OZ6ARC – Uge 09-22

Mojn Venner !

Den 24. Februar 2022 havde vi igen fysisk møde i klubben. Selvom der er mandefald grundet Covid-19 har det ikke smittet af på humøret og emnerne som vi drøfter, der kommer i hvert fald mange spændende emner op.

OZ1HKT Allan kunne berette at han er ved at sprænge alle rekorder med WSJT programmet, og det er navnlig FT8 delen der har Allan’s store interesse. At det så er fremkommet ved hjælp at en total hjemmelavet EFHW antenne, gør det bestemt ikke ringere…

OZ1BMO Gert havde også et spændende lille projekt med, nemlig et modul der kan modtage på 433MHz og med indbygget scanner. Hvad kan man så bruge det til?

I dette projekt er det at finde vejr-sonder der bliver sendt op med en heliumballon og deroppe i 30km’s højde fortager den målinger af temperatur og lufttryk og en masse andre ting. Nå den så kommer op i en stor højde brister ballonen og en lille faldskærm folder sig ud og den daler langsom ned igen mod jordoverfladen. Det er her vores lille modul kommer ind i billedet, fordi sonden stadig sender data med GPS, så kan vi, med modulet og en Android telefon spore hvor nedslaget rammer og derefter kan den opsamles til eget brug. Den indeholder en masse spændende elektronik som kan have stor interesse for en radioamatør.

Sådan ser den ud indeni: 

 Her er modulet som kan tracke vejrsonden:

Hvis det har fået din interesse kan du på dette link finde kort og tracking muligheder på radiosonderne: https://radiosondy.info/som hver dag bliver opsendt 2 gange i døgnet.

Hvis det viser sig at det kan have interesse kan vi jo sætte et lille foredrag op omkring emnet, senere når vi får normale tilstande igen 😊

Næste gang, torsdag den 3. marts 2022, skal vi tale lidt om Gridtracker og der vil blive vist eksempler på hvad det kan bruges til. OZ2JMG Jan har lovet at informere…..vi ses på torsdag..

Vy73 de OZ1BMO,  Gert

- - - - - - -

Vy 73 de OZ1CCJ   Arthur
+45 4031 3709

Fra: OZ3QY Jan Anderschou <oz3qy@anderschou.dk>
Sendt: 27. februar 2022 22:18
Til: lokalafdelinger@edr.dk
Emne: Marked i EDR Silkeborg den 26. maj 2022

Kære lokalafdelinger

OZ7SAC inviterer igen i år til marked ved klubben i Them.

Vedhæftede annonce må I meget gerne distribuere blandt medlemmerne.

Vi opfordrer til at alle sælgere reklamerer for deres loppefund på vores Facebook side og på Brugtgrej.dk med henvisning til markedet.

Vy 73 de OZ3QY

Jan Anderschou

Ikastvej 487361 Ejstrupholm

- - - - - -

              Se alle nyheder på vores altid aktuelle og opdaterede hjemmeside !
       http://www.oz6arc.dk. HUSK! Opdater din browser, så det ikke er gammelt indhold fra cachen, du ser! Det er ikke altid browseren gør det selv!   Har du forslag til relevante link´s, så skik en email til mig, og dermed bidrage til lidt afveksling på hjemmesiden !
       - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

      Selvfølgelig fortsætter vores daglig snak på Lokalfrekvensen 145.525 MHz omkring kl.17 ...
     og hver lørdag kl. 9,45 omkring frekvensen 3,707 MHz +- QRM  og / eller på 145.525 MHz !
     73 og velkommen !

 73´de oz9acv / Lejf