Resultat – 80m Aktivitetstest September 2019

Så kom vi over september måneds 80 meter test. Det er jo ikke hver år der er test i september og skal vi

have lignende forhold som denne gang, kunne det da godt være vi skulle indføre en ekstra test med den forhindring, at forholdene skulle være ekstrem dårlige. Det stiller jo nogle krav til en selv og stations-betjeningen. Årsagen til disse forhold skyldes at der havde været en stor solstorm vendt mod jorden, og den var os ikke venlig stemt. Der kom da heldigvis noget i kassen og hos enkelte, der var så heldige at være bestemte steder (Bornholm og Vestsjælland) gik det endda rigtig godt.
Nå, vi havde igen et par hyggelig koncentrerede timer og det er jo ikke så ringe.

Her er lidt af kommentarerne fra loggene:

OZ6HR, Horsens Afd:
Hermed LOG fra 80m septembertesten. En test der nok vil gå over i historien som en af de værste, når man ser på udbredelsesforholdene. Dette tillige med et meget højt støjniveau, gjorde det til tider endog MEGET vanskeligt at få selv ret lokale stationer igennem, mens det gik meget bedre mod Østsjælland og Bornholm. Så desværre var der nogle, især QRPére, der kaldte os forgæves. Vi håber I bliver hørt næste gang.

OZ9VA, Arne:
Hermed gårsdagens log – kun CW, andre gøremål gjorde, at jeg var forhindret i at deltage i SSB-afd.
Den igangværende solstorm gjorde det nærmest umuligt at trænge igennem som QRP-stn. Samtidig havde jeg en del QRN, så første periode blev totalt mislykket, hi, hi. Forholdene blev lidt bedre i løbet af de efterfølgende perioder. Det må vist blive en fratrækker!

OZ30EU, Svend Erik:
I denne test havde jeg et lavt støjniveau hele vejen igennem, og ingen forstyrrende Englændere, eller tyskere, så skippet må have været ideelt fra Bornholm til resten af OZ, da jeg fik lavet en god test.

OZ5GX, Sæby Afd:
I al den tid OZ5GX klubben har deltaget i testerne,  har vi ikke oplevet dårligere forhold, vi havde store problemer med at læse de få stationer, vi kunne dekode igennem støjen
OZ30EU  fra Bornholm var den  station vi fik bedst igennem, måske afstanden havde en vis indflydelse.
Om natten op til testen, havde vi i Nordjylland  et gevaldigt lyn og tordenvejr, så måske var det ikke klinget helt af under resten.
Men vi kommer frisk igen og håber på bedre resultat i næste test.

OZ1XV, Arne:
En god test som var startet dårligt, fordi jeg lavede en slåfejl på pcèn som tog tid for mig at rette så jeg kunne fortsætte, men derefter gik det bare derudaf, men med vekselende støjmængde.

OZ1IVQ, Erik:
Hermed en kort log.
Selv med renoveret antenne og antennetuner blev det en sløj omgang denne gang.
Forholdene var ikke gode.

OZ8XW, Flemming:
Hermed min log for september måneds aktivitetstest. Det var her en blandet fornøjelse, at være QRP. I begyndelsen af testen var forholdene meget ringe. Stationer fra Jylland var næppe hørbare. Kun Sjælland og Bornholm var læselige og de fleste havde svært ved at høre mit signal. Det bedredes i løbet af testen; men alt i alt ikke nogen stor fornøjelse.

OZ1BMA, Poul Erik:
Kun tjeklog denne gang alt gik. Både log or radio plus kæmpe forstyrrelser her . Prøver igen næste måned.

