Bemærkninger til ARI Contesten 2021


OZ1JUX@oz1jux.dk

ARI International DX contest

Ingen tilmeldte deltager udover Niels Bo OZ1ETA og mig (Kim) OZ1JUX. Niels Bo ringede og spurgte hvad gør vi dagen før testen.
Jeg svarede vi kører som planlagt. Jeg tog der op fredag aften vil lige køre nogle FT8 QSO’er inden testen gik i gang lørdag eftermiddag (271)

Lørdag formiddag satte jeg lN1MM op på Master computeren samt den Niels Bo skulle bruge og på Jan’s PC skulle primært bruges til RTTY.
OZ1ETA ringede lørdag formiddag og vi skulle sætte stationen op som han kunne bruge remote. Alt løb tilfredsstillende og han tog ud og handlede sammen med konen.
10 minutter før testen ringede han igen og sagde at han blev lidt forsinket. Jeg havde sat et ZOOM link op til testen så vi havde forbindelse den vej under contest.

Jeg havde planlagt at gå i gang på 15 meter Phone, men der skete ikke noget så skiftede jeg til RTTY.
Men så meldte Murphy sig på banen hos OZ1ETA der kom nogle mærkelige pulser som bevirkede at han ikke kunne høre hvad modparten morsede.
Først troede vi at det var når jeg sendte på 15 meter RTTY med godt 600 watt ud til Sommer antenne uden filter, men ak det var ikke og fejlen kunne vi ikke finde.
Vi bøvlede i godt 2 timer med det problem og nogle få 15 meter RTTY QSO’er på 15 meter
Løsning var at Niels Bo skiftede fra Flexradio 6600 til 6700 og væk var fejlen, Og så skulle der køres test jeg skiftede bånd til 40 meter RTTY.

Vores mål var ikke det vilde med kun os 2 til en Multi/Multi setup. Vi kunne skifte bånd som det passede os samt Mode.
Havde vi i stedet valgt Multi/single så havde vi været underlagt 10 minutters reglen med bånd , samt Mode skift.
Og på CQCONTEST kunne vi se den klasse vi var i kun var en mere der postede deres score, men de var langt foran os
med næsten 30000 point.
Dem når vi ikke sagde jeg, bare vent sagde Niels Bo mere derom senere

Som tiden går pludselig siger OZ1ETA kan du ikke lige sende ZOOM linket til Khalid A41CK, mig over til en anden PC for at sende linket.
Han kommer lige ind og siger hej, kører 6 Phone QSO’er på 20 meter omkring 21 UTC.
Og ca klokken 23 UTC siger Niels Bo at han ligger siger om jeg vil give ham 40 meter antennen så den var klar til ham når han stod op.
Jeg fortsatte en times tid mere og så var det godnat Ole. Men vi havde overhalet dem der lå nummer 1.

Den fik lige 5 timer på øjet. Og nu skulle jagten sættes ind på at overhale dem igen sættes ind. Men nej de havde ikke postede deres score siden Kl. 0:45 UTC - (efter testen tjekkede jeg DXsummit, reversebeacon, det var blev spottet med ikke overvældende i forhold til OZ5E på reversebeacon.
Men om alt så en god contest selv kun med 3 operatører
____________________________________________________________________


OZ3SM Stephan Muller 

En god  international Contest der er naturligvis har sigte paa at give italienske stationer en god oplevelse, idet alle andre kan samle Mutipliers for I-stationer i forskellige distrikter samt DXCCs. Desuden får man 10 points for en I-station, 1 point fore en EU-station og 3 points for udenfor Europa. Derfor passer den contest fint til den lille amatør med lavt placerede antenner i et villakvarter.

Jeg holdt oeje med andre deltageres placering paa CqContest-serveren, og saa, som Henning, at flere af de saedvanlige danske contestere var med.
Spaendende og motiverende at deltage i smaa selvetablerede konkurrencer. Det betoed i hvert fald at jeg deltog i hele 10,7 timer i stedet for de saedvalige 4 til 5 timer.  Tak for kampen til alle paa online serverne og tak til OU2i, OZ1AAR,  OZ2TF og OY1CT for QSO.

