Foreningskontor
Klokkestøbervej 11
5230 Odense M
Man- til fredag 10-14
66 15 65 11
E-mail: kontor@edr.dk

2014


JOTA – 2014

Den kommende weekend (18.-19. oktober) vil man kunne møde rigtig mange nye rundt omkring på vores forskellige frekvensbånd – det er tid for Jamboree On The Air.
Det årlige arrangement hvor radioamatører hjælper spejderne med at skabe kontakt mellem de forskellige grupper spredt over hele landet - ja, hele verden. Den officielle åbning sker lørdag på frekvensen 3.690 MHz kl. 10.00 DST (08.00 UTC). Efter åbningstalen kl.ca. 10.15 er der checkin for de danske JOTA stationer på frekvensen 3.720MHz.
  
Efter den checkin starter forskellige aktiviteter – og en af dem kunne måske være at man frem til kl. 13.00 bliver på 80m og i området mellem 3.720 og 3.740MHz får hilst på de andre danske stationer, og giver spejderne en god start, på et sprog de kender. Weekenden igennem er der mange steder arrangeret forskellige aktiviteter udover dem ved radioen bl.a. rævejagt og byggeprojekter – altså alle tiders chance for at vi som radioamatører kan vise, og lade spejderne prøve nogle af de mange spændende ting vi beskæftiger os med.

Tag godt imod vores gæster på frekvenserne – det kan jo være at nogen bliver hængende :-)
 
14.10.2015


RM2014 – også tid til tak

Årets Repræsentantskabsmøde betød også muligheden for at takke for indsatsen for EDR. Martin, OZ3MC afsluttede hans aktive indsats som landsformand, og blev for hans indsats gennem en lang årrække i HB og på formandsposten hædret med en blå forenings nål.
Ivan, OZ7IS stoppede efter en lang årrække som HB medlem og blev som tak for indsatsen hædret med udnævnelsen til æresmedlem af EDR.

Jørgen, OZ0J blev for hans indsats med forskellige specialstationer, og ikke mindst det store arbejde med at koordinere den danske indsats i IARU´s HF World Champion contesten (OZ1HQ) hædret med EDR's vandrepokal.
Derudover blev der selvfølgelig uddelt utallige håndtryk til bl.a. de afgående HB medlemmer – en stor tak for indsatsenalle sammen.


På billedet ses Ivan, OZ7IS blive lykønsket af Kjeld, OZ5KM.07.10.2014


Sådan gik repræsentantskabsmødet 2014

Under for medlemmer - repræsentantskabsmøder, kan du finde en oversigt over de væsentligste beslutninger på årets repræsentantskabsmøde i Odense søndag d. 5. oktober


Danish Contest Academy – et export eventyr !

Når årets udgave af contesten CQWW DX SSB går i luften d. 25. – 26. oktober er det bl.a. med aktivitet fra stationen A73A i Qatar. Igen i år er der dansk hjælp ved stationerne når det for alvor går løs. Jan, OZ1ADL – Kenneth, OZ1IKY og Alex, OZ7AM fra Danish Contest Academy er blandt operatørerne på superstationen i Al Khor.

Det internationale team består udover de danske operatører også af A71GO, A71AE, A71BA, A71BR, LY4L, VU2BZY, A7/WT2NY, A41MA samt flere medlemmer fra QARS. Aktiviteten fra Qatar – hvor resultaterne år for år bliver bedre og bedre, benytter også denne lejlighed til et reklamefremstød overfor de lokale besøgende på stationen.

I ugen op til selve konkurrencen bygges stationen op og grejet testes. Her benyttes det normale klubkaldesignalet A71A, og her vil aktiviteten hovedsalig være på de lave bånd – altså en god mulighed for at få Qatar i loggen, hvis du ikke lige har mulighed for at kører med i CQWW DX SSB.

