OZ6ARC – Uge 05-22

Mojn Venner!

Den 27. Januar 2022 kl 19:30 holdt vi vores radiomøde på Knivsbjerg UHF.

Vi havde besøg af OZ1HYG Ivan, OZ1ODK Gunnar, OZ1LFW Svend Aage, OZ5JAN Jan, OZ9PO Poul, OZ7UE John, OZ1VW Hans, OZ8TE Jan, OZ9ACV Lejf, OZ4UL Lars, OZ1ILT Per, og OZ1BMO Gert.

Der kom mange spændende emner op, hen under aftenen, bl.a. fik vi igen en god snak om N-Connectors som John havde købt en kæmpe levering af og som John nu skal til at sætte på mellem-kabler og meget andet godt. Det ser ud til at vi skal have emnet op igen, da mange er bange for at montere de dyre stik, så en egentlig gennemgang og workshop er noget vi tager med på programmet.

OZ5JAN havde en del spændende emner med det nye teleskop, James Webb, som i øjeblikket er ved at finde sin plads i verdensrummet. Jan har fremsendt links til os, så vi selv kan tjekke det på NASA’s hjemmeside:

https://jwst.nasa.gov/content/webbLaunch/whereIsWebb.html

Jan havde også været inde og kigge på mekaniske hunde, som er den nyeste udvikling, prøv at se videoen her:  https://www.youtube.com/watch?v=OOTQBpV-_eE …

Det er utroligt at maskiner kan opføre sig som en hund 😊

OZ9ACV havde fået ny pc, så nu er det lige med at få styr på alle programmerne til FT8.

Næste gang vi holder møde er FYSISK i OZ6ARC klubhuset de 3. Februar kl 19:30, da der nu er åbnet op for sammenkomster igen. Hvis der stadig er nogen der ikke føler sig sikre på situationen er det fuldt forståeligt at man bliver hjemme.

/ HER:

Det første møde vil komme til at handle om QRP, altså med små radioer og antenner i rygsækken og så ud og finde en bakketop hvor man kan prøve at få et par kontakter.
Der vil blive vist nogen eksempler på radioer som bruges til QRP og evt. også lidt antenner og andet udstyr som vi kommer til at prøve for alvor til sommer når vi i klub regie skal på en tur ud i det blå med vores radioer.
Det vil være rigtig fint hvis du har en QRP radio du kan medbringe til denne klubaften…
Vi ses i klubben.
Vy73 de OZ1BMO, Gert

---- ---- ---- ---- ---- ----
God side om lydkort, QRP, og mange andre ting: 
https://dl1gkk.com/sound-card-check/?fbclid=IwAR0Vx-73t6nX-nAD3O7eHxAX2fQquWJ02w71ekmZA9HVReHmSj1wh-7YJd8  
/  Lejf oz9acv

--- --- --- --- --- ---
Hej
Fandt et par video fra youtube om qrp power budget, der lige en masse video om qrp og særlig qrp og portabel. Her er 2 links.
https://www.youtube.com/watch?v=pn1mmATXPU0
https://www.youtube.com/watch?v=it9NU0KF2wovy
73 de oz7ue John
- - - - - -

              Se alle nyheder på vores altid aktuelle og opdaterede hjemmeside !
http://www.oz6arc.dk. HUSK! Opdater din browser, så det ikke er gammelt indhold fra cachen, du ser! Det er ikke altid browseren gør det selv!   Har du forslag til relevante link´s, så skik en email til mig, og dermed bidrage til lidt afveksling på hjemmesiden !
       - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

      Selvfølgelig fortsætter vores daglig snak på Lokalfrekvensen 145.525 MHz omkring kl.17 ...
     og hver lørdag kl. 9,45 omkring frekvensen 3,707 MHz +- QRM  og / eller på 145.525 MHz !
     73 og velkommen !

73´de oz9acv /Lejf