OZ6ARC – Ugebrev 21

Den 27. Maj 2021, havde vi igen et spændende møde i OZ6ARC, der var mødt 12 amatører op til vores eksperiment med den lille MiniWhip antenne.

Vi valgte at føde den med et 9V batteri og det gik glimrende, HF stationer fra nær og fjern dukkede bare op på skalaen med kæmpe signaler. Alle kiggede op på den lille stump der sad i toppen og måbede over dens evne til at suge HF signalerne ind. Vi prøvede med flere forskellige typer af MiniWhip’en bl.a. havde Jann OZ5JAN medbragt en langstrakt udgave af Whip’en, men den virkede nøjagtig lige så godt som OZ1BMO Gert’s udgave. OZ0BJ var mastholder til OZ9PO Poul’s 6 meter mast.

Efter forsøgene havde OZ1ODK lavet en dejlig kop ”Amatør Kaffe” som blev nydt i den fri natur bag klubhuset og der blev virkelig snakket amatørradio…

Næste gang den 3. Juni vil OZ7UE John lave et oplæg til vores nyligt indkøbte ringkerner FT240-43 med ideer til hvad den kan bruges til. Der vil blive forevist forskellige typer og også lidt teori omkring de forskellige ting der kan komme i spil. Det vil blive lavet som en WorkShop, hvor alle kan komme med erfaringer og input. Der vil også være noget teori, som alle vores nye amatører kan lære noget af, så det er med at medbringe de ”stive” ører..

Vi ses på torsdag.

Vy73 de OZ1BMO, Gert .