ARRL DX CW 2023 – Bemærkninger opdateret

OZ5W - OZ7BQ - OZ3SM - OU2V - OU2I

___________________________________________________________________

OZ7BQ  Arrl DX Contest, 10M Low CW

Hej

Egenligt synes jeg at det er lidt kedeligt kun af køre et par lande i en contest, men hvis aktiviteten er stor nok, så går det endda.
Og jeg skal love for, at der skete noget på 10M i denne weekend.
K1LZ kom igennem allerede et par timer før solopgang i Østamerika. Straks efter deres solopgang var 10M båndet fuldt af aktivitet, og selv med mine 100W og en lodret rombeformet helbølge loop kunne jeg i en times tid lørdag eftermiddag holde et run kørende. 10M lukkede hos mig først lidt efter kl 1830 UTC, så forholdene var vist ret godt.
Søndag gik det lidt langsommere, specielt i timerne lige før og efter solnedgang hos mig, hvor Vestkysten kom igennem. Mange W6ere, men ikke meget fra den nordlige vestkyst. Brugte en del tid på at søge multiplers, og det blev da også til OK, NV, NM, MT men ikke OR og UT, som jeg hørte, men det var der også mange andre, der også gjorde. Til gengæld var der ingen pile-up på K2ACX fra DC, som vist er ret sjælden.

Resultatet af weekendens aktivitet blev:
Band     QSOs     Pts  Sec  Pt/Q
28     300     900   52   3,0
Total     300     900   52   3,0
Score : 46.800
Så denne contest var alligevel ikke så kedelig.
73 Hans Jørgen

______________________________________________________________

ARRL DX CW 2023 // SOUAB HP - OZ3SM

Hej Contestere,

Forsøger altid at være med i denne DX klassiker, hvor kun US og Canadiske stationer er i verdens centrum. Det forløber næsten altid på en anden måde end forventet.
Sidste år hærgede en voldsom storm/orkan over OZ-land. Dette fik mig til at sænke min Hexbeam til horisontal position og jeg deltog i Single Band 80 M med min 80 m vertikale loop som antenne. I år hærgede en storm/orkan også DK og jeg frygtede ringe deltagelse igen.
Ned med Hexbeam torsdag.. Vejrmeldingen  forudsagde, at det værste skulle være ovre i løbet af natten til lørdag. Derfor besluttede jeg at køre All Band startende med min 80 m Loop.
Satte vækkeuret til 02:30 og kørte til 05:48 (UTC) på 80 og 40 m båndene. 160m blev forsøgt, men uden held. Det blev til 74 på 80 og 117 på 40 m båndet, fine signaler ingen problemer.
Stormen var nu aftaget så meget , at jeg besluttede at rejse Hexen igen. Derefter var jeg klar til at fortsætte 12:39 . 15 og 10 m båndene var helt åbne mod NA som jeg ikke har set i mange år. Så jeg gik i gang på 10 m med et run på ca 1 time med 160 Q/hr så 15 m med et lignende run. Signalerne var 9 ++ for de fleste stationer og støjgulvet meget lille. Jeg vekslede mellem 10 og 15 når jeg havde kørt et "bånd tomt" frem og tilbage indtil kl 15:12 og ville give 20 m et go, og igen med et godt run, for derefter at returnere til 10 og 15 kl 15:42 hvor jeg fortsatte til kl 19:17, idet 10, 15 m båndene var døende. Skift til 20 m indtil 21:25.
Så til køjs indtil 04:16 for at gøre 80 og 40 m contestere glade.Den samme rutine med skift mellem båndene 10, 15 og 20 fortsatte til jeg sluttede 21:05 søndag aften.
Resultatet var en skøn weekend, som jeg aldrig tidligere har oplevet, hvor der var helt tæt løb mellem 10, 15,og 20 med 354, 320, 337 QSOer og med 51, 49, 50 Multipliers.
Resultatet efter ca. 19 timer i sadlen:

Call: OZ3SM
Operator(s): OZ3SM
Station: OZ3SM
Class: SOUAB HP
QTH: jo65gv
Operating Time (hrs): 19

Band QSOs Mults
160:         0
80:         74        22
40:        117       41
20:        337       50
15:        320       49
10:         354       51
Total:    1202     213   Total Score   768,078

Vy 73 de OZ3SM, Stephan

_____________________________________________________________________

ARRL DX CW - OU2V

Så kom min første contest i 2023...