04.10.2014

Ivan, OZ7IS valgt til IARU Region 1. - Executive Committee


På den netop afsluttede IARU Region1. konference i Varna, Bulgarien var de danske interesser godt repræsenteret. Mange vigtige sager skulle behandles – bl.a. tilpasning og en fælles indsats for beskyttelse af vores frekvensområder. Ivan, OZ7IS deltog som EDR’s repræsentant for VHF /UHF området og Jan, OZ1ADL som EDR’s repræsentant for HF området. De to havde følgeskab af Mic, OZ8CY der deltog som formand for EMC - kommitéen i IARU Region 1.

Der er endnu ikke kommet referater fra alle møder, med ledelsen har udsendt denne pressemeddelelse om forløbet af konferencen – klik her.
I denne kan man bl.a. læse at EDR’s repræsentant Ivan Stauning, OZ7IS er blevet valgt som medlem af IARU Region 1. - Executive Committee for de kommende 3 år.

Et stort tillykke til Ivan, OZ7IS med denne toppost.


På billedet ses Ivan, OZ7IS – Mic, OZ8CY og Jan, OZ1ADL.  
02.10.2014


Så ”svinges hammeren” igen i Aalborg


Lørdag d. 4. oktober kl.12.00 inviterer EDR Aalborg afdelingen til den store efterårsauktion. Kom og gør et godt køb eller sælg det virkende elektronik, målegrej eller radioudstyr du ikke selv har brug for.  Sædvanligvis er der et meget stort og varieret udvalg til ganske fornuftige priser, så der er al mulig grund til at deltage og måske finde den del du lige mangler til vinterens projekt.

Skulle man blive sulten eller tørstig undervejs kan der købes pølser, brød, øl, vand, kaffe og kage til amatørvenlige priser.

Der kan indleveres effekter fredag den 3. oktober mellem kl.19:00 – 20:00, samt lørdag den 4. oktober fra kl. 10:00.

Alle er meget velkomne.

28.09.2014


Historien Bag Antennerne

Her er lige et link til et indslag på TV ØST

Historien Bag Antennerne

  

25.09.2014


EDR VHF Fieldday – resultat

Så foreligger resultatet af dette års EDR VHF Fieldday. Desværre var der i år ikke så mange deltagne afdelingsstationer, og forholdene var heller ikke til de store ændringer i rekordbøgerne. Men deltagerne havde en god weekend og hvad der blev tabt til de atmosfæriske forhold, blev vundet på det sociale samvær i det periodisk fine sommervejr.
  
  
Det samlede resultat / QSO’er pr. bånd / stationsbeskrivelser osv. kan alt samme ses på VHF udvalget hjemmeside via dette link.

Tillykke til OZ1ALS og OZ5ESB.

 
21.09.2014


QSL forsendelse forsinket

Opdatering:
Kontoret meddeler at kortene er afsendt d.16.09.2014.


Mange har i disse dage kikket forgæves efter postbuddet og en pakke fra QSL bureauet. Desværre er der opstået problemer med adgangen til foreningens medlemsregister og dermed muligheden for at fuldfører den planlagte forsendelse.
Berørt af disse problemer er ligeledes halvårs kontingent opkrævningerne.
Det er selvfølgelig rigtig beklageligt, og der arbejdes på en snarlig løsning – mere info følger.

     

12.09.2014


Fotokonkurrence 2014 – slutspurt


Nu nærmere vi os hurtigt sidste frist for indsendelse af billeder til dette års Fotokonkurrence. Så det er ved at være på høje tid at finde dine bedste pletskud frem fra arkivet og indsende dit bidrag.
Der er allerede kommet en del, men der er god plads til mange flere – og hvem kan ikke bruge en ny lækker VHF radio til bilen eller skrivebordet.

Sidste indsendelsesfrist er torsdag d. 18. september 2014.

Husk der er ”frit slag” med hensyn til motiver – bare der på en eller anden måde viser noget omkring vores hobby eller de mange forskellige aktiviteter.
        
De nærmere regler finder du via dette link.
04.09.2014

HB referat

Så er referatet fra hovedbestyrelsens møde d. 23. august klart og kan ses under for medlemmer - HB-møder

29.08.2014


 EDR Aalborg afdeling 75 års jubilæum

Lørdag d. 23. august 2014 fejres denne store dag med aktiviteter i afdelingens hus - Forchhammersvej 11, 9000 Aalborg.