Resultatet claimed iflg. N1MM+:
Class: SO CW HP
QTH: jo65gv
Operating Time (hrs): 10:47
Summary:
 Band  CW Qs   Qs  Mults
------------------------------------
   80:  164                     61
   40:  188                     78
   20:  205                      93
   15:    14                      13
   10:
------------------------------------
Total:  571                     245  Total Score = 558,110

Club: Chiltern DX Club
Comments:
Rig: Elecraft K3/P3 and SSPA 600W to
Ant: 80m vertical loop and Hexbeam 10 m up in urban environment
Thank you again  for the great contest.
Conditions relatively good, with 15 M opening slightly.
Participated twice as long as usual due to uploading to CqContest online server.
Vy 73 de Steve, OZ3SM
_______________________________________________


OZ2I Henning Andresen <ha@oz2i.dk>

Hej
Jeg var i Odense på EDR radiorum.
Egentlig havde jeg bare tænkt mig at deltage i RCC lørdag mellem klokken 3 og 9 UTC.
Men da den var slut kom jeg til at kigge på cqcontest.NET serveren og der var en del OZ-stationer som havde annonceret deltagelse i ARI testen. Og det er jo faktisk en ganske god test med megen aktivitet. Så jeg besluttede mig til at deltage - nu var jeg jo kørt helt til Odense.

Da testen startede klokken 12z kunne jeg mærke at forholdene var med mig - jeg havde let ved at presse mig gennem pile-ups på Italienerne og jeg kunne få gang i nogle gode RUNs. Hvad mere kan man ønske sig?
Det gav mig en god motivation til at give den gas og se om jeg kunne slå OZ-rekorden. Jeg havde skrevet ned at der skulle køres 573 QSO'er og der skulle opnås mere end 490.000 point.
Lørdag klokken 22z var jeg nået til 445 QSO og knap 300.000 point.
Så lagde jeg mig for natten - med ro i sjælen  ;o)

Kom i gang søndag morgen klokken 06.10z på 40 meter.
Skiftede til 20 meter efter ca 30 minutter og så gik det løs på både 20 og 15 meter.
Det var herligt at få en Italiener i loggen og endnu bedre hvis det var en multiplier - sådan en gav cirka 5.000 point så dem kunne jeg godt bruge lidt længere tid på.
Til gengæld brugte jeg ikke mange sekunder på alle de andre, for de gav jo kun et enkelt point (DX=3). Kun hvis det var en multiplier brugte jeg tid på dem. Og dem var der en del af som jeg "plukkede" på, især 15 meter. A4, VU, YB, W, PY, ZS m.fl.

Jo, jeg havde en rigtig god weekend her i Odense. Nu vil jeg pakke sammen og køre hjem.

Tak for QSO: OZ2TF, OZ1AAR, OZ3SM, OZ5E. Fik OZ på 80-20-15 meter båndene.
----------------------------
 Vy 73 de OZ2I  Henning
----------------------------

Her kan du se en analyse af mine resultater.


ARI International DX Contest - 2021
Call: OU2I
Operator(s): OZ2I
Station: OZ7EDR
Class: SO CW LP
QTH: JO55EJ
Operating Time (hrs): 13
Summary:
 Band  CW Qs  Ph Qs  RTTY Qs  Mults
------------------------------------
   80:   62     0       0       40
   40:  261     0       0       80
   20:  278     0       0       95
   15:   68     0       0       38
   10:    0     0       0        0
------------------------------------
Total:  669     0       0      253  Total Score = 645,656

Club: Danish DX Group
Comments:
Elecraft K3s - 100 Watt
3 elm yagi for 20-15-10 meter
one 40M dipole for 40+80 meter
Meet u in the next CW contest
73 de OZ2I Henning


OZ0B Søren Kristensen via OZ-Contest 
<oz-contest@contesting.com>

ARI DX 2021
Min første deltagelse i denne contest - men sikkert ikke den sidste.
Jeg fandt desværre ikke tiden til at køre contest forrige weekend, så nu var det ved at være længe siden jeg havde været igang. Man skal jo holde sig i form så jeg besluttede at deltage i ARI, selvom jeg havde tilkaldevagt i weekenden. Tænkte at jeg bare måtte give den gas så længe jeg sad ved radioen.

Så igang kl 1200 GMT. 15m var åben (på klem) så jeg startede der, men skiftede hurtigt til 20m hvor den var væsentlig mere aktion. Fandt hurtigt ud af at det var Italienerne der gav godt med point i loggen, så de blev jagtet overalt. Kl 1330 tikkede det første vagt-opkald ind, så jeg måtte forlade radioen og starte firmabilen op med kurs mod Århus.

