På Ebay kan man købe en signalgenerator, sweeper og spektrumanalyzer med mere, der går fra 35MHz til 4.4GHz
​Den orginale manualen har jeg redigeret og forbedret væsentlig og er på nedenstående link.
​Pas på ikke at få købt en lignende og billigere version, der kun er signal generator, med mindre det er den version du ønsker. Denne advarsel er beskrevet i manualen samt brugen af caibration step manualen. Det er et udmærket instrumetn til et lav budget og selvfølgelig er der nogle begrænsninger. som også er klart beskrevet. Lad være at bygge den ind i en metalkasse, det ødelægger det fantastisk store dynamikområde med mindre du vil bruge mange timer med absorberende skum med mere.
http://hamcom.dk/NWT4000/NTW4000-2 USER MANUAL_UK.pdf
http://hamcom.dk/NWT4000/calibration step_UK.pdf
​73 de OZ7OU

Afstemning

Total votes: 969

Din gode positive kommentar

Jeg har også anskaffet mig et
Jeg har også anskaffet mig et NWT4000 print på ebay og har haft gode erfaringer med at bruge instrumentet. Jeg har dog valgt at indbygge i et metalkabinet
(her ville jeg have indsat billede, men funktionen virker ikke - hjælp!)


 
Service besked fjernet..
Service besked fjernet..
Vy 73 de OZ5WU/Michael 

EDR.dk noget der kunne være godt, men er nu ØDELAGT
Interessant lille dims, som
Interessant lille dims, som nok er et nærmere studie værd. Et par spørgsmål:
Jeg kan se der sidder en Atmel processor og en FTDI USB kred på printet, men hvad gemmer der sig i blikæskerne? Er der mon andet end en generator (ADF 4351???) og et par detektorer?
Som jeg forstår det, skal man selv stille med retningskobleren, eller sidder der retningskobler i TX porten?

Og vi er enige om, at det er en skalarfætter, altså ikke noget med j'er og Smithkort, vel?

Hvordan bærer spektrumanalyzerdelen sig ad? Blandes der ned til 0, og så filtrereing i PC'ens lydkort?

Jeg forstår ikke, hvorfor dynamikområdet ryger sig en tur, hvis man putter dimsen i en metalkasse. Det lyder som om der er noget ustabilitet på det print.

mvh

Jørgen
Det er en simpel skalarfætter
Det er en simpel skalarfætter - hi. Under de fire bliklåg sidder generatorer, mikrocontroller og en mixer. Generatorerne kører med 100 kHz differens (efter hukommelsen) så IF er 100 kHz. Brugt som spectrum analyser fås altså en dobbelt "pind", men det generer ikke ved brede sweep. Retningskobler stiller man selv med. Problemet med dynamikområde skyldes mest utæthed imellem  bliklåg og print. Det bliver ekstra tydeligt, når printet monteres i en metalkasse. Da jeg fuldloddede lågene forbedrede det overhøringen meget. (man kan ikke nøjes med få stelpunkter når man skal holde 3-4 GHz inde!). Jeg ville ha' vist nogle billeder, men det får vente til PC compatibilitets problemet er løst. 73
 
Hej Jørgen
Hej Jørgen
​Hvis du bladrer i dokumentet ser du eksempler på brug af ekstern bridge. Der er også eksempler på brug som effekt/niveau måler som kræver nogen kalibrering men der er lavet sammmenligning med et powermeter så inden for nogenlund god nøjagtighed kan den da bruges. Ole OZ2OE skrev lidt sammen om det med indbygning og jeg var doven og valgte et plastkabinet. Dog med en saml metalplade for at holdde styr på et par SMA konnektorer for enden af meget korte mellemkabler. 
​Softwaren er tyvstjåler fra et Tysk projekt så der er nogle funktioner der ikke virker men det er også beskrevet.
Hej fra
Kurt de OZ7OU

Kurt Poulsen
OZ7OU
EDR - join us
http://www.hameren.dk http://www.hamcom.dk

Hejsa
Hejsa
Taf for info til Jer begge. Grunden til at jeg interesserer mig lidt for den dims er at jeg ved SV1FN har købt et modul med ADF4351 og et med AD8302, så jeg har stort det der skal til på HW siden til at lave en skalarfætter, og er godt i gang med planlægningen af sådan en. Jeg kan godt undvære j'erne, i hvert fald indtil videre, og mht. spektret haben wir andrere Methoden.Jeg vil bruge en Arduino til at kommandere lidt rundt med SV1AFN modulerne og hælde data over i en PC, hvor man så kunne fåt det vist grafisk.

Eksterne retningskoblere har jeg nok af. Jeg tror jeg kan dække fra 500 kc til 8 GHz uden huller og med huller op til 12 GHz. Jeg var mere interesseret i, om der mon sad noget bredbåndsværk, så jeg kunne slippe for ideligt at skulle montere/afmontere retningskoblere. Det slider både på mine arme og især på SMA konnektorerne.

mvh

Jørgen
Eksempel på måling
Her er så billedet af det færdige måleinstrument i kasse:


- og måling på et 13 cm filter:- samt måleresultatet: 

Som det ses, er der over 80 dB dynamik i måleapparatet.
Hej Ole
Hej Ole
​Mega flot, du har virkelig tæmmet bæstet. Den fuldlodning du har lavet består det i at kradse dæklakken af eller at lodde skærmene sammen. Er der ellers mere du har gjort f.eks. brugt absorberende skum. Jeg kunne da bestemt have lyst til at bygge den ind i en pæn metalkasse

Kurt Poulsen
OZ7OU
EDR - join us
http://www.hameren.dk http://www.hamcom.dk

Tæmning af udstråling
Det er jo et års tid siden jeg byggede instrumentet, så jeg måtte lige skille kassen ad, for at huske hvad jeg egentlig gjorde.

​Det er kun de to skærme over generatordelen jeg loddede. Det var ikke nødvendigt at kradse dæklak af, da der er en fin fortinnet bane langs alle skærmenes kanter. Man kan ikke komme til at lodde kanterne imellem skærmene, så jeg loddede en strimmel kobberfolie på "revnen". Se billede:- efter jeg havde gjort dette viste det sig, at det mest varme sted nu var en signal forbindelse imellem de to kasser, hvor printbanen løb på oversiden en 4-5 mm lige ved siden af Output SMA. Den blev også skærmet ved at lodde et lille stykke kobberfolie over.​- endelig viste det sig at et par stykker absorbermateriale to steder inde i kassen også havde god virkning:​Coax forbindelserne inde i kassen er lavet med semirigid kabel aht. skærmning og SMA stikkene spændt med ca. 1Nm. Jeg har ikke den rigtige H&S momentnøgle, men det ligger stadig i håndleddet - hi.
 
Hej Ole
Hej Ole
Mange tak for tipset.
Du er jo en erfaren mikrobølgemand.
Det er jo et relativt simplet fix.
​73 de OZ7OU

Kurt Poulsen
OZ7OU
EDR - join us
http://www.hameren.dk http://www.hamcom.dk