Bands Alive – Ultra-Marathon

The True Blue DXers Club announces

Bands Alive

The 2021 CW/SSB DX Ultra-Marathon

Introduktion. Da den nye solcyklus nu er i gang, og det forventes, at forholdene på HF-båndene gradvis forbedres i hele 2021, lanceres dette hidtil usete initiativ for at give DXere en yderligere motivation til at komme i luften og derfor støtte, forbedre og fremme amatøraktivitet ved hjælp af person -til person kommunikationsformer såsom CW og SSB. Dette initiativ, som vi kalder ”ultra-marathon”, er faktisk uden fortilfælde - dets mål, afspejlet i dets format, er at få folk i luften og skabe så mange unikke kontakter som muligt i løbet af et helt år, og ikke blot at køre så mange lande som muligt.

Varighed. 1. januar - 31. december 2021.

Modes. CW eller SSB. Spørgsmål: hvorfor ikke en mixed-mode? Svar: for enkelhedens skyld. De mange softwarepakker, der kan bruges til at gøre deltagelse, scoring og resultatindsendelse meget lettere, er konkurrenceprogrammer som ikke understøtter mixed-mode. Flere detaljer under “software” senere.

Kategorier. Deltagerne kan vælge en af ​​tre kategorier baseret på den effekt der bruges, uanset antennesystemet. High Power: Brug den maksimale effekt, der er tilladt i licensen. Low Power: Brug maks. 100 watt. QRP: Brug maks. 5 watt.

Bånd. 10, 15, 20, 40, 80 og 160 meter.

Konkurrencens mål. Enhver, der har deltaget i en CQ World Wide DX-konkurrence, vil være bekendt med målet for konkurrencen, hvilket er at score det maksimale antal point. I stedet for en 48-timers konkurrence er dette en årelang indsats, deraf definitionen af ​​"ultra-marathon".

QSO-Point. Stationer kan kontaktes en gang på hvert bånd i løbet af Ultra-Marathon. QSO-point er baseret på placeringen af ​​den kørte station.

• Kontakter mellem stationer på forskellige kontinenter tæller tre (3) point.

• Kontakter mellem stationer på samme kontinent men i forskellige lande tæller et (1) punkt. Undtagelse: Kontakter mellem stationer i forskellige lande inden for de nordamerikanske grænser tæller to (2) point.

• Kontakter mellem stationer i samme land har nul (0) QSO-punktværdi, men tæller med som zone- og lande multiplier.

Multiplier. Der er to typer multiplikatorer.

• Zone: En multiplikator på en (1) for hver forskellig CQ-zone, der er kontaktet på hvert bånd.

• Land: En multiplikator på en (1) for hvert land, der er kontaktet på hvert bånd. DXCC-landeslisten, Worked All Europe (WAE) multiplikatorliste plus IG9 / IH9 og kontinentale grænser er standarderne for at definere landemultiplikatorer. Maritime mobile stationer tæller kun med en zonemultiplikator.

Score. Den endelige score er resultatet af de samlede QSO-point ganget med summen af ​​zone- og landsmultiplikatorer. Eksempel: 1000 QSO-point * (30 zoner + 70 lande) = 100.000 (endelig score).

Software. Realistisk set er konkurrencedygtig deltagelse i dette initiativ kun mulig ved at bruge et af de mange fremragende tilgængelige programmer, der understøtter CQ WW DX-konkurrencen. Disse programmer opdaterer automatisk din score efter hver enkelt QSO. De vil også fortælle dig, hvis en station er blevet arbejdet før, hvilke zoner eller lande du har arbejdet på et af båndene, og hvilke du skal kigge efter for at øge dine multiplikatorer, plus en række andre hjælpeprogrammer, der giver dig mulighed for at koncentrere sig om det der betyder noget - at lave QSO'er!

Deltagelse. For at kunne deltage i ultra-maraton skal du registrere dig på det dedikerede afsnit på TBDXC-webstedet. Deltagelse er åben for alle amatører - du behøver ikke tilmelde dig medlemskab af klubben for at deltage. Når du tilmelder dig, skal du vælge den klasse, du konkurrerer i, samt tilstanden. Disse kan ikke ændres bagefter. Når du er registreret, vil du være i stand til at indsende dine resultater så ofte, som du vil (QSO-point, DXCC-lande, WAZ-zoner og total score, beregnet automatisk af konkurrencesoftwaren). Din position på ultra-marathon-leaderboardet, der offentliggøres på hjemmesiden, opdateres hver gang du sender dine resultater.

Diplomer. I øjeblikket kan vi kun garantere certifikater. Disse vil blive uddelt til de fem bedste resultater i verden for henholdsvis CW og SSB, for henholdsvis HIGH, LOW og QRP power. Certifikater vil også blive udstedt til de tre bedste resultater på hvert af kontinenterne for CW og SSB, uanset effektniveau. Vi er imidlertid i tidlige forhandlinger med en række potentielle sponsorer, og hvis deltagelse viser sig at være på et passende niveau (minimum et par hundrede), er det fuldstændigt muligt, at vi får et par præmier som CW-nøgler, mikrofoner, hovedtelefoner eller kuponer fra store skinke-radioforhandlere.

Kontrol. For størstedelen af deltagerne vil denne et år lange konkurrence ikke have nogen kontroltjek. Enhver, der kvalificerer sig til et certifikat som beskrevet ovenfor, skal dog indsende en adif-fil i januar 2022 med alle de kørte kontakter til ultra-maraton. Manglende overholdelse medfører diskvalifikation. Adif-loggene kontrolleres af klubkonkurrencekomiteen, og ethvert problem - hvis det ikke afklares ordentligt med deltageren - vil også medføre diskvalificering.

Tilmelding samt yderligere informationer på
https://www.tbdxc.net/marathon