OZ4FA, Hans Christian:
Jeg kan ikke mindes der har været så dårlige forhold under CW testen som i dag. Der var kun signalerne fra Bornholm der var nogenlunde stabile her i Sønderjylland og især qrp’erne lå ofte dybt i suset i modtageren.
Det er jo træls når man kan høre nogen kalde uden at kunne opfatte kaldesignalet. Med lidt tålmodighed lykkes det ofte at få en qso alligevel, men rapporterne bliver ofte noget usikre, når det er så svagt. Jeg tror at deltagelsen i testen var ganske god, så en skam at forholdene drillede. Her blev der ikke tid til fone testen i dag, men der har forholdene sikkert også sat sit præg.

OZ6TW, Torben:
Da vi flyttede ud på landet for nogle år siden, var det blandt andet med det håb, at slippe for megen af den støj som man kan opleve i en by. Men ak, herude er støjen på 80 meter et ragnarok. Og i denne omgang var det svært at læse flere stationer igennem en støj på 10-20 dB over S9! Jeg må se at få mig taget sammen til at bygge den støjpejler, som ligger på tegnebordet, hi. I øvrigt var det interessant at observere, hvor meget forholdene kan ændre sig over en time!

OZ2NYB, Nyborg Afd:
Den rene møg: S9 STØJ (igen)!
Jeg vil gerne sige undskyld til de stationer jeg kaldte, deriblandt dig, hvor jeg ikke kunne høre svaret, idet støjen tog overhånd. Støjkilden håber jeg at finde til næste test.
Den var der før testen startede, forsvandt og vendte tilbage kort efter CW afdelingen startede.

OZ5VO, Lars Ole:
Hermed min logfil fra aktivitetstesten søndag den 1. sept. 2019. Mine forhold var dårlige og jeg havde antenne problemer – kørte kun på en long wire.

OZ3MC, Martin:
Det var nok en tester, som var lidt sjov med dårlige forhold, over hele linjen. Aldrig før har det været nødvendig at spørge til rapport og call så mange gange. De kraftigste stationer var fra det østlige område. Det gjaldt både cw og fone afd.  De sidste 10 -15 min ind mod kl 12, da kom der næsten normale forhold-

OZ2PBS, Palle:
Gode forhold ØST-VEST men ifølge de modtagne  rapporter fra VEST så var “Bommen” ned på STOREBÆLTSBROEN, og ligeledes manglede der også aktivitet fra FYN. Signalerne lokalt på Sjælland var ligeledes små, men dog hørbare og skippet til/fra “ØSTFRONTEN” , læs Bornholm, var brugbare…

OZ1KWJ, Knud:
Mærkelige forhold og som det plejer at være s9 i støj, men perioder med kun s5 i støj.

OZ5N, Steen:
Det var godt nok ringe forhold!! – Her fra  var der  “hul igennem” til Sjælland og Bornholm, men ellers var det noget af en kamp for at få nogle få QSOer  i nord – sydgående retninger.
Det er vist første gang, jeg i 80m aktivitetstesterne har lavet flere point på CW end på Phone.

OZ7MKS, Michael:
Det var nok den sjoveste test længe, jeg sad med et smil fra øre til øre, det var en udfordring med især de jyske stationer og også QRP’erne. Til gengæld kom forholdene efterhånden godt op, så det gik bedre og bedre.

OZ1IVA, Lars:
Hermed dagens noget sløve input. Det var meget spøjst at opleve Jylland lagt i mørke, når Bornholm kunne høre alt .

OZ4CG, Carsten:
Der var ret gode forhold i dag, men en del QSB, så i korte perioder dykkede især QRP-stationerne ned under høregrænsen, men med lidt tålmodighed kom de i loggen alligevel.  Generelt pæne signaler hele vejen rundt. Jeg manglede dog OZ5GX /postnr. 9 i dag selvom jeg ledte efter dem.

OZ6NF, Gunner:
Men med aktivt tordenvejr lige øst og lige vest for, og intet F2 lag over et svagt E lag i ionosfæren, var det svært at læse QRP signalerne! Alligevel kom vi da nogenlunde helskinnet igennem, for det bedredes lidt i slutningen. Dejligt.

 

 

Relaterede

Leave a Comment