Tilbage ved radioen igen kl 1745 hvor der stadig var liv i 20m. Fik kørt en del DX Mults blandt andet PY1, ZD7, VE, KL7, og K. En time senere skiftede jeg til 40m hvor Italienerne stod som sild i en tønde. Så der blev høstet godt med point.
Jeg prøvede flere gange at køre RUN, men det var primært 1 point stationer der bed på krogen. Så jeg kunne ikke lade være med at skifte tilbage til S/P og høste alle de fede 10 point / Mult stationer.
Nå, men kl 2215 burde jeg have skiftet til 80m og fortsat med at høste Mults, men en hård uge på jobbet havde sat sine spor, så jeg måtte lave "en Henning" og krybe i soveposen. Op igen kl 0400 og lave kaffe. Igang på 80m. Kørte KP2 Virgin Isl som en af de første - så er vi sgu igang igen. Så gik det ellers stille og roligt derudaf på 80m, 40m og 20m. Ja, selv 15m gav lidt Mult tidligt på formiddagen.

Kl 830 fik jeg endnu et vagt-opkald igen og så måtte firmabil afsted igen. Så det var slut med ARI for denne gang.

Men, men, men. En ganske fin contest. Med MASSER af Mults - lige som vi kan lide det. Og ganske godt aktivitet. Sidste år havde de modtaget 2145 logs så der skal nok have været mindst 2500 deltagere. Det er ikke helt tosset. Og skippet passer fint til Italien, hvem kan ikke huske barndommen hvor man hørte italienere på walkien? Der var endnu engang en god portion OZere på OnlineScore, det er bare fedt. Henning og Stephan gav den virkelig gas. Og 1THC fik kørt en del flere en han plejer, tillykke med det Tommy.
Jeg er fint tilfreds med resultatet og med lidt justeringer af min døgnrytme (soverytme) næste år, kommer jeg stærkt igen i jagten på OZ rekorden.

Ca 9 timers aktivitet gav følgende resultat:

Band    Qs    DXCC    Prov
3,5       33        18        11
7          125      41        55
14        114      43        43
21         28        9        15
total    300        111    124
Score 414.305

73 herfra, CU i næste contest.
Søren / OZ0B / OZ1ISY


OZ1AAR Villy Nielsen via contesting.com

Dr all.
Jeg kom først igang kl. 15:45z pga. en lille udflugt til Ganløse som tog noget længere tid af min radiotid, men det er ofte vilkårene nå familie og venner også skal holdes ved lige.
Men så er det herlige jo, at man bare kan dumpe ind og være med i en contest med den tid man nu kan få til rådighed.

Ja, ARI-testen er med fokus på ITALY og her er der jo minimum 10 points og ofte også en multipler at få i loggen. For mig blev det nu mest en gåen til og fra og langt hen af vejen kørte jeg run.
Der blev da også tid til at deltage i EDR´s lille aktivitetstest søndag formiddag, en god lang gåtur med XYL i vores nærliggende skov.

Forholdene var vel ej gode men ej heller helt umulige - jeg fik nogle få QSO´s på hhv. 15m og 10m. Jeg oplevede ikke ret stort respons fra NA når beamen var i den retning, derimod var der lidt flere hits fra SA. FE var der ikke respons overhovedet i den tid jeg var på.
Vil også takker for div. QSO´s med danske stationer.

Iflg. N1MM var jeg i gang i 8:55 timer

Band     QSOs     Pts  DXC  Pro  Pt/Q
3,5      85     300   25   16   3,5
7     161     663   32   39   4,1
14      82     369   22   24   4,5
21        5       22     3     2   4,4
28        3       30     0     3  10,0
Total     336    1384   82   84   4,1
Score : 229.744
Rig : K3
Antennas : 2 el. quad og multiband horizontal loop samt en ca. 12m høj
vertical afstemt i bunden med en autotuner, funker rimelig på 40m og delvis
80m

Vy 73
de OZ1AAR, Villy


Denne test fik et gevaldigt skub opad sidste år. Det bliver spændende at se hvor mange der deltog i år.

Bemærkningerne er hentet fra OZ-Contest mailing list
OZ-Contest@contesting.com
http://lists.contesting.com/mailman/listinfo/oz-contest

Se de danske rekorder for denne test her.