Spændende foredrag i Roskilde afdeling Torsdag d. 7/4

Leibniz Institute of Atmospheric Physics at the University of Rostock (IAP) har sendt to mand, heraf Dr.-Ing. Toralf Renkwitz, DJ8MS herop for hos OZ1RH at installere et radar system til monitorering af meteorscatter til brug for deres forskning.
 
EDR Roskilde, OZ9EDR får torsdag aften 7/4 et foredrag på engelsk om hvad deres forskning går ud på. Det kan vi sikkert lære noget af, både om meteorer, ionisering, vinden i +-85 km højde, sporadisk E, ionoscatter og PMSE og det der ellers sker deroppe. Det foregår på OZ9EDR’s klubmøde, som i denne anledning er hos OZ1RH på adressen Vanløse Sand 10, 4370 Store Merløse. Der er åbent fra kl. 19 og foredraget starter ca. 19:30. Tilmelding på SMS til 40367767 hvis du endnu ikke er medlem af OZ9EDR så vil jeg forsøge at skaffe nok stole og kager (!) til kaffen. First tilmeldt first served…
 
73, Palle, OZ1RH.
 
Leibniz Institute of Atmospheric Physics at the University of Rostock (IAP) har sendt to mand, heraf Dr.-Ing. Toralf Renkwitz, DJ8MS herop for hos OZ1RH at installere et radar system til monitorering af meteorscatter til brug for deres forskning. Det drejer sig ikke så meget om selve meteorerne, men om at bruge dem til at måle ‘noget’ om ionosfæren: