Foreningskontor
Klokkestøbervej 11
5230 Odense M
Man- til fredag 10-14
66 15 65 11
E-mail: kontor@edr.dk

2014


Åbningstider

I forbindelse med jul og nytår er landsforeningens kontor lukket for betjening fra mandag d. 22. december til og med torsdag d. 1. januar.

Webshoppen er selvfølgelig åben døgnet rundt – også i juleferien.

 

EDR ønsker alle en
Glædelig Jul og Godt Nytår

17.12.2014


Jule og nytårstest regler.

Ved et uheld er det de gamle regler for testerne der er kommet i OZ.
Der er ændret i reglerne for kategorierne og det er selvfølgelig de nye opdelinger vi kører efter.

Kategorier er som følger:
A) High Power. (Max. 1000W output)
B) Low Power. (Max. 100W output)
C) QRP (Max. 10W output).
D) SWL (samme kaldesignal må max. logges 5 gange).


EDR afdelinger og Multi Operatør stationer må deltage i alle kategorier, efter anvendt udgangseffekt, på samme vilkår som Single Operatører.

Du kan hente de korrekte regler her på hjemmesiden: http://www.edr.dk/EDR-05/?Tester_og_testregler

Glædelig jul(etest) og godt nytår(stest).

16.12.2014

Referat

Referatet fra HB mødet 29. nov. 2014 kan ses under <for medlemmer> <hovedbestyrelsesmøder>

8. 12.2014


Ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde


Der afholdes ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde lørdag d. 29. november 2014.
Dagsorden kan ses under <for medlemmer> <hovedbestyrelsesesmøder>

23.11.2014


Afdelingernes Dag 2014

Det kan være noget af en opgave at finde på nye spændende aktiviteter i lokalafdelingerne – noget der kan fylde de tomme stole og måske endda tiltrække helt nye medlemmer.
Derfor inviterer EDR til ”Afdelingernes Dag” lørdag d. 15. november i Odense til inspiration og udveksling af gode erfaringer. 

Kenneth, OZ1IKY fra Danish Contest Academy vil fortælle om hvordan man kommer godt i gang med contest aktiviteter.
Brian, OZ1BV OZ’s Computer redaktør vil fortælle om de mange muligheder med projekter omkring og med Arduino. Formanden for EDR’s antenne udvalg Finn, OZ5HZ vil fortælle om hvordan man lokalt hjælper med antenneansøgninger og endeligt vil Jan, OZ1INN fra EDR’s Informationsudvalg fortælle om erfaringerne med ”PR Roadshow 2014” og planerne for aktiviteterne i 2015.

Vil du være med er sidste tilmeldingsfrist søndag d. 9. november via temadag@edr.dk 

07.11.2014


EDR HF Fieldday 2014

Resultatet af årets konkurrence på HF mellem EDR’s lokalafdelinger er vel efterhånden kendt af de fleste – alle afdelinger har i hvert fald fået resultatet sendt direkte til deres E-mail adresse.

Resultatlisten kan også ses via dette link.

Nu er manageren så også blevet færdig med at udfylde diplomerne – og her har de moderne tider endelig gjort deres indtog. Diplomerne udsendes ikke længere med posten, men skal downloades her fra hjemmesiden – det sker via dette link.

Pokalerne overrækkes stadig personligt efter aftale.

27.10.2014

Online Auktion

Firmaet Thrane & Thrane i Aalborg er flyttet til nyt domicil og har i den forbindelse fået en masse grej i overskud.
Herunder en masse kasser, møbler, kabler og store reoler men også en masse brugt målegrej der måske kunne interessere de seriøse selvbyggere.
  
Masser af små og store strømforsyninger, oscilloskoper, spektrum analysere, multimeter og andet spændende udstyr der tidligere har kostet formuer sælges nu uden mindstepris til højstbydende på online auktion hos firmaet Campen Auktioner.

Se mere via dette link – hvor du også finder de nærmere oplysninger om gebyr, moms, afhentning osv.

Aktionen er delt i to sektioner – første del afsluttes søndag d. 2. november og anden del mandag d.3. november 2014. 

23.10.2014

Referat RM 2014

Referatet er færdigt og kan findes under: For medlemmer - repræsentantskabsmøder

20.10.2014


JOTA – 2014

Den kommende weekend (18.-19. oktober) vil man kunne møde rigtig mange nye rundt omkring på vores forskellige frekvensbånd – det er tid for Jamboree On The Air.
Det årlige arrangement hvor radioamatører hjælper spejderne med at skabe kontakt mellem de forskellige grupper spredt over hele landet - ja, hele verden. Den officielle åbning sker lørdag på frekvensen 3.690 MHz kl. 10.00 DST (08.00 UTC). Efter åbningstalen kl.ca. 10.15 er der checkin for de danske JOTA stationer på frekvensen 3.720MHz.
  
