Amatørradio

Fieldday

Field Day er en årlig amatørradioøvelse, der i vid udstrækning er sponsoreret af IARU -regioner og medlemsorganisationer, og som tilskynder til øvelse i nødberedskab blandt amatørradiooperatører. I USA er det typisk den største enkelt beredskabsøvelse i landet, hvor over 30.000 operatører deltager hvert år. Field Day i Danmark er den første week-end i september

Siden den første ARRL Field Day i 1933 har radioamatører i hele Nordamerika praktiseret hurtig indsættelse af radiokommunikationsudstyr i miljøer lige fra operationer under telte i fjerntliggende områder til operationer inden for nødoperationscentre (EOC’er). Operationer, der anvender nødsituationer og alternative strømkilder, tilskyndes stærkt, da elektricitet og andre offentlige infrastrukturer ofte er blandt de første til at mislykkes under en naturkatastrofe eller hårdt vejr.

For at bestemme effektiviteten af ​​øvelsen og hver deltagers operationer er der en integreret konkurrencekomponent, og mange klubber deltager også i fritidsaktiviteter (f.eks. Camping, madlavning). Operationer varer typisk en kontinuerlig fireogtyve timer, hvilket kræver, at planlagte nødhjælpsoperatører holder stationer i luften. Yderligere konkurrencepoint tildeles for at eksperimentere med usædvanlige tilstande, oprette kontakter via satellit og involvere unge i aktiviteten.