Ugebrev 33-22 Aabenraa

Mojn Venner!

Den 20. Oktober var der læring på programmet i OZ6ARC. Det var godt besøgt og 14 amatører havde lagt vejen for vores klublokaler.

Igen havde Jan OZ8TE stævnet os til et lærerigt foredrag om et genialt program der hedder TINA. Programmet er et planlægnings program hvor man kan opsætte et kredsløb, f.eks. en transistor forstærker på tegnebrættet og afprøve alle spændinger og komponenter inden det udføres fysisk på printet.

Vi fik vist forskellige kredsløb bla. et RC-led og LC-led. Programmet kunne derefter vise kurver over frekvens forløbet i et vektor diagram og måle-spændinger.

Jan forklarede fint hvor programmet havde sine stærke sider og samtidigt også et par gode råd om hvordan man kan undgå de svage sider i programmet, som f.eks. skal man altid huske at have en stel forbindelse med i opsætningen og et output til målingen…også kaldet en ”Måle-fanden”

Programmet er gratis og der er i klubben en kopi man kan bruge til at få det lagt på en medbragt PC.

Vi fik også besøg af en meget interesseret ny amatør aspirant, nemlig Poul Erik Hadberg, som var blevet anbefalet at opsøge OZ6ARC. Han vil gerne være medlem af vores klub så han kan få den hjælp der skal til for at få sin licens. Poul fik en lille 2 meter station med fra klubben, så han kan starte med at lytte i det bånd.

Vi ønsker Poul velkommen i klubben!

Næste gang er der almindeligt klubmøde i OZ6ARC hvor vi får mulighed for at drøfte de ting der er dukket op om programmet og et væld af andre ting

Vi ses den 27. Oktober kl 19:30 i vores klub til hygge, radiosnak, kaffe og brød…

Vy73 de OZ1BMO

Gert

- - - -

Vy 73 de OZ1CCJ

Arthur
+45 4031 3709

Hej alle.

Dette er en information angående bespisning på ATF i år. Af årsager der står uden for EDR’s indflydelse, kan der i år ikke bestilles mad i SKF hallens cafeteria, da der ikke er nogen til at bestyre den. Derfor er der desværre kun mulighed for at forud bestille den menu som hallen har fremskaffet. Og derfor SKAL maden forudbestilles, og kan ikke købes på stedet, som det har været før hen. EDR står for at modtage bestilling af  madbillet på: atf.edr.dk.. Andet har vi ikke indflydelse på, og dette SKAL ske inden den 29. oktober.

Ellers skulle EDR bestille et bestemt antal kuverter, og betale for dem uanset, om de bliver solgt eller ej, hvilket kunne give EDR et kæmpe regning for ikke solgte middage.

Der må ikke spises medbragt mad i hallen efter kontrakt med hallen.

Vær venlig og informere de radio amatører i kender.

Vy 73 de OZ1HPS
Koordinator for ATF 2022
Lars Henneberg, Toften 18, 7323 Give, Denmark, +45 20713594

  - - - - -
Se alle nyheder på vores altid aktuelle og opdaterede hjemmeside !
 http://www.oz6arc.dk.
- - - - - - - - - - -
Selvfølgelig fortsætter vores daglig snak på Lokalfrekvensen 145.525 MHz omkring kl.17 ...
og hver lørdag kl. 9,45 omkring frekvensen 3,707 MHz +- QRM  og / eller på 145.525 MHz !
73 og velkommen !

73 ´de oz9acv Lejf