interessegruppe

cw med gnister

CW med GNISTER

vi startede op her på brugtgrej for over 3 mdr siden.

Vi har afholdt møde hver onsdag kl 2000 på https://meet.jit.si/ .
Se vedhæftede foto fra forrige onsdag, hvor vi var 10 incl. undertegnede.
Sådan en mødeaften er vældig lærerig, hyggelig og inspirerende.
Vi slutter ca. kl 2200

Jeg har fungeret som “mødeleder” men det er udelukkende for at vi kommer ind i en rytme, for alle er meget online “vante” og det betyder at ingen snakker i munden på hinanden etc – Det virker bare for godt ;o)

Vi har hjulpet hinanden igennem LCWO træning og træning i afsending, samt inspireret hinanden med alt muligt vedr CW og amatør radio.
Vi har ikke specifikt øvet CW sammen, men udelukkende snakket om hvordan ugens træning er forløbet og på den måde holdt hinanden til ilden samt hjulpet hinanden “op på hesten ” igen.

Der har været “besøg” af OZ2A kim som fortalte lidt om hans holdninger til god CW indlæring og vi har haft besøg af mesteren selv – OZ8SW Steen – som også gav sit bud på god CW indlæring.

Jeg har underholdt med min ringe erfaring i CW og amatør radio, og det har været alt fra brug af RBN til valg af keyer og padler etc.

Jeg har ideer til andre “prominente” gæster som jeg vil invitere, som kan give os noget inspiration. Blandt andet vil jeg forsøge at få DJ1YFK Fabian på besøg, da han er hjernen bag LCWO som alle er vældigt glade for.

Ovenstående har betydet at alle har flyttet sig ret meget, og vi er så langt at vi også begynder at kører på radioen nu.

Som begynder i CW i Danmark er det svært at finde nogle at kører klar tekst med i et rimeligt langsomt tempo – altså lavere end speed 20 wpm.
Der er simpelthen ikke nogen danskere som ligger og hygger sig ret ofte med langsom klar tekst.

Det skal vi have lavet om på, da jeg har en fornemmelse af at der er flere som er interesserede i dette, enten for at få opfrisket CW eller for at komme i gang.

Derfor vil jeg nu prøve at være QRV hver aften kl 2100 dansk sommer tid ;o) på 3548 kHz.

Har du lyst til at være med så svar på mit CQ på 3548 kHz og så ser vi hvad der sker hvis vi bliver flere – så kan vi qsy og dele os op.
Skulle jeg være optaget så prøv selv et cq på 3548 kHz – kun derigennem får vi aktiviteten op.

Hvis du vil være med i CW med GNISTER’s online mødeaftener så skriv til mig på hjh@skovholm.com – måske vi kan inspirere dig til at komme i gang, blive bedre eller blive super hurtig ;o)
Du skal ikke have andet end en mikrofon og et webcam på din pc …Resten klarer vi ;o)

Det vil glæde mig hvis jeg via ovenstående initiativer kan få endnu flere med på CW bølgen …. Du vil ikke fortryde …CW is the real thing ….

vy 73 es cu on 3548 kHz QRS

OZ1JHM