ARRL Intl. DX CW – BemærkningerDe mange varsler om storme med kastevinde af orkanstyrke fik mig til at lægge min Hexbeam ned. Med min 80 m vertikale loop antenne valgte jeg for første gang Single Band kategorien på  80m.
Startede derfor 00 Z lørdag morgen, De kraftigste kendte stationer meldte sig først på banen.  Jeg kørte skiftevis RUN og SP. Efter ca 4 timer var der ikke flere stationer at hente, og jeg savnede ikke at kunne skifte til 160m eller 40m båndene.
Søndag nat en time før lukketid fiskede jeg lige et par stationer og mults.
Desværre viste det sig, at den/de lovede storm/vindstød ikke blev til ret meget i Hørsholm, så Hexen var blevet lagt ned uden at det havde været nødvendigt... øv..øv.

Resultatet claimed iflg. N1MM+ efter små 5 timer. Min antenne og beliggenhed rækker desværre ikke tilstrækkelig langt vestover i NA, og det blev kun til 32 stater, distrikter som Mult.

  Band     QSOs     Pts  Sec  Pt/Q
      3,5         168     504   32    3,0
    Total         168     504   32    3,0
     Score:      16.128
     1 Mult = 5,3 Q's

    Vy 72 de OZ3SM, Stephan


DR OM's
På grund af antenne situationen hos OZ5E efter Malik var det ikke muligt med en all band indsats i årets ARRL.
Denne klassiker kan være en fest eller total nedtur alt efter hvordan condx synes det skal være.
Jeg besluttede med Jan at afprøve remote 80m single band da 4-sqare'en til 80 fungerede ok.
Der var lige en rekord fra 2021 der kunne komme i spil hvis de store ånder var med mig.

Satte mig godt tilrette lørdag morgen kl. 00.00z og festen startede med et brag.
Meget stærke signaler fra østkysten og tju hej hvor det gik derud af med stationer i loggen.
Efter de første 2 timer ca. 120 hvilket var mega sjovt.
Havde stationer ud til midwest med et par afstikkere til MO WY. Ingen westkyst.

Det gik stille og roligt frem til 06.30z hvor båndet døde ud og med 260 qso's i log
var jeg allrede godt over den danske rekord. Der sov jeg godt 🙂

Klar igen lørdag kl. 22.45z. Spændende blev det om festen fortsatte.
Her må jeg så sige alt stoppede med et brag. Meget svage signaler, ja nærmest ikke eksisterende fra østkysten. Det blev en lang nat uden der var partnere til en ny danserunde.
Det var først omkring 04.30z signalerne blev noget stærkere dog uden særlig aktivitet.

Det blev i alt til 35-40 qsos med hiv og sving hen over natten.

Nu kunne det ikke blive være dårligere condx så jeg tænkte at tage det sidste med søndag aften.
K3LR & K1TTT dukkede stille og roligt op af støvet kl. 22.05z Min indikator på aktiviteten var igang.
Dejligt at høre gode signaler igen og jeg fik 30 qso's i kassen frem til deadline 01.00z.
En sjov oplevelse på 80m contest scenen med både fest og nedtur.

Jeg synes dog det var fedt at være med selvom jeg søndag morgen fik en P35 & GD og tænkte hvor fanden blev de af til min fest.

73 cu in the next one
Nils Bo

                 ARRLDXCW Summary Sheet
       Start Date : 2022-02-19
    CallSign Used : OU2W
      Operator(s) : OU2W
Operator Category : SINGLE-OP
Assisted Category : ASSISTED
             Band : 80M
            Power : HIGH
             Mode : CW
        Club/Team : Bavarian Contest Club
        Band     QSOs     Pts  Sec  Pt/Q
         3,5     334    1002   37   3,0
       Total     334    1002   37   3,0
Total score : 37.704


Grundet manglende tid, overvejede jeg at droppe ARRL DX i år. Jeg havde simpelthen for meget i kalenderen, til at jeg kunne tilbringe en hel weekend i radiorummet og samtidig bibeholde den gode stemning i huset, specielt overfor XYL…
Men fredag eftermiddag, besluttede jeg alligevel at deltage i begrænset omfang. Valget faldt på 160m Single Band, så kunne jeg snige mig ned i radiorummet når familien var gået i seng. Da jeg loggede på Online Score serveren, kunne jeg se at stort se alle OZ’ere havde valgt Single Band!!
Hvor sjovt! Jeg selv + Lars på 160m, Nils og Stephan på 80m, Jan på 40m, Ole på 20m og Jørgen på 15m.  Det skulle vise sig at jeg var den der havde taget det dårligste valg, sådan aktivitets-mæssigt.
Sove et par timer på forhånd og så i gang kl 0000UTC. Der var ikke meget gang i den desværre. Sådan ca 5-10 Qsoer / timen. Så er det svært at holde sig vågen. Men jeg holdt ud indtil sunrise og så i seng og sove et par timer. Næste nat var endnu værre. Det blev til 10 Qsoer indtil sunrise, hvor jeg havde flere sovepauser a 1 times varighed.

