UcxLog programmet 

UcxLog

Download her

 

Dette program bruger jeg som contestlogger og så er det fantastisk til at printe QSL-kort.

Det er et godt program med mange contestskabeloner og det har en superhurtig database til contester!

Jeg haft kontakt med DL7UCX Ben og han er meget aktiv med opdateringer af programmet. Der er styring af mange forskellige radioer og jeg har fået ham til at lave kontrol som passer til min Ten-Tec Eagle 599 station. Og han har yderligere lige opdateret styringen til Ten-Tec Omni VII.

Hent og send frekvens og mode og med min Elecraft K3 kan jeg også sende CW via CAT forbindelsen. Det er en fantastisk service som DL7UCX Ben giver og programmet virker ovenud godt. Det er Shareware og kan prøves gratis i 50 dage. Derefter koster det 25€ inklusiv plads på serveren samt 2 års opdateringer. Du kan bruge den gratis Beta-version som også kan hentes på hjemmesiden – versioner tidligere end 7.0 koster ikke noget.

UcxLog kan automatisk og med jævne mellemrum gemme en backup af loggen på f.eks. et ekstern SD-kort – det er nemt at sætte op i programmet og giver en god sikkerhed.

Desuden får du plads på en ekstern server hvor du kan gemme en backup via internettet og til enhver tid hente den ned på computeren igen. Det system bruger jeg til at synkronisere loggene på min bærbare computer som står ved radioen og den stationære hjemmecomputer.


Hoved vinduet

Programmet starter op med dette informationsvindue hvor du kan se forskellige oplysninger om de kaldesignaler du indtaster i et indtastningsvindue.


Informationsvindue

Du finder oplysninger om frekvensbånd/mode og tidligere forbindelser. Er boksen udfyldt med . Klik på knappen “Show QSOs” og du får vist tidligere QSO’er med dette land.
Den aktuelle frekvens er markeret med et rødt bånd omkring og her ser du også informationerne om QSL er modtaget og om LoTW eller eQSL er registreret.


Menuerne

Der er mange funktioner i programmet og du kan se nogle af menuerne herunder.


Delvis menu oversigt

Du kan vælge at åbne forskellige LOG-vinduer i menuerne “QSO” og “Contest”. Under View finder du oplysninger om indholdet i din log. Windows giver mulighed for at åbne vinduer med forskelligt indhold. I menuen Settings finder du alle indstillingerne af programmet.


Indtastningsvinduet 

Herunder er jeg i gang med CQ WW DX CW Contesten og som standard vises disse to sammenhængende vinduer. Øverst er Indtastnings-vinduet og nederst er Info-vinduet.

Som du kan se i Indtastnings-vinduet har du hele tiden et godt overblik over dine kontakter på de forskellige bånd og du kan se hvor mange multiplier osv. du har kørt. Du kan få yderligere oplysninger ved at benytte knapperne Show Chart og Multipliers i højre side og du kan sende et Spot med DX Spot. Samtidig er der Quick-Info felterne, også i højre side, som fortæller om tider for sidste båndskift og multiplier.


Infovinduet

Herunder kan du se hvilke informationer programmet viser i Info-vinduet (det nederste vindue) medens du indtaster et kaldesignal i Indtastnings-vinduet (det øverste vindue).

Info-vinduet viser farvekodede kaldesignaler fundet i databasen hvor:

  • Rød skrift fortæller at det er en dublet
  • Sort skrift er stationer som er i loggen på et andet bånd og
  • Blå skrift er stationer som kan give multiplier.

Taster du videre vises straks oplysninger om kaldesignaler som kun indeholder de nye tegn.

 

Og til sidst vises tydelig opmærkning med DOUBLE, hvis det er en dublet. Samtidig får du vist alle oplysninger om dine tidligere QSO’er med dette kaldesignal i det Info-vinduet.

Du kan se hvilke QSO’er du har haft med den indtastede station

Live contest servere

UcxLog programmet kan automatisk uploade dit resultat direkte til Live Score serverne så dit resultat fordeles ud til de respektive hjemmesider. Funktionen er udvidet med mulighed for upload til begge on-line score servere eller kun een af dem.

Auto-up-load af resultatet til score servere

Hjælp

Du finder en detaljeret vejledning til alle funktioner under menuen Hjælp. Den er på Engelsk.

 


 

Jeg anbefaler meget gerne dette log program som jeg syntes er rigtig godt at arbejde med.
Programmet indeholder alt hvad du behøver for at logge dine hverdags-QSO’er og i særdeleshed er det fantastisk til Contest-QSO’er. Det har en ualmindelig hurtig databasesøgning som giver dig øjeblikkelig støtte med faktuelle informationer om det kaldesignal du er ved at indtaste.

Programmet hentes på  http://www.ucxlog.org/

 

 

 

Relaterede

Leave a Comment