Resultat – 80m Aktivitetstest oktober

80m. Aktivitetstest – OKT 2019

Denne gang en rigtig god efterårstest med relativ gode forhold – i hvert til fælde i CW-timen – Rigtig fine og kraftige signaler fra alle incl QRP-stationerne. Det har ellers i de sidste par tester været noget “op ad bakke” for QRP, både for de der skulle lytte efter dem og for QRP til QRP. Det stillede nogen krav til både udstyret og manden. Fidusen er at lukke alt andet ude end stationen man lytter efter. Det kræver træning, men man lærer det med tiden. Denne gang var det jo meget nemt.

SSB-timen var egentlig også fin, men i sidste halvdelen af den time faldt signaler lidt og der indtraf en del QSB, men alt i alt en fin start på resten af året tester. Dejligt var det også at der var nye call med igen, det skader ikke. Jeg håber I vil fortsætte. Vi skal nok hjælpe på vej hvis der er spørgsmål. Spørg på båndet eller ring til mig. Jeg skal gøre hvad jeg kan for at hjælpe nye call i gang.

Her er så lidt af kommentarerne fra testen:

OZ2AL, ” Den Gamle By i Århus”. Opr. OZ2SF, Svend .
Her har du loggen fra OZ2AL.
Den var ikke stor, men som bekendt er den gamle DRAKE TR4 lidt tunghør, det er p.t. kun de kraftigste stationer som bliver hørt – jeg fornemmer også, at der var knap så mange deltagere i testen. Den Gamle By havde også mange gæster som fandt op til tørreloftet og frem til schaket. De fik naturligvis en demonstration af, at det virker og der også i 2019 findes aktive radioamatører og så kniber det med at være aktiv i testen.
Som du vil bemærke, fremgår du som nr. 5, men uden point -jeg hørte dig sammen med OZ5GX og forsøgte, at kalde dig efter din QSO med OZ5GX på “deres frekvens”. Det lykkedes ikke – undskyld OZ5GX!!
Aktuelt arbejdes der med at få en opgraderet DRAKE Line sat op (Den er nu klar) og den gamle TR4 taget ned for fintrimning.
Det glæder vi os til i Den Gamle By, idet vi så bliver mere aktiv i æteren, til glæde for gæster og hobby.

OZ5GX, Sæby Afd:
Her har du så OZ5GX`s  SSB log fra oktobertesten. En test under gode konditioner, betydelig bedre end i sidste måned. Dejligt at der var så mange QRP stationer der deltog og at de var til at læse i støjen.
Vi ser hen til deltagelse i testen i november måned.

OZ4CG og OZ4FF, Carsten/Karsten:
Der var rimelige gode forhold, synes jeg, men måske knap så mange deltagere, som der plejer??
Tak for QSO’er – du kom rimelig godt igennem i dag. (Tak-tak)

OZ1T, Peter:
Her er min log. Det var ganske skægt at hilse på rundt i landet på denne vis. Jeg prøver at være qrv næste gang.

OZ5WT, Bent:
Hermed resultatet. Det var en lidt “stille” test, men det er vel også begrænset, hvad der kan køres med  en antennelængde på 2,20 m.

OZ1LQO, Søren:
Rimelige forhold og ikke så meget støj på mine kanter. 4 periode var lidt tam, men der kom da lidt i loggen. Mange QRP, det er dejligt. Og så går det egentligt fint med at række bornholmerne. Det kunne være sjovt at vide hvor godt jeg selv går igennem derovre med mine 5W?

OZ8PG, Per:
Fine forhold i CW afdelingen.  Senere i SSB kan det nok være der kom kraftig QSB. Første gang mit score på CW er højere end SSB !

OZ2NYB, Nyborg Afd:
S9 STØJ (igen)! CW afdelingen gik fremragende trods støjen, de mange QRP stationer kom også over støjen. Det var en fornøjelse. I SSB afdelingen vandt støjen, jeg workede de 5-6 stationer jeg kunne høre i begyndelse af hver periode og holdt pause indtil den næste periode startede! Jeg ved ikke om støjen er lokalt, eller om båndet bare var sådan alle vegne, men jeg har oplevet støjgulvet ned på S3, så er det virkeligt sjovt.

OZ6HR, Horsens Afd.
Vedhæftet resultatet fra 80m testen oktober. Ikke helt så mange deltagere som der plejer at være ( tror jeg ), så lidt længere mellem “snapsene”.
Forholdene på grænsen til dårlige. Især første periode var præget af svage signaler, men det blev da lidt bedre gennem testen. Men det lod da til at Nordjyderne, som blev snydt sidste gang på bekostning af bl.a. Bornholmerne, fik lidt mere vind i sejlene denne gang. Til gengæld havde de det så noget sværere på klippeøen.

OZ5N, Steen:
Dejligt at forholdene igen var normale, så vi i modsætning til september testen igen kunne høre hinanden.

OZ30EU, Svend Erik:
I denne test kørte jeg næsten QRP, som vedhæftede billede havde der været overslag i et stik på vej ud til antennen, men det gik når jeg holdt mig på de 100W. (se vedhæftede billede.)

Tak til de rigtige QRP stationer, som kaldte mig, dem var der nogle stykker af, alle lyttet på en dipol hængende 2 meter over jorden i den nærliggende skov, så der er godt 100 meter kabel på.

OZ7MKS, Michael.
Det var da ikke så ringe endda, god test, ret så mange deltagere og fine men variable forhold, så der skulle stadig laves lidt for pengene.

OZS6NF, Gunner:
Ikke så stor deltagelse, så der blev kørt langsomt, men så ku vi nå det hele. Fine forhold, også for QRP, og solen skinner i efterårsvejret.

Vy 73
Gunnar
OZ1GX


 

 

Relaterede

Leave a Comment