Havde egentlig glemt at det var den kedelige test, hvor det kun er usa/canada-stationer der tæller, og med mit sats på at bruge qrp på 40m, så var det høje odds.
Målet var over 300 Qs, men tja det blev ved drømmen... måske jeg burde ha en 6 elm. beam til 40m... ( endnu en drøm. )
Tog første omgang lørdag morgen kl.ca.2 til godt 4, hvor der var svage signaler og langt imellem takers.op igen kl.7 til 9,hvor jeg fik et par ekstra i loggen, selv om det var lyst...en aha oplevelse...
Næste omgang blev så planlagt til søndag morgen kl.ca.3.. men da jeg var gået tidligt i seng lørdag aften, og blev vækket af xyl ved ca.24-tiden, ak så ku jeg jo lige så godt stå op og prøve at køre lidt flere...det var en god beslutning, da jeg fra midnat til godt kl.2 kørte 13 stationer, og herefter var der ikke bid. Så den plan med at stå op kl.3, blev heldigvis ikke afprøvet.
Kørte udelukkende S/P, da en svag station som mig ikke kunne få noget run.. jeg kørte kun 5 watt !. Udstyr TS480 på laveste setting 5W, og en dual-wire GP.
Her er mit resultat... ( næste gang håber jeg cndx er bedre )

Band   QSOs     Pts  Sec  Pt/Q
7           32      96   16   3,0
 Score : 1.536
Fortsat god jagt til dem som kører allband.
ps.. fik slået græs lørdag, så lidt andet end contest var der da tid til.
vy 73 de Lars oz1fjb - ou2v

________________________________________________________________

ARRL DX CW // MULTI-2 HP - OZ5W

ARRL DX CW 2023 OZ5W
af OZ1ISY Søren (1/3-2023)

Så har der igen været aktivitet på contest-stationen OZ5W beliggende på OZ1RH Palles ejendom i St. Merløse. Setup kan ses på  https://www.qrz.com/db/OZ5W  Denne gang gjaldt det ”amerikaner-testen” med det officielle navn ARRL DX. Meget simpelt regelsæt, du skal bare køre alle de US stater og canadiske provinser du kan på 10-15-20-40-80-160m. Hver kontakt giver 3 point uanset bånd, multipliere gives på hvert bånd, så det er bare med at få noget i loggen.

Vi var en lille flok operatører bestående af OZ1ETA, OZ1ISY, OZ1JUX og SM5SIC der mødtes fredag eftermiddag, for at gøre klar til contesten. Stormen Otto var allerede mødt ind og den havde sørget for at vores 160m GP nu stod i en vinkel på ca 30 grader fra jorden – altså næsten væltet…. Der var et dyr der havde gnavet den ene bardun over, det er den slags udfordringer man har ude på prærien... Det tog 3 mand at hive den 27 meter høje antenne op igen og forankre den midlertidigt, inden mørket faldt på.

Så var vi klar til planmøde. Det foregik på Zoom, da OZ1AXG skulle deltage som operatør via remote. Den overordnede målsætning var at slå OZ rekorden for Multi-2 stationer, sat i 2015 af kollegaerne på OZ5E i Stjær. Der blev lavet vagt-plan for de første 24 timer. 3 timer i stolen og 3 timers hvile og så forfra igen. Det er vilkårene når vi ikke er flere deltagere. Heldigvis havde OZ2I lovet at støde til lørdag aften. Palle stod for aftensmaden, han havde lavet fryse-pizzaer, helt fra bunden. Det får han nok ikke lov til en anden gang...De var lige til den tørre side… men rødvinen var helt perfekt!!

Ind og sove og så i gang på 160m og 80m kl 0000 UTC. Der blev kaldt CQ 2 minutter på 160m, så blev SWR sky højt. Så det blev til 3 QSOer den nat. For satan da, der var ikke noget at gøre ved det før det blev lyst. Skifte til 40m og det kørte fortrinligt, selvom der kun var en dipol til rådighed, da 40m beamen var strandet med siden til USA. Det vidste vi godt på forhånd, men vi mente ikke at der skulle nogen op og kigge på den før Otte var smuttet…..

