OZ7YY silent Key

Mange husker Finn fra dagene i Århus.

Både det sociale men også som læreren på Teknisk Skole men absolut også som radio amatøren OZ7YY

Finn var jæger, i ordets bogstavelige forstand. Det foregik både med riffel såvel som antenner.

Han var QRV fra Afrika (ifb. med arbejde). Fik tjansen med at få kommunikation op at stå af sin chef. Fortalte at man ikke behøvede at gøre ting mere indviklet end de var. En Ingeniør fik derfor frataget bestallingen og Finn sendt af sted af 2 omgange

Han var også aktiv fra Grønland som OX3YY i 2006 og fik listet Big game jagt ind. Finn fik nedlagt en moskusokse. OX3YY (ddxg.dk)

Friedrichshafen

2006 var også året hvor Finn og andre fra DDXG besøgte Friedrichshafen. Finn var meget social både sent aften og tidlig morgen og ikke mindst blev dagen skudt i gang med underberg/gammel dansk.

Finn fik altid introduceret oz OZ’er til de rigtige mennesker i Friedrichshafen.  “Jamen ham skal du da lige hilse på, han er altid god at kende til en senere lejlighed” var kommentaren.

En god købmand

Finn forstod om nogen at gøre gode forretninger. Han fik strikket en god aftale sammen med en teleudbyder om brug af hans mast hvilket betød gratis årlige vedligehold af sine antenner.

De færreste har haft fornøjelsen af en 4square til 160m men det havde Finn. En vinter måtte Finn dog smide håndklædet i ringen da hans 4square stod under 1m vand. Radioamatører fik derfor muligheden for gratis Put and Take.

Mands mod med holdninger og meninger

De færreste kunne ændre Finns holdninger og meninger både politisk og i amatørverdenen. Finn stod gerne til mål på hans holdninger også overfor EDR har DDXG haft en god forkæmper. Der var nok kun 2 personer som kunne overtale Finn til en mere pragmatisk tilgang til en sag. Det var Allis OZ1ACB, og Rie Finn’s XYL. Vi andre fik kamp til stregen, og måtte argumenterer godt for vores sag.

Men Finn har også været med til at være med til flere skjulte kampe for EDR end mange er klar over. For ham var hovedsagen at der skete noget positivt for de danske radioamatører.

Finn underviste også på Teknisk Skole og til amatørprøven. Mange radioamatører kan takke Finn i dag for deres hobby.

Ære være Finn´s minde

OZ1IKY, Kenneth & OZ4VW, Arne