Dronningen 80 år

OZ8ØQUEEN

 

 Danske radioamatører fejrer H.M. Dronningen den 16.april.

 

Foreningen Experimenterende Danske Radioamatører vil være med til at fejre H.M. Dronning Margrethes 80 års fødselsdag den 16. april ved, gennem hele døgnet at aktivere flere private amatør-radiostationer rundt omkring i hele landet, inklusive Grønland.

Radioamatørerne vil være i forbindelse med mange andre radioamatører i hele verden og benytte flere forskellige specielle kaldesignaler udstedt af Energistyrelsen specielt til denne begivenhed.

OZ8ØHM benyttes i Danmark og OX8ØHM benyttes i Grønland. Derudover er der et specielt ”Joker kaldesignal” OZ8ØQUEEN som benyttes fra EDR HQ stationen i Odense samt udvalgte EDR lokalafdelinger rundt om i landet.

Ved at have kontakt med disse amatørradio stationer kan der samles point til et specielt diplom. Første kontakt på hver bånd/mode giver 1 point og allerførste kontakt med jokeren giver 2 point.

Du kan læse reglerne på  https://www.OZ1HQ.dk/hm-80.htm og du kan se hvem der allerede er tilmeldte som aktive operatører.

Hvis du vil være med til at aktivere kaldesignalerne denne dag kan du downloade reglerne her eller skrive til Henning oz2i@edr.dk og få dem tilsendt. Det er på samme e-mailadresse du tilmelder dig aktiviteten.