Vores første møde – 13. maj

Den 13. Maj 2021 var den store dag hvor vi igen kunne mødes under skærpede forhold, det indebar brug af mundbind og sprit (til hænderne).

OZ7UE, OZ1HKT, OZ0BJ, OZ2JMG, OZ5JAN, OZ1VW OZ9PO og OZ1BMO havde lagt vejen forbi vores klubhus, hvor vi for resten også havde besøg af en ræv der var meget interesseret i vores udendørs eksperimenter med EFHW antenne og OZ5JAN’s nyindkøbte kortbølge – SDR radio..

Der blev snakket meget og udvekslet erfaringer samt givet gode råd. OZ1HKT fik nogen gode fif til sin strømforsyning der dykker i spændingen, og OZ1VW fik forvist spændende højeffekt udstyr af OZ2JMG. Udenfor i træerne havde OZ5JAN, som sagt, monteret en trådantenne som blev tilkoblet en 9:1 balun, som gav fine resultater både på 80 meter og på 20 meter. Det vakte stor forundring at der ikke skulle mere til for at lytte til HF båndene. Eksperimentet gav bestemt gode ideer til de andre amatører som fik lyst til at prøve på hjemmefronten. OZ1BMO havde medbragt nogen små 64:1 UNUN’s som vi også prøvede på Jan’s trådantenne med godt resultat.

Det var en rigtig hyggelig aften, lidt koldt, men pyt vi havde det sjovt og det er det vigtigste…

Hvis vejret bliver varmere næste gang, vil vi prøve at opsætte en QRP station ved spejderhytten bag ved klubhuset, så der kan vi få afprøvet vores små transportable HF radioer hvis de medtages..og hvis vi kan få SWR ned i en passende størrelse.

Vi fik også kikket på vores antenne rotor som drejer rundt, men visningen er helt ude af tur, den skal efterses og 80 m dipolen trænger også til et service eftersyn

Vi ses på næste torsdag, den 20. maj 2021 kl 1930!

Vy73 de OZ1BMO    Gert