i begge ”tester”. Udbredelsesforholdene på 40m var som sædvanligt dårlige til OZ. Det ville være en fordel, hvis testen lå på et senere tidspunkt på dagen.
Godt nytår op på genhør. 73  Kristian/oz5kf

OZ6NF – Hermed loggen for nytårstesten. Der var langt mellem snapsene på 40 m idag, short skip?  Jeg kan ikke hitte ud af at få Ivers program til at skifte til 80 m kl. 1330, så det har jeg så gjort manuelt i Cabrillo loggen. OK?  Vh Gunner

OZ0B – Hermed min log.  Godt nytår.  73 Søren OZ1ISY / OZ0B

OZ5N – Hermed log for nytårstesten QRP SSB og CW.  Det var ikke muligt at køre noget på 40 m herfra. Hørte nogle få på både SSB og CW, men de svarede ikke, og signalstyrken fra OZ – selv Bornholm var meget lille. Til gengæld fine signaler på 80 m. Tak for i år, og på genhør 2019 vy 73 de oz5n

OZ1IVA – Hej Henning. Tak for test i år og for glimragende samarbejde. Håber der er ligeså mange med næste år. PS: Hvis nogen har kørt med versioner tidligere en 1.5, så er der en sandsynlighed for at tidspunkter er i DNT, hvis folk ikke er opmærksomme. Godt Nytår. vy 73 de OZ1IVA, Lars
[Tak til dig Lars, for dit store arbejde med at få programmerne til at køre. Det er vi mange som er meget glade for!  GODT NYTÅR Lars de OZ2I Henning]

OZ7BQ – Godt nytår. Havde kun mulighed for at være med i CW delen, men det gik da OK. Svært på 40 M, lidt lettere på 80 M, hvor der ikke var den samme QRM som i Juletesten. Håber, at loggen er rigtig denne gang. Tiden er fortsat i DNT.  73 Cu OZ7BQ, Hans Jørgen

OV1RR – Godt Nytår, Henning. 73′ – OZ1HHH – Mailand (på vegne af OV1RR)

OZ2PBS – Hermed mit beskedne bidrag til årets Nytårstest på SSB. Jeg har brugt OZ1IVA Logprogram, men kan ikke lige gennemskue pointresultatet, idet den ” kun” har givet 2 point pr. QSO og ingen point for kørte multiplier…    Jeg håber du kan bruge vedhæftede logfil. Rigtig godt Radionytår 2019. Vy 73 de´ OZ2PBS – Palle

OZ6VG – Hej Hermed log. I min QSO nr. 14 har jeg åbenbart fået skrevet et forkert Call – I hvert fald bedyrede OZ4FA, at han ikke havde kørt den QSO, da jeg kørte ham som min QSO nr. 22. NB: OZ1IVA’s program angiver tiden i DNT, så jeg har manuelt rettet tiderne i loggen til UTC. Vy 73 de OZ6VG, Vagn K. Kjeldsen

OU1E – Her log fra min første deltagelse i en nytårs test. der var ikke så meget på 40 m. der var det langt bedre på 80 m. Vy 73 de OU1E, Rene Rasmussen

OZ6TW – Så er årets nytårstest overstået. Det er første gang, at jeg deltager, og jeg måtte konstatere, at min 40-meter antenne er bedst til DX. Den fungerer jo nærmest som en “top-loaded” vertikal. Jeg hørte kun tre stationer, men kunne ikke råbe nogen op ej heller OZ9QQ, som bor indenfor 20 km. herfra. Jeg vil gerne ønske dig og dine et rigtig godt og lykkeligt nytår!  Tak for denne gang! Lots 73s! Torben, OZ6TW

OZ7S – Traditionen tro skal der tages afsked med svigermor, netop som første afdeling af Juletesten er gået i gang! Det skete lynhurtigt; men efter afskedens stund kom jeg til at springe talgruppen 006-009 over og fortsætte direkte fra 005 til 010!

