Jeg bor i Holstebro og har A-certifikat. Jeg har dyrket radiohobbyen siden 1975, hvor jeg fik D-certifikat.

Mine interesser omfatter HF, VHF/UHF og satellit.

Min første QSO nogensinde var på 145.500 MHz FM. Jeg havde selv bygget senderen (Bensø-print) og modtageren var model OZ9TM med krystalstyring. Jeg snakkede med OZ3PV i Maribo, som boede 5 km væk. Efter QSOen fik jeg en følelse af sejr, for jeg havde selv bygget hele stationen, og den virkede!

Engang i 1980 havde jeg lånt en 20 meter modtager. Fra vores lejlighed på 2. sal i Herning hørte jeg en russer tale med en radioamatør fra Brasilien på SSB. Antennen var 5 meter ledning, som hang ud af vinduet. Jeg var virkelig imponeret over den lange rækkevidde!

Da jeg var flyttet til Holstebro, lyttede jeg til satellitten OSCAR-13 og hørte tydeligt en tysk station på SSB. Satellitten var 10.000 km fra Jorden på det tidspunkt. At kunne modtage så fjerne signaler på 144 MHz med en 9-element yagi forbavsede mig, og siden har jeg godt kunnet lide amatørradio over satellit.

KOM GODT I GANG vil hjælpe den ny radiomatør, som lige har fået et certifikat. Der er meget at tage stilling til. Jeg vil anvise nogle muligheder og give eksempler, som kan være nyttige for nye folk.

Hvis du ønsker et bestemt emne behandlet, må du gerne skrive til mig, så ser jeg om det kan passe ind her på siden.