Daggry kom og fejlfindingen på 160m blev iværksat. Tilpasningsboks OK. Stik ved antennen OK. Coax mellem antenne og station IKKE OK!! Den gamle sporhund Palle fik hurtigt snuset sig frem til fejlen. En UNUN viste sig at være synderen. Både han og hun stik (PL-259) var brændt og lignede enden af en Havanna-cigar. Det blev fixet på værkstedet og så var vi klar igen til den kommende nat.

OZ5BD ankom med en lift og gik i gang med 40m beamen. Blæsten var ikke helt løjet af, men det generede ham tilsyneladende ikke. Selvom teleskop masten var kørt i bund, var det ikke en opgave for folk med hang til søsyge. Rotoren blev konstateret død, så beamen blev løsnet i beslaget og drejet mod 305 grader – det forjættede land. Så var vi også klar her.

Efter en stille formiddag, kom der mildt sagt gang i de høje bånd. Ikke overraskende var der forhold på 15m, det har der været i de seneste tester. Men 10 meter!!! Hold da op!!! Her åbnede himlen sig og så kom der bare amerikanere i rå mængder. Og de blev ved med at komme!!! Hvem skulle have troet at 10 meter blev det bånd vi kørte flest QSOer på?
Efter 3 timers RUN var Nils Bo klar til en pause, skulle jeg lige hilse at sige…

Aftensmaden stod på Contest-Flæskestegs-Burgere made by Nils Bo. Uha det var godt. En god rødvin fuldendte dette pragtfulde måltid. OZ2I var ankommet og det var en god forstærkning til nattens skifteholds-arbejdere. Der blev fyldt godt op i 40 meter loggen og 160m GP’en var tilbage på banen. Trods den tynde bemanding, blev der holdt liv i begge stationer hele natten og da morgenlyset brød frem kunne vi konstatere at målsætningen bestemt var inden for rækkevidde.

En meget sløv søndag formiddag blev overstået og så meldte 20 meter sig klar. Kort tid efter åbnede 15 meter. Og sandelig om 10 meter ikke havde besluttet sig for at velsigne os med endnu en omgang. Ja tak, sagde vi bare!! Og så kører det bare igen for fuld hammer hele eftermiddagen indtil spisetid. Nu stod den på Svensk/Finsk Contest-Pølsesuppe, lavet af Gøran. Det smager himmelsk, måske man bare skulle finde et andet navn til det??

OZ1AXG passede 10 og 15 meter mens vi spiste. Den sidste QSO på 10m blev logget kl 1918 UTC! Så stod QSO-tælleren på 1008 QSOer!!! Hold nu op, det oplever man ikke hver dag – måske aldrig. 15meter holdt stand indtil 2042 UTC og så sørgede 20 og 40 meter for underholdningen indtil OZ2I lukkede og slukkede kl 2359 UTC. Champagnen og de høje glas blev fundet frem og sørme om Palle ikke havde sørget for kransekage. Der var sandelig også noget at fejre. Næsten 4000 QSOer og over 3 mill. point, det er 100% godkendt. Rekorden var i hus!

Band                   QSO                    States
1,8                       61                        20
3,5                       461                      44
7                           675                      53
14                        736                      57
21                        834                      57
28                        1008                    59
Total                   3775                    290
Claimed score 3.283.380

Du kan også være med til at køre noget seriøs radio. Alle er velkomne til at deltage i de tester der afvikles fra OZ5W. Kontakt Palle OZ1RH, så samler vi et hold til den næste fede contest!

