Det er med stor sorg, jeg må meddele, at Jørn Olav Ottosen, OZ8RW pludselig er gået bort den 24. oktober 2021. Jørn Olav voksede på Stevns sammen med sin storebror Leif, og de to drenge begyndte tidlig at eksperimentere med radioer og elektronik, og Leif fik som den ældste først licens med kaldesignalet OZ1LO; senere fulgte Jørn Olav efter med kaldesignalet OZ8RW. Interessen for teknik førte naturligt til en uddannelse som ingeniør, og efterfølgende i en årrække ansættelse på Storno.

På grund af sygdom måtte Jørn Olav lade sig førtidspensionere, og han flyttede til familiens hus i Køng på Sydsjælland, hvor Leif også havde sin radiostation; mellem de to var der en naturlig arbejdsdeling: Jørn Olav var teknikeren og Leif operatøren. Lidt QSO’er blev det dog også til, 8RW lå helt i toppen på DXCC-listen på 6m.

Udover at passe jobbet som tekniker og udvikler på radiostationen fandt Jørn Olav også tid til andre gøremål, han var således i 20 år medlem af menighedsrådet for Køng og Svinø sogne, og redaktør af rådets hjemmeside, og han hjalp mange ældre i lokalområdet, når de havde problemer med PC’erne.

OZ8RW var en dygtig tekniker, og vi var mange amatører, der nød godt af hans store tekniske viden, som han gavmildt delte ud af. Vore diskussioner, også om andre emner, vil blive savnet.

OZ8RW var sine venners ven, jeg er taknemlig for at have været en af dem.

Jørn Olav blev 74 år. RIP.

                                                                                                       OZ5DX, Hans