Efter den checkin starter forskellige aktiviteter – og en af dem kunne måske være at man frem til kl. 13.00 bliver på 80m og i området mellem 3.720 og 3.740MHz får hilst på de andre danske stationer, og giver spejderne en god start, på et sprog de kender. Weekenden igennem er der mange steder arrangeret forskellige aktiviteter udover dem ved radioen bl.a. rævejagt og byggeprojekter – altså alle tiders chance for at vi som radioamatører kan vise, og lade spejderne prøve nogle af de mange spændende ting vi beskæftiger os med.

Tag godt imod vores gæster på frekvenserne – det kan jo være at nogen bliver hængende :-)
 
14.10.2015


RM2014 – også tid til tak

Årets Repræsentantskabsmøde betød også muligheden for at takke for indsatsen for EDR. Martin, OZ3MC afsluttede hans aktive indsats som landsformand, og blev for hans indsats gennem en lang årrække i HB og på formandsposten hædret med en blå forenings nål.
Ivan, OZ7IS stoppede efter en lang årrække som HB medlem og blev som tak for indsatsen hædret med udnævnelsen til æresmedlem af EDR.

Jørgen, OZ0J blev for hans indsats med forskellige specialstationer, og ikke mindst det store arbejde med at koordinere den danske indsats i IARU´s HF World Champion contesten (OZ1HQ) hædret med EDR's vandrepokal.
Derudover blev der selvfølgelig uddelt utallige håndtryk til bl.a. de afgående HB medlemmer – en stor tak for indsatsenalle sammen.


På billedet ses Ivan, OZ7IS blive lykønsket af Kjeld, OZ5KM.07.10.2014


Sådan gik repræsentantskabsmødet 2014

Under for medlemmer - repræsentantskabsmøder, kan du finde en oversigt over de væsentligste beslutninger på årets repræsentantskabsmøde i Odense søndag d. 5. oktober


Danish Contest Academy – et export eventyr !

Når årets udgave af contesten CQWW DX SSB går i luften d. 25. – 26. oktober er det bl.a. med aktivitet fra stationen A73A i Qatar. Igen i år er der dansk hjælp ved stationerne når det for alvor går løs. Jan, OZ1ADL – Kenneth, OZ1IKY og Alex, OZ7AM fra Danish Contest Academy er blandt operatørerne på superstationen i Al Khor.

Det internationale team består udover de danske operatører også af A71GO, A71AE, A71BA, A71BR, LY4L, VU2BZY, A7/WT2NY, A41MA samt flere medlemmer fra QARS. Aktiviteten fra Qatar – hvor resultaterne år for år bliver bedre og bedre, benytter også denne lejlighed til et reklamefremstød overfor de lokale besøgende på stationen.

I ugen op til selve konkurrencen bygges stationen op og grejet testes. Her benyttes det normale klubkaldesignalet A71A, og her vil aktiviteten hovedsalig være på de lave bånd – altså en god mulighed for at få Qatar i loggen, hvis du ikke lige har mulighed for at kører med i CQWW DX SSB.

04.10.2014

Ivan, OZ7IS valgt til IARU Region 1. - Executive Committee


På den netop afsluttede IARU Region1. konference i Varna, Bulgarien var de danske interesser godt repræsenteret. Mange vigtige sager skulle behandles – bl.a. tilpasning og en fælles indsats for beskyttelse af vores frekvensområder. Ivan, OZ7IS deltog som EDR’s repræsentant for VHF /UHF området og Jan, OZ1ADL som EDR’s repræsentant for HF området. De to havde følgeskab af Mic, OZ8CY der deltog som formand for EMC - kommitéen i IARU Region 1.

Der er endnu ikke kommet referater fra alle møder, med ledelsen har udsendt denne pressemeddelelse om forløbet af konferencen – klik her.
I denne kan man bl.a. læse at EDR’s repræsentant Ivan Stauning, OZ7IS er blevet valgt som medlem af IARU Region 1. - Executive Committee for de kommende 3 år.

Et stort tillykke til Ivan, OZ7IS med denne toppost.


På billedet ses Ivan, OZ7IS – Mic, OZ8CY og Jan, OZ1ADL.  02.10.2014

 

Undermenu