Fra kl.10.00 og helt frem til kl.17.00 er der gang i festlighederne bl.a. med flere spændende foredrag, demonstrationer og aktiviteter fra klubstationen med jubilæumskaldesignalet OZ75AAL.  
 
Undervejs er afdelingen vært ved varieret forplejning - ad libitum.17.08.2014

Hovedbestyrelsesmøde august 2014

Dagsorden og tilhørende bilag til mødet kan nu ses under for medlemmer - HB-møder


De gør det igen……..

EDR Frederikssund afdeling, OZ6FRS indbyder igen i år til Sjællands største HAM Loppemarked.
Det sker lørdag d. 16. august 2014 fra kl.10.00 til 16.00 på Foreningscenteret Pedersholm (Roskildevej 161, 3600 Frederikssund).

Stedet hvor rigtig mange glade radioamatører trofast møder op hvert år. Et herligt arrangement hvor chancen for en god handel er overhængende, og muligheden for at komme hjem med noget man egentlig ikke har brug for er en risiko.


Som sædvanlig er det muligt at få stillet den værste sult til ganske fornuftige priser – løgn, sludder og sladder mand og mand imellem er gratis. Nærmere info finder man via dette link.

27.07.2014

ARRL 100års jubilæum

Så oprandt den store dag hvor også ARRL – verdens største amatørradioorganisation med over 160 000 medlemmer – kan fejre et meget skarpt hjørne i foreningens lange historie.

Fra d. 17. til d. 20. juli fejres 100års jubilæet / fødselsdagen med en masse forskellige aktiviteter omkring hovedkvarteret i Connecticut bl.a. aktivitet med specialkaldesignalet W100AW, ungdomsaktiviteter og utallige foredrag og konferencer. Et virkelig imponerende program der meget tydeligt fortælle historien om en forening der selv efter så mange år er åben overfor nytænkning, og som bl.a. kan fortælle om medlemsfremgang de sidste 8 år i streg.

Året igennem har der været mange forskellige aktiviteter og flere følger året ud. Der er også lavet en ny lille video der fortæller hvad og ikke mindst hvem ARRL er – noget der kan give stof til eftertanke også her i Danmark – videoen kan du se via dette link.

Et stort tillykke til ARRL. 

17.07.2014


Sommerferie

Landsforeningens kontor i Odense er lukket i ugerne 30 - 31 - 32  for personlig betjening. 

Der er åben om torsdagen 10:00 - 14:00 i uge 31.

Der er også døgnåbent i webshoppen, og indgåede ordre vil blive afsendt om torsdagen i uge 31.
 
 
 
 
  
 
 17.07.2014


Hamradio 2014 i Friedrichshafen

Europas absolut største amatørradio arrangement kunne også i år tiltrække en masse interesserede gæster, da dørene den forgangne weekend blev åbnet til den 39. udgave. Ifølge arrangørerne havde 17.100 besøgende fra hele verden fundet vej til varmen i det sydlige Tyskland. Danmark var traditionen tro repræsenteret med bl.a. stande på loppemarkedet og en hel del radioamatører på jagt efter et godt tilbud eller lidt ny inspiration.

Som sædvanlig er Friedrichshafen stedet hvor alle møder alle – f.eks. som på billedet hvor Franz, OE1AOA og Peter, OZ1LDB (OE3PVC) fra ICOM club Wien sammen med Finn, OZ5HZ og Jan, OZ1INN hilser på ICOM Europe’s nye General manager Mr. Kenji Asano.

Hamradio 2015 finder sted d. 26.- 28. juni 2015.

01.07.2014


Valgresultat 2014

Resultatet af valget til ny Landsformand, Hovedbestyrelse (HB) og Repræsentantskab (RM) foreligger. I de 9 kreds blev der i alt afgivet 628 stemmer og selvom der er en del ”huller” hvor der ikke kunne findes kandidater, er mange nye er blevet valgt til de forskellige poster i ledelsen af vores forening.

Ny Landsformand bliver Finn B. Johansen, OZ5HZ – men se selv hele listen – klik her

01. 07.2014


 

Undermenu