Udenlandske diplomer

Har du planer om at bestille fysiske diplomer el.l., der sendes uden for EU, så kan du desværre blive overrasket af et importtoldgebyr fra fx PostNord.

De nye toldregler i EU med importmoms og importgebyr på alle forsendelser, der bliver sendt fra et ikke EU-land til EU herunder Danmark. Grænsen er nu DKK 0,00, og der skal betales importtoldgebyr på alle forsendelser uanset værdi. Nogen kender sikkert det berygtede gebyr hos PostNord på DKK 160,00.

Indtil videre har denne ændring ramt DXCC diplomet fra ARRL, idet en dansk amatør har måtte betale DKK 250,00 i importmoms og importgebyr. Det rammer sikkert også andre diplomer, plaketter o.l., når de sendes uden for EU.

Reglerne fra 1/7 er, at du skal betale 25% dansk moms af den samlede udgift inkl. fragt fx til DXCC diplomet samt et transportørgebyr fx PostNords på DKK 160.00. Det er formentlig dig, der skal oplyse varens værdi, og så beregnes den danske importmoms ud fra dine oplysninger eller dokumentation.

Med de nye regler kan det betale sig at samle til bunke fra et sted og bestille flere diplomer el.l. samtidig. Transportørgebyret er pr. forsendelse, ikke pr. certifikat.