73 de OZ1ISY Søren

- - - - - - - - - - - - - -  -

OZ1RH Palle beretter:
Efter 23 timers test er status:
10 og 15 m har kørt godt i løbet af dagen så vi har mest samlet QSO'er der, men på 20 er det da også blevet til noget.
Natten til lørdag kørte vi på 40 m dipolen og det gav da nogle QSO'er, men det bliver nok bedre natten til søndag.  Lørdag ved middagstid kom Bjørn med liften og 40 m beamen blev drejet mod USA og masten kørt op:  Det blæste stadig 'lidt', se elementerne og Bjørn kunne berette at liften gyngede - ikke noget med at være kylling eller blive søsyg.
Bjørns 1. harmoniske Julius checkede masten til 40 m samt coax og var tilfreds. Den nye 2. harmoniske var ikke med endnu, men hende skal vi nok også få oplært.
Nu ved midnat er 40 m ved at åbne og raten er ved at være ret rimelig:
Vi var ikke på 160 m natten til lørdag. Efter 3 CQ'er blev SWR ret dårligt med 350 W retur. Da det blev dagslys startede vi fejlsøgningen og da jeg nærmede mig dens UNUN balun lugtede det af brændt plastic/pertinax. Der var vand i balunen og et stik så sådan ud: >>>>>>
Søren skiftede begge og SWR er igen OK så vi kan køre noget 160 m natten til søndag og samle multipliere. Indmaden i UNUN er uskadt, men den er også dimensioneret til mere end det dobbelte af hvad vi kørte. Det er gamle våde UHF-stik så ikke. Vandtætte 7/16 DIN er bedre og de skal efter planen på alt efter PA-trinene.
Flemming OZ1AXG kørte 15 og 10 m remote med den forsøgsopstilling vi havde lavet de sidste par dage før testen og det gik godt, knap 200 QSO på 2 timer.

Delay'et var sjældent et problem og når min indlagte fiber bliver færdiginstalleret kan det kun blive bedre. Desværre blev Flemming generet af en eller anden som brugte musen på remote-pc'en som jo så ubemandet ud, da Flemming er ret gennemsigtig når han ikke sidder på operationspladsen. Til contesting remote skal der aftales en eller anden kommunikationsform mellem remote operatøren og basen. Pt. bruger vi Notepad på remote log-pc'en, men det kan nok klares smartere, f.eks. med en åben chat eller videokanal.  Bjørn har afprøvet remote med RemAud inden testen og det virker også.
Her til aften blev 20 m forstyrret af både 40 og 80 m, men det var af præcis 2. og 4. harmoniske fra de to bånd. Det klares ved at de lavere bånd eller begge flytter et par kHz. Ellers har der ikke været gensidige forstyrrelser.

Aftensmaden var Nils Bo's flæskestegs sandwich. UMM, det burde nok kunne lokke flere operatører til næste gang. I øvrigt kører vi jo ARRL DX test, så vi fik passende drikkevarer og har snart brugt hardware til en beer can 4SQ vertical til 160 m.

73, Palle, OZ1RH.

Find mange flere billeder her:  https://photos.app.goo.gl/ZPyrg9Da2pB4BsQ26

___________________________________________________________________

ARRL-DX CW 2023 - SO 40M LP - OU2I
ARRL-DX CW 2023 - MULTI2 HP - OZ5W

Hej
Jeg havde en lidt travl weekend som startede med møde i Odense ved EDR og derefter deltage i ENIGMA eventen fra HQ stationen.
Klokken 00.00 UTC startede jeg så op på ARRL testen og det skulle være på 40M single band som OU2I. Og det gik faktisk rigtig fint hele natten igennem (med en enkelt hvilepause) og klokken  08.16 havde jeg kørt 145 QSO'er på 40M LP.
Da begyndte der at blive lidt for langt mellem QSO'erne så jeg tog lige en lille hurtig omgang på 20M for ligesom at "varme op" til jeg skulle køre HP hos OZ5W  ;o)

Du kan se lidt analyse på  https://oz2i.dk/sh5/2023-ARRL-OU2I

145 Q's - 37 Mults = 15.873 point

NEXT STOP: VANLØSE SAND

Jeg ankommer til OZ5W stationen omkring klokken 18 - lige til spisetid. Menuen stod på langtidsstegt flæskesteg med alt hvad der bimler og bamler - herligt.
Og så kom jeg på vagtskemaet - 3 timers skift - Elecraft K4 - OM Power - Monobander antenner og langt langt ude på landet hvor der ikke er andet støj end det vi selv laver.
Jeg fik nogle herlige RUN's og det er altid en fornøjelse at køre amerikanere. De står pænt i kø og venter ;o)

Det blev til 656 QSO'er for mig på alle bånd undtagen 10 meter som hele tiden var optaget. Søndag eftermiddag havde jeg et skønt RUN på 15 meter, simultant med OZ1ETA`s super RUN på 10 meter. Hold fast der kom noget i loggen i løbet af de tre timer.
Resultatet kan du se længere oppe under OZ5W.

Best 73 - vi mødes i næste CW contest!
OZ2I Henning

______________________________________________