13/03/2017 - 08:32
 
Two Band Syncronized Interleaved QSOs
2BSIQ er videreudvikling og optimering af SO2R konceptet hvor operatørerne kommer helt ud til grænsen for det mulige og virkelig presser sig selv til fantastiske resultater.
Ved den nyligt afholdte  Contest University Italy (9-11 marts 2017) var det sidste indlæg med Jose CT1BOH som gennemgik virkemåden, fordele og ulemper samt forventede resultater ved at benytte 2BSIQ metoden.
Flere af de stationer som ligger i toppen af resultatlisterne anvender systemet. Bl.a. ZF2MJ (N6MJ), TA7O (UT5UGR) m.fl. - i programmet DXlog.net er det faktisk indbygget.
I forbindelse med foredraget har Jose delt materialet på Facebook og også lagt det til download på dropboks. Læs mere om det på http://www.qsl.net/c/ct1boh//2bsiq/  og hent dokumentet på  https://www.dropbox.com/s/9p5ebu...

Her er der video hvor du kan se teknikken anvendt:
https://www.youtube.com/watch?v=...
https://www.youtube.com/watch?v=...

Og der har lige været et Webinar med CT1BOH som foredragsholder.
Det kan du se/gense efter den 4.april på  https://wwrof.org/category/webinar-archive/

 

Afstemning

Total votes: 1068

Din gode positive kommentar

Linket til
Linket til baggrundsdokumentation virker ikke. Men er der en kort og præcis beskrivelse af hvad 2BSIQ er?
Hej Claus - Nu virker linket
Hej Claus - Nu virker linket igen. Han havde flyttet det eller opdateret det eller ???
Jeg er ved at skrive lidt om teknikken på dansk - kommer ASAP  :-)
73 de OZ2I Henning
Det var som jeg tænkte. Noget
Det var som jeg tænkte. Noget i stil med at spille med to hænder på et klaver. Hjernen skal trænes først. Men er det en udvikling fremad, eller bare en udvikling foro den øverste top? Det næste er vel 3BSIQ. 1BII Henning har tidligere formidlet artikler om udvikling af radioosport. En af de ting der blev diskuteret var ikke at glemme amatøren med den lille antenne/station, men selvfølgelig alle med 2 antenner kan køre 2BSIG.
Som Kenneth OZ1IKY har nævnt;
Som Kenneth OZ1IKY har nævnt; Måske det bare er en døgnflue...
Det tror jeg nu ikke. Systemet er bare en anden måde at køre SO2R og det er der jo flere som har benyttet i mange år.
OZ3ABE eksperimenterede med det og jeg tror at OZ1AA mestrer det. Om der er flere OZ'ere kunne være spændende at høre om.
2BSIQ kræver jo også en del udstyr og nogle gode forhold så man kan holde to RUNs kørende samtidig. De 2BSIQ brugere som jeg kender til, kører fra EA8, Madeira, Azorerne eller Carribien. 

Hvad angår os amatører med de almindelige små stationer, så tror jeg at der  kommer flere underkategorier (overlay) ligesom vi har  TB-Wires, Classic og Rookie. I vores SAC har vi også Wire-Only.
Det bliver nok nødvendigt hvis man vil fastholde de mange deltagere i testerne.

 
73 de OZ2I Henning