Radiomøde på Knivsbjerg UHF

Torsdag den 22. april 2021 havde vi radiomøde på Knivsbjerg UHF hvor vi havde en bred deltagelse af både medlemmer og gæster i alt 13 deltagere:

OZ0BJ, OZ9JAN, OZ1DTC, OZ9PO, OZ1HYG, OZ2JMG, OZ9ACV, OZ5JAN, OZ1VW, OZ7UE, OZ2BBH, OZ1AKI, og OZ1BMO.

Der var en del aktivitet i vores klub, OZ0BJ skulle rode med antenne i weekenden, OZ9JAN havde programmeret sin erhvervs Motorola som kørte rigtig fint, OZ9PO trænger til lidt fritid efter det hårde arbejdspres, så måske bliver der rodet lidt med antenner, OZ1HYG redegjorde for pejleudstyr til at pejle forstyrrende elementer på repeateren og vi
fandt også ud af vores repeater lå lidt skæv på frekvens.

Stjerneskudssværmen Lyriderne = https://videnskab.dk/

OZ2JMG fortalte om Lyrider (meteorer) som fremkalder ioniserede spor på himlen der kan bruges til at køre DX på VHF via refleksion, OZ9ACV har stadig ikke modtaget sit måleudstyr så det må vente lidt med at få målt på kernerne til antennen.

OZ5JAN er meget glad for sit nye instrument Mini1300 som kan analysere antenner og andet godt helt op til 1300MHz, et rigtig fint værktøj der har mange fordele for radioamatøren og til omkring 1000 kr….

OZ1VW nåede lige at komme over repeateren og hilse på os men batteriet gav vist op, men bedre held næste gang Hans, OZ2BBH havde testet Diamond V2000 for at kunne sammenligne med resultaterne fra OZ1BMO, det viste sig at være samstemte data, så de har et dårligt SWR omkring 432.000MHz, ligeledes har OZ2BBH også klargjort et pejleudstyr som han sendte billeder af til OZ1BMO og det ser rigtig fint ud. Det bliver spændende at få det demonstreret når det kører.

OZ1BMO havde rodet med Muxon antenne til 145MHz hvilket ikke rigtig ramte plet da resonans punktet lå næsten 12MHz under beregning, så den skal nok finjusteres. Han havde også prøvet at sætte udstyr op til MeteorScatter (MS) og haft kontakt med John på systemet, dog ikke via meteorer, men det virker.

OZ7UE er i gang med en antenne til VLF der kræver en spole på 120 meter kobbertråd i en HulaHop ring, det glæder vi os til at høre mere om. OZ7UE er også snart klar med de FT240-43 kerner som vi skal bruge til vores klubprojekter, hvilket desværre må vente lidt grundet Covid-19….

En rigtig hyggelig aften hvor vi holdt gang i repeateren i over 2 timer, det må siges at være en succes 😊

Vy73 de OZ1BMO
Gert


Se alle nyheder på vores altid aktuelle og opdaterede hjemmeside http://www.oz6arc.dk.
HUSK! Opdater din browser, så det ikke er gammelt indhold fra cachen, du ser! Det er ikke altid browseren gør det selv! Har du forslag til relevante link´s, så skik en email til mig, og dermed bidrage til lidt afveksling på hjemmesiden !

Selvfølgelig fortsætter vores daglig snak på Lokalfrekvensen 145.525 MHz omkring kl.17 …
og hver lørdag kl. 9,45 omkring frekvensen 3,707 MHz +- QRM og/eller på 145.525 MHz !
73 og velkommen !


73´de oz9acv.