KiCad Workshop

KiCad Workshop

Ved OZ3QY Jan Anderschou

Tirsdag den 20. september.

Her kan du få en god introduktion til hele programpakken fra diagramtegning til færdigt print. Du får en praktisk indføring i de forskellige processer:

- Diagramtegning

- Printudlægning

- 3D grafik

KiCad for første gang

For at få det bedste udbytte, bør du medbringe din egen computer, hvor du har installeret programpakken. Programmet er gratis og downloades på https://www.kicad.org/download/. Vi gennemgår programmets forskellige dele og giver tips til et fornuftigt arbejdsflow.

Vi vil så i fællesskab lave det første diagram, et fornuftigt printudlæg og se på, hvordan man så kan få printet lavet i praksis.

Vores projekt bliver konstruktionen du ser i billedet herover, en PWM-

styring til hastighedsregulering af f.eks. en blæser.

Har du allerede prøvet KiCad

Du har måske arbejdet med kiCad et stykke tid og har lyst til at komme videre.

På denne første aften kan vi ikke komme rundt om alle mulighederne, men tag gerne dine spørgsmål med, så kan vi prøve at finde nogle løsninger.

Hvis der er stemning for det, vil vi lave en opfølgning med mere avancerede teknikker, f.eks. udlægning af print til HF, tilføjelse af egne specialkomponenter, logo og tegninger på print og meget mere.

Tilmelding m.m.

Først og fremmest er workshoppen gratis, og alle er velkommen.

Vi ser meget gerne at du tilmelder dig, så vi ved hvor mange der kommer. Brug mail oz3qy@anderschou.dk. Samtidigt kan vi sende dig noget materiale på forhånd.