Min antenne har fået mange tæsk af diverse storme i den seneste tid, så der er ikke mange tråde tilbage. Den kan dog stadig tunes, men jeg er bange for at den er blevet til en 16 meter høj dummyload. Signalerne var generelt meget svage og jeg havde store problemer med at blive hørt, selv om jeg var den eneste der kaldte ind. Godt at antennen snart skal ned til gennemgang/renovering.

Så det magre resultat blev således:
53 Qso
18 States/Sec
Score: 2862

Anderledes gik det for Henning, der havde pakket kufferten og taget udenlands. Han gav den virkelig gas på Azorerne. Den beretning glæder jeg mig til at læse.

73 es CU de OZ0B/OZ1ISY Søren


Som andre har nævnt så var der mangel på antenner op til weekenden.
2 træer fældet og kun en halv ZS6BKW oppe. Monteret en 43 meter lodret loop for evt. at kunne køre 40 meter. Havde beamen til 20 meter. Så kunne jeg trods alt køre de 2 bånd.

Lørdag eftermiddag ind på CQcontest serveren og kunne se at båndene var optaget fra 160-20 meter af OZ0B  OZ3SM OZ1ADL og OZ1AAR. Så jeg valgte at køre 15 meter - som jeg har gjort det så ofte før.
Var i gang fra 1500-1800 lt lørdag.
Søndag middag var der kun enkelte pip fra østkysten kl. 1200 lt. Gik i gang kl. 1300 lt. Grundstøjen var betydelig højere end om lørdagen.
Sluttede ca. 1810 lt og det var så den test.
Både lørdag og søndag var der periode hvor W8 og W9 var de absolut bedste områder der kom igennem.

73 Jørgen OZ8AE

        Band     QSOs     Pts  Sec  Pt/Q
          21     254     762   42   3,0
       Total     254     762   42   3,0
            Score : 32.004
              Rig : K3 og ALS-600 med 300 watt ud
         Antennas : TH3MK4 i 10 meters højdeHej
Tak for de forskellige rapporter og hermed følger så min.
ARRL Intl. DX Contesten er en af de tester hvor jeg ikke behøver at tænke på at dreje beam antenner. Én retning (~300 grader) så rotor er ikke absolut nødvendig - jeg brugte i hvert fald ikke den jeg havde til rådighed.
Gennem Martti OH2BH fik jeg kontakt med en lokal radioamatør i Ponta Delgada, Azorerne. Han hedder Bruno og det er ham der har tilsyn med den maritime station på naboøen og samtidig Marttis station CR2X som er placeret på samme ø. CR2X er nu indrettet til at køre som remote, så der er ikke så meget udstyr der.
Bruno hjalp mig med at få kaldesignalet CQ8EE og han er et meget aktivt medlem af den lokale radioklub, så han sørgede også for at jeg fik udleveret en nøgle så jeg kunne komme og gå som jeg havde behov for. Klubben havde en Tribander  som var i en lidt elendig forfatning da to af elementerne havde tabt de yderste dele. Men jeg kunne tune den med Elecrafts ATU og få signaler ud.
Derudover havde de i dagene inden min ankomst monteret en 32 meter lang ende fødet antennetråd med en 9:1 UNUN.
Så vidt - så godt.
Dog viste det sig at støjen på de tre lave bånd gjorde at jeg ikke fik så mange kontakter som jeg kunne ønske mig. Det var hovedårsagen til at jeg kørte tilbage til vandrehjemmet ved klokken 3:00z og ikke startede op før der kom signaler på 20 meter omkring klokken 10:00z. En anden årsag var vejret. Udendørstemperaturen lå mellem 15 og 20 grader men natten mellem lørdag og søndag var den faldet helt ned på 11 grader. Som i så mange andre sydlige lande er der ikke gjort meget for at opvarme boligerne og det blev faktisk rigtigt koldt at sidde og dyrke radiosport. Det var dejligt at komme hjem midt om natten og under dynen ;o)
Hvad angår mit resultat er jeg ikke helt tilfreds. Jeg havde forventet over 2000 QSO'er men sådan gik det ikke. Du kan se resultatet af 27 timers aktivitet herunder.
Analyse:  https://oz2i.dk/sh5/2022-ARRL-CQ8EE/

Best 73 de OZ2I Henning

- - - - - - ARRL DX Contest, CW - 2022 - - - - - -

Call: CQ8EE
Operator(s): OZ2I
Station: CQ8M - Ponta Delgada Clubstation
Class: SOAB LP
QTH: HM77ER
Operating Time (hrs): 27

Summary:
 Band  QSOs  Mults
-------------------
  160:    3     3
   80:  107    28
   40:  259    37
   20:  525    54
   15:  671    56
   10:    6     4
-------------------
Total: 1571   182  Total Score = 842,478

Club: Danish DX Group
Comments:
Rig = Elecraft K3s running at 80 Watt
Ant = Long Wire for 160-80-40 meter and Tribander for 20-15-10 meter.

Using the Ponta Delgada Clubstation in the midle of town.
Hard to hear stations on the lower bands because of very high noise level (s7-9).
Very nice openings on 20 and 15 meter to US westcoast.
Long periodes with absolutely no signals on any band.

Meet you in the next CW Contest
Best 73 de OZ2I