Fine forhold om formiddagen – især til Tyskland, hvor en vistnok tilsvarende test kom i gang, og om eftermiddagen drejede de gode forhold sig over mod UK, hvor en del hyggesnak pludselig blev involveret i stadig at skaffe sig albuerum på frekvenserne. Ellers måtte jeg endnu en gang konstatere, at PA-trinet, et Ameritron AL-82, rigtig var i hopla med min lavt hængende dipol – endda så meget, at det ret ofte slog over og gnistrede faretruende. Det har det ikke gjort på 80 meter før. Irriterende og sikkert ikke just livsforlængende for de involverede komponenter. Godt nytår! 73, OZ7S Sven

OZ0PL – Hermed nytårstest med sløjt 40 m og OK 80 m. Spændende med den nye opdeling i 40 m og 80 m.  vy 73 de OZ0PL

OZ1GDI – Her er årets nytårstestlog. Tak for en god test. 40m var dårligt i år igen, det må snart gå den rigtige vej igen. Vi hørs i 2019’s Contester. Vy 73 de OZ1GDI Steen Rudberg Jørgensen

OZ1WX – Hermed log fra nytårstesten. 73 og godt nytår, Bjarne


Det er jo rigtig mange gode kommentarer

og hyggelige hilsener. Jeg syntes gennemgående at der er god tilfredshed med de nye regler selv om ikke alle har fået rigtigt fat i dem.

At OZ1IVA programmet ikke beregner resultatet med multipliers betyder ikke noget for placeringerne fordi jeg gennemgår alle logs og laver beregninger ud fra de rettede logs. Hvis der ikke er modtaget log fra modparten giver QSO 1 point. Det gælder dog kun hvis kaldesignalet findes i mindst 3 andre logs.

Reglen med at dele Nytårstesten op i 40m og 80m var meget god og alle er glade for den. Der blev ikke kørt mange QSO’er på 40m, så det havde været en ”tynd kop the” hvis ikke 80m var indført. Og forslaget fra OZ9HX om at bytte rundt på 80 og 40 har jeg taget til efterretning. Den kommer også med i reglerne for næste år.

Til gengæld er der lidt delte meninger om multipliers og der er flere som har misforstået reglen. Jeg har omskrevet reglerne så det forhåbentlig ikke er til at misforstå. Altså er hver præfiks en multiplier i hver periode. Et præfiks består af OZ plus det efterfølgende tal. Det vil sige at OZ4 og OZ6 er to forskellige præfiks. OU1 og OU2 er to forskellige præfiks. Ligeledes er OV3 og 5P3 og OZ3 og OU3 hele fire forskellige. I 2018 havde vi 24 pfx i Jul-SSB, 16 pfx i Jul-CW, 17 pfx i Nytår-CW og 19 pfx i Nytår-SSB. Prøv at kigge lidt på resultaterne og se hvilken virkning multipliers har haft.

Et godt argument imod multipliers kommer fra OZ8XW Flemming. En deltager som er den eneste med et bestemt præfiks kan jo ikke få en multiplier for det præfiks. Her kan løsningen være at alle får tildelt deres eget præfiks som multiplier.

Skal tiden være i UTC eller i DNT ?

Jeg kan da oplyse at cirka halvdelen af de indkomne logs er i DNT og halvdelen er i UTC. Jeg retter så tidspunkter i halvdelen af loggene så de passer sammen med de andre. Det tager lang tid, men er nødvendigt fordi jeg bruger tidspunktet til at tjekke QSO’erne. Det vil være utroligt dejligt hvis alle logs følger reglerne og benytter UTC. UTC er valgt fordi det er standard og fordi alle andre logprogrammer bruger UTC.  Lars OZ1IVA har sagt at han vil rette programmet så det kører UTC, så nu ved du allerede hvad du får i julegave næste år  ;o)

Du må meget gerne kommentere i feltet herunder!

Alt i alt syntes jeg der har været en god deltagelse, især i SSB afdelingerne, og så kan vi alle sammen glæde os til næste Jul   ;o)

Tak for den gode tilslutning.
73 de OZ2I Henning

Relaterede

Leave a Comment