Digimode og remote event vel overstået

OZ3MC byder velkommen

EDR HQ var fyldt med glade og interesserede radioamatører fra alle egne af Danmark.

Man hørte bornholmsk dialekt blande sig med klingende fynsk krydret med nørrejysk tungemål, og et par enkelt mojn blev da også hørt.

Først og fremmest var det naturligvis dagens indlægsholdere der satte scenen. Med  stor indlevelse forklarede OZ1KZX Michael F. Möller om Digimodes med hovedvægt på FT8, en mode der har sat nyt liv i mange ældre radioamatører og skabt interesse blandt en hel del yngre ditto.

Efter frokost var det OZ1XJ Andrew Huddleston og OZ1LCG Ole Krogshede der forklarede og demonstrerede det store setop de har etableret hos OZ5E DX Academy. Der ligger mange spændende historier og gemmer sig, men i dag var det primært

remotestyring af de mange radioer og antenner.

Det er ikke altid en let opgave, at holde foredrag efter en god frokost, men Andrew havde forberedt sig hjemmefra. Han demonstrere indledningsvis sit folkemusikertalent, da han på guitar accompagnerede og sang for til den omdelte amatørradiofolkesang.

Så var scenen sat til en underholdende eftermiddag i selskab med humor og andet til faget hørende.

En anden af dagens hovedaktører fra en Flexradio, som har gjort en dyd ud af at facilitere remotestyring. Betjeningspanelet Maestro giver “hands on” erfaring til de operatører, der nok vil være med på noderne, men stadig have en god gammeldags knap eller to indenfor rækkevidde, selvom selve radioen stå langt væk.

EDR siger tak til dagens foredragsholdere og de mange interesserede radioamatører, der bestemt ikke var gået forgæves til EDR HQ.

Relaterede

Leave a Comment