TBDXC Marathon

Kære TBDXC Marathon deltagere og fans!

Det er begyndelsen af ​​juli, halvvejs gennem 2022. Så lad os tage et kig på, hvad der er sket i maratonløbet. Jeg er glad for at kunne rapportere, at vi har fire nye bidrag, og i mellemtiden har 103 OM'er og YL'er offentliggjort deres foreløbige resultater. Desværre var udbredelsesforholdene ofte ustabile i juni, og den Sporadic-E-aktivitet, som mange håbede på for at få nye multiplikatorer, var ret fraværende. Ikke desto mindre var deltagerne alt andet end trætte og ydede en mægtig indsats igen. Tak for støtten til de to "gamle" modes og viser at der ikke kun er FT-8 på båndene.

Ok, lad os tage et kig på hvordan tingene har udviklet sig og denne gang starter jeg med SSB 🙂

HP/SSB

Jim, KL7KK fra det nordligste af Alaska er stadig i spidsen, men han har fået meget konkurrence fra Robert, ZS1OPB, der - som han skriver - har fundet tilbage til vores hobby efter 40 års pause og har bygget en imponerende station op. De to er adskilt af 17.000 km, men kun 16.000 point forskel og det med over 4,4 millioner point og omkring 4.000 QSO'er, som hver af de to allerede har. Fantastisk ydeevne og bevis på, at du også kan betjene amatørradio med stor succes fra perifere steder på vores klode. Pladserne 3 til 5 indehaves i øjeblikket af OE1HHB, MI0BHX og IU4FLO, som allerede har udviklet en masse erfaring i maraton sidste år.

LP/SSB

I denne kategori har intet ændret sig i toppen, udover at ON3UN og DC2CT igen har byttet plads i tredje og fjerde. Pole positionen holdes stadig af Rubens, IU1HJF fra Norditalien ikke langt fra den schweiziske grænse, foran George, KM4ODS. Femte er i øjeblikket Dirk, ON7AH, men jeg tror, ​​der stadig sker meget i denne kategori.

QRP/SSB

Min ven Uli, DG4SFS, har fået konkurrence fra David, M6KCI, som deltog i maraton med mere end 140 QSO'er og straks overtog toppen i QRP/SSB. Det er rart at se lidt bevægelse i denne kategori, selvom jeg personligt godt kunne tænke mig at se mere "liv" her. Især med det stigende antal solpletter burde nogle fine QRP-QSO'er være mulige på de højere bånd, ikke? 🙂

HP/BLANDET

Min antagelse fra den sidste rapport er gået i opfyldelse: Randy, K5ZD, som sikkert er kendt af mange af os som direktøren for WWDX-Contesterne, er kommet tilbage med mere end 9000 QSO'er og 15,4 millioner point som rykkede Dan, KP2J , til andenpladsen. Pladserne tre til fem går i øjeblikket til Thomas, KE3GK, Mario, IK1LBL og Jim, N6DHZ. Det, jeg finder spændende, er, at Randy endnu ikke har scoret en eneste QSO på WARC-båndene.

LP/BLANDET

Augusto, IK4RQJ ​​har nu brudt 4.000-QSO barrieren og fastholdt sin førsteplads. Jose, EA4HKF følger ham ivrigt og også på pladserne 3 til 5 finder vi med Adam, SP5UFK (Spindelvævsantenne på balkonen!), Tom, OZ4MU og David, MW0CRI de allerede kendte OM'er.

QRP/BLANDET

Desværre er der ikke meget nyt at rapportere her: Stadig kun 3 deltagere og Guillermo, HK4KM fører foran Jürgen, DF5WW og Anthony, K8ZT. Gutter, vis verden, at QRP virker! 🙂

HP/CW

Bud, AA3B, fortsætter med at indsamle QSO'er og multis og har nu nået over 19.000 QSO'er. Flot præstation indtil videre, og jeg kan ikke se, hvem der stadig kan være farlige for Bud, men vi er kun halvvejs. Nummer to i øjeblikket er Steve, OZ3SM, men Red, DL1BUG er tæt på ham og har ikke uploadet en log siden slutningen af ​​maj, men han kan høres meget ofte. Derfor tror jeg, at meget stadig kan ændre sig. På plads 4 og 5 er Giovanni og Hans, LB6GG (der desværre har været inaktiv siden slutningen af ​​februar). Jeg tror, ​​at der stadig vil være hårde kampe om 5. pladsen i hvert fald.

LP/CW

Janusz, SN5J har udvidet sit forspring og viser med over 6.500 QSO'er, at topscore også kan opnås uden en forstærker. Hen, OZ1BII som OU2I og Piotr, SP7OGP har i mellemtiden overhalet Stefan, YO8DOH (beklager, jeg skrev ved et uheld YO8BOH i sidste rapport!), men - som jeg ser på RBN - var Stefan ikke QRV i juni. Derfor tror jeg, at alt stadig er åbent her. I øjeblikket på en femteplads er Andrew, NK4O (det er bestemt værd at tjekke hans qrz.com-hjemmeside ud for at se, hvordan hans entusiasme for CW har holdt sig hos ham gennem hele hans liv, startende som studerende).

QRP/CW

G4BUE fører i denne kategori og har, som han skriver, allerede kørt 118 DXCC og lavet over 2.000 QSO'er i første halvdel af 2022. Fantastisk præstation, især når man tænker på, at Chris ikke brugte en enorm antenne, men en åben wire center fødet 132 fod omvendt vee dublet, omkring 30 fod høj. Andenpladsen har jeg, DL3NAA, tredje Raimund, DL1EGR. Også i denne kategori synes jeg, at det er ærgerligt, at deltagelsen indtil videre er ret ringe.

WARC/BLANDET

Lidt har ændret sig i toppen her, udover at KL7KK "opdagede" WARC-båndene og rykkede op på 3. pladsen. Respekt, når du ser det faktum, at James som SSB-freak ikke kan lave QSO'er på 30 meter, og jeg kan forestille mig, at 12 meter i den nordlige del af Alaska heller ikke vil være så produktiv, vel? Bud, AA3B er stadig nummer et foran vores CEO Pete, MM0TWX. Fjerde og femte er i øjeblikket Lars, LB2TB og Peter, DL3NAA.

Selvom jeg bliver ved med at opremse frontløberne her i mine foreløbige rapporter, vil jeg gerne understrege, at alle, der laver SSB og CW på båndene, bidrager til at sikre, at de traditionelle driftsformer stadig er til stede, og at amatørradio ikke bare har en digital fremtid.

Jeg ønsker alle en masse DX, dejlige chat QSO'er, og jeg ser frem til dine uploads til TBDXC-serveren. TBDXC har i øvrigt også en gruppe på Facebook (https://m.facebook.com/groups/tbdxc/), hvor man kan diskutere tingene og også se nogle interessante ekspeditioner blive annonceret.

73! Peter DL3NAA
TBDXC Marathon Manager

https://www.tbdxc.net/marathon