VNWA

VNWA

DG8SAQ Thomas Baier har udviklet en fantastisk Vector Network Analyzer hardware som hedder VNWA.
Den tilhørende gratis software, der også hedder VNWA er tilsvarende uden sidestykke og indeholder en virtuel VNWA så potentielle nye kunder til VNWA kan få en indsigt i hvordan softwaren/hardware virker.
Der er en række virtuelle DUT's (Device Under Test) i form af et båndpas filter, kabel simuleringer og komponenter. Alle funktioner er tilgængelige for målinger af DUT's.
VNWA forhandles af SDR Kits i England SDR-Kits (sdr-kits.net) og der findes flere modeller hvor den mest avancerede hedder VNWA3SE, med enten SMA eller N stik, der indeholder et indbygget solidstate testset der muliggør samtidig målinger i både forlæns (S11/S21) og baglæns (S22/S12) retning af det emne man måler på.
Med standard udgaverne VNWA3/VNWA3E skal man manuel vende emnet under test (kaldt en DUT) manuelt ved måling i baglæns retning. Der findes og for standard modellerne an ekstern SMA auto kalibrator enhed der hedder Magi-Cal
Magi-Cal® Automated SMA Calibrator for VNWA (sdr-kits.net)
En VNA og dermed også VNWA kræver kalibrering med kalibrerings standarder før brug og SDR Kits forhandler også disse i SMA,  BNC og N af forskellige udgaver.
For alle gælder at enten er disse kalibrering standarder data for SMA en del af VNWA softwaren og for BNC samt N så medfølger et link for download af den individuelt genererede kalibrerings  kit fil.
Der findes en mængde informationer om VNWA på SDR kits hjemmeside og på internettet. Der er et specielt Forum for VNWA
VNWA@groups.io | Home med et væld af information.
Herunder findes en fil folder der indeholder alle de tekniske data for SMA kalibrerings standarderne udarbejdet af OZ7OU, som også er forfatter til en mængde artikler der findes ved  søgning i #messages efter OZ7OU.
VNWA@groups.io | Files 
På HAMRADIO i Friedrichhafen har DG8SAQ holdet foredrag om VNWA hvor OZ7OU har produceret en række video'er
https://youtu.be/-VO8Z7OqnaA HAMRADIO 2012 på Dansk
https://youtu.be/_x6RKa7QDiA  HAMRADIO 2013 Part1 på Engelsk
https://youtu.be/qKT4wEZHMHQ HAMRADIO 2013 Part2 på Engelsk
https://youtu.be/Sd9XnDE0JpU HAMRADIO 2018 på Tysk
Desuden nogle praktiske videoer om opstart af brugen af VNWA
https://youtu.be/TOMj4jaUSKs Installation af VNWA softwaren (Engelsk)
https://youtu.be/cuLjsJYpODc Første gangs start af VNWA softwaren (Engelsk)
https://youtu.be/gATrqw4lKT8 Første gangs kalibrering af VNWA (Engelsk)