Jeg har fulgt AMSAT-DL’s aktiviteter med hensyn til Es’hail projektet fra begyndelsen, var iovrigt ogsaa med da satelliten blev sendt op den 15. November 2018 fra Cape Canaveral med deltagelse i det efterfoelgende officielle Launch Party!

Inden amatoer delen af Es’hail satelliten officielt blev aabnet var det tilladt fra den 12. Februar 2019, at anvende den til experimenter og jeg koerte flere QSO’er bl.a med OZ2OE. I begyndelsen bestod min statiionen en ombygget DB6NT upconverter, der oprindelig var til 2320 Mhz, efterfulgt af en WiFi forstaerker som kunne producere omkring 3W, modtageren var en LNB (PLL) efterfulgt af en FUN Cube dongle, oplink antennen var, og er stadig en 60cm G3RUH prime focus, downlinken en 85cm offset antenne.

Paa billedet ses min nuvaerende station, som er opbygget omkring en ADALM-PLUTO der er modificeret med en 0,2ppm  TXCO og diverse extra jordforbindelser, den er efterfulgt af en modificeret CN 0417 som driver et ca. 15W PA trin. Modtager delen bestaar af en u-modificeret dual Octagon LNB, den ene udgang gaar via en bias og daempnings kreds til Plutoen, den anden gaar til en MiniTiouner til DATV modtagelse. Det hele er indbygget i et kabinet med stroemforsyninger (Indgang enten 12V DC eller 220V AC) LF forstaerker, hoejttaler med daempning ved sending. PLUTOen bliver styret af ”SDR Console” programmet som constant koerer full duplex, sending foregaar ved at tilfoere spaeding paa PA trined og styres af en fod-taste.

En anden aktivitet over QO100 er DATV hvor jeg ofte har QSO’s med OZ1CMV som eneste danske